Výměna chladiče na X1950PRO za Intel BOX
http://hwsoft.cholerik.cz/img/mingpuintel.png
Zdravíčko,
při čekání na novou grafiku, sem z nudy bastlil tuhle úchylárnu. Fotky jsou bez chlazení VRM a pamětí. To není úplně dořešený (došla lepící pasta).
Teploty i idle 44°C, burn 69-72°C. Hluk o několik řádů nižší (MAX 2000ot). BOX hezky překvapil......hlavně účinností a nízkým hlukem.
Chlazení pamětí zatím neřeším. 3PIN bude z BOXu odstraněnej a bude zavedenej do grafiky, takže se otáčky budou dát regulovat automaticky.
V biosu karty si nastavím minimální otáčky až do cca 80°C, pak 99%.
Zatím jede 4 hodiny v loopu 3dmark05, předtím dvě hodinky Battlefield 2:SP (1600x1200, MAX).
http://hwsoft.cholerik.cz/img/vymena...ce%20na%20gpu/
Re: Výměna chladiče na X1950PRO za Intel BOX
Docela maso... :-D
Ale hlavne, že to chladí.
A nedotýka sa to MB dole pri PCIE slote?
@Janikbanik: podle mě je to jenom stín
@dpfmaster: dobrá práce, díval jsem se aji na tu stránku a poslední fotka (celá case) - ty HDD bych rozmístil ob jednu pozici... ale jinak perfektní ;)
omlouvám se za OT
Všechno sedí jak má, nikde se to nedotýká. Zrovna sem zkoušel nasadit na to 80mm fan, ale není to ono. Moje nová grafika Intel.....asi si to pozměním v biosu. :mweheh:
Aby jsi si tim zapojenim vetraku na grafiku neodpalil kartu. Stabilizace na grafikach maji casto omezeny vystup a kdyz tam das fan s vetsim odberem tak docela rychle umrou.
Řekl bych "za málo peněz hodně muziky", i když ty teploty v burnu... nechám na tobě ;) Řemeslně je to myslím uděláno zručně, já bych dnes zřejmě investoval nějaké to kilo do něčeho "hotového", ale věřím že tohle baví.
Ad. bedna: ten kabel k mechanice vypadá ultrahrozně => vyměnil bych ho nebo ještě lépe mechaniku :-)
EDIT: aha, v plánu je ještě regulace otáček ventilátoru, jsem si nevšiml
Citace:
Původně odeslal
woyta
Aby jsi si tim zapojenim vetraku na grafiku neodpalil kartu. Stabilizace na grafikach maji casto omezeny vystup a kdyz tam das fan s vetsim odberem tak docela rychle umrou.
Je to ozkoušený a snese to. Jenom koukám, že z grafiky je 3pin konektor ale v něm jenom 2 piny a káblík má zase 3pin.....kam jim ta jedna nožička zdrhla :o
Možná vezmu starýho silencera z R9800 a použiju to přepínání (MAX/MID)
Pekná práca, ten BOX je ten s nízkym profilom?. Inak ja mám na GF4 Ti 4600 pasív z TITAN D5TB :) tiež dobre masko...:mweheh:
Nebylo by lepsi sundat z orig. chladice ten modrej kryt, odpojit vetrak a pridelat na to nejakou 92/120tku?? :)
2GABO: na tech fotkach jde videt ze je to ten nizkej ;)
ja dlouhou dobu pouzival na svych grafikach pasiv ze socket A chladice Artic (s medenou zakladnou) + Artic 3 TC fan.. bylo to ale hodne vysoky takze to zabralo skoro vsechny sloty ale vubec jsem ho neslysel a chladil paradne
2dfpmaster: ta zmuchlana zaslepka ze skrine vpravo dole na fotce je chlazeni VRM?? :D...docela narez
Citace:
Původně odeslal
rombo
2dfpmaster: ta zmuchlana zaslepka ze skrine vpravo dole na fotce je chlazeni VRM?? :D...docela narez
no měla to být část chlazení.....ale nakonec tam zatím sedí rozřezanej pasiv z cyrixu :mweheh: