04/08 Rychlá MMC/SD karta do DF
Zdravím,
potřeboval bych provést menší "upgrade" karty do DF... Na "turistické výcvaky" v klidu to stačí, ale třeba v neděli jsem fotil bowling a to byla docela tragédie, než se fotky zapsaly na kartu. Proto bych uvítal tip na nějakou rychlou MMC kartičku. Poradí někdo?
Zatím jsem našel tak akorát toto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47310
Ale nevím, jestli název "turbo" je dostatečnou zárukou :-)
Jinak by stačila klidně i 1 GB, je to do 5 MPix Canonu PowerShot A530. Raději tedy rychlost než kapacitu. Momentálně tam mám už postarší 512MB (tuším, že taky A-Data) a kapacitně dostačuje, ale ta rychlost, ta rychlost :-/
Dík za tipy!
Re: 04/08 Rychlá MMC karta do DF
trochu OT, ale over si jestli to neni pomalym radicem ve fotaku - tedy abys nekoupil rychlejsi kartu a bylo to k nicemu
PS: jeste jedna zkusenost s Minoltou A2 - 8GB Ultra II byla o dost pomalejsi nez noname pomala karta 1GB. (V externi ctecce byla Ultra II asi 4krat rychlejsi)
Vim ze chces mmc kartu - je pro to nejaky zvlastni duvod?
U SD karty, kterou fotak take bere mas rychlost vice jistou nez u mmc..
Citace:
Původně odeslal
Hynchenzo
Vim ze chces mmc kartu - je pro to nejaky zvlastni duvod?
U SD karty, kterou fotak take bere mas rychlost vice jistou nez u mmc..
Přiznám se, že není, prostě mi uniklo, že SDčka bere taky :oops:
Takže rozšiřme hledáček i na SDčka...
Wong: Myslím, že minimálně nějaká rezerva tam IMHO je, kámoš měl tenhle aparát taky a rozhodně to neukládalo tak děsivě dlouho... :-/
Re: 04/08 Rychlá MMC/SD karta do DF
Já bych zkusil San Disky (Ultra II), docela vyhlášená firma. Akorát si trošku připlatíš - jak už to bývá :-)
V "bazárku" prodává fotokomponenty MikeD a mám pocit, že tam byly někde oceněny i tyto karty (San Disky) 2GB a 4GB.
OT: já myslel, že rychlejší zápis je třeba pro nahrávání videa; že je třeba i pro normální focení to teda koukám :eek:
Citace:
Původně odeslal
meteor
Já bych zkusil San Disky (Ultra II), docela vyhlášená firma. Akorát si trošku připlatíš - jak už to bývá :-)
V "bazárku" prodává fotokomponenty MikeD a mám pocit, že tam byly někde oceněny i tyto karty (San Disky) 2GB a 4GB.
OT: já myslel, že rychlejší zápis je třeba pro nahrávání videa; že je třeba i pro normální focení to teda koukám :eek:
No tak třeba mi to někdo vyvrátí, ale prostě jsem potřeboval fotit snímky rychle za sebou a přišlo mi, že se to ukládalo docela dlouho?
Podle toho, co jsem viděl, zvládne ten foťák max. cca 5 MBps, tzn. potřebuješ kartu, která je ratovaná alespoň na tenhle zápis, resp. min. na 35X speed při write. To je dnes skoro každá, stačí se podívat - např. Transcend, SanDisk, Panasonic nebo Kingston tenhle parametr uvádějí.
Připočti si k tomu nějakou rezervu kvůli schopnostem a kompatibilitě foťáku (běžné značkové low-end karty ale mají kolem 7 MBps write) a tu, která se ti líbí, si kup - dál asi není moc co řešit, stojí to pár korun ...
btw: jinak ano, můžeš mít skutečně extrémně pomalou kartu, mezi absolutně nejlevnějšími kartami se takové dají najít opravdu ještě dnes ...
Pokus SDčko, tak můžu doporučit EMGETON Flexaret, zatím jsem nepotkal žádnou dost dobrou čtečku, abych zkusil těch deklarovaných 20MB/s, ale 8MB/s to dává v pohodě (max. rychlost mojí čtečky).