webová organizace schůzek
Už mě rozčiluje, když potřebuji sehnat dohromady víc lidí, že si musíme vyměnit 20emailů, než se dohodneme na termínu. Takže se chci zeptat, jetsli nevíte o nějaké webové stránce, kam by každý napsal kdy může a já bych z toho vybral kdy se to tak nejvíc hodí. Díky za info
Re: webová organizace schůzek
Pokud všichni používáte gmail, tak to jde snadno - dáte si přístup vzájemně ke google calendarům a plánuje se snadno.
Pokud nepoužíváte, tak neporadím. Případně varianta, pořídit doménu, google apps a za vedení domény (pár stovek ročně) máš mail, kalendáře, sdílení dokumentů, wiki, weby, ...
Bohužel všichni gmail nemají. Zvládnul bych si odprogramovat něco sám, ale nevěřím tomu, že jsem první kdo má takový problém.
Tak ať si zařídí všichni gmail a používejte z toho jen kalendáře... nesmysl programovat něco, co má google tak propracované.
Mne zas prijde nesmysl si porizovat jen kvuli tomu dalsi mail....
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Mne zas prijde nesmysl si porizovat jen kvuli tomu dalsi mail....
Tak gmail jde šikovně použít na konsolidaci mailových schránek, můžeš si tam přes pop3 nechat stahovat další maily.
Nicméně nemusíš gmail používat, stačí si tam nastavit forward napevno kvůli mailům-pozvánkám a používat jen kalendář (ale to mi pak přijde škoda - nevyužít tu integraci).
No asi není nejlepší, když si chci domluvit schůzku s lidmi, které jsem nikdy neviděl, abych je otravoval se založením účtu. To je OK u kamarádů, ale pro pracovní účely nepoužitelné.
No tak pokud jde o kontakt s lidmi, které jsi nikdy neviděl, tak to je samozřejmě dost obtížné. Jsou imho dvě možnosti:
1. navrhnout všem v kopii 4 alternativní termíny (tak se to celkem běžně dělá) a nebo stanovit jeden termín pevný dostatečně daleko (měsíc)
2. ukázat, jaký jsi geek a poslat jim pozvánku z tvého programu (Outlook, iCal, Notes, ...? ). Většina programů se s tou pozvánkou nějak popere a je schopno ji rozpoznat/importovat a navrhovat jiný termín (obdobným způsobem)
Myslím, že řešíš něco, co nemá řešení. Jak chceš spojit plánování času X lidí, kde každý používá jiný software? A někdo dokonce ani v PC svůj čas neplánuje?
V rámci jedné organizační struktury je to snadné - integruješ jedno řešení a máš homogenní infrastrukturu - není co řešit. Ale snažit se tenhle model nasadit na kohokoli prostě nejde :)
Já těch schůzek (díky bohu) zas tolik neplánuju, ale jednou za čas je to potřeba. Praxe je většinou taková, že pošlu hromadný email řekněme 4lidem, že navrhuji termín ten a ten den. 3 z nich mi odpoví, že můžou, jeden že ne. Já je ale potřebuju všechny a tak posílám další návrh...ect.
Přitom by bylo nejjednodušší, kdybych jim poslal link, kde by zadali jejich časové možnosti, tak jak je nyní vidí a já bych vybral takový termín, aby vyhovoval všem.
Fakt se mi nechce věřit, že by nikdo něco podbného nezpracoval. Možna jsem našel díru na trhu :mweheh:
Tak jako tak díky za názory Marty!
Tak pak je plánuješ špatně. Nechci ti do toho kecat, ale když se navrhuje termín schůzky, bývá zvykem navrhnout termínů několik ;) (s uvedením preference)
Zvaný pak odpoví ano, ano, ne a ty uděláš průnik odpovědí a s trochou štěstí ti vyjde termín, který se hodí všem ;)
Hmm upgrade s více termíny a jejich prioritou zní rozumně, ale stejně bych raději model, tak jak jsem ho popsal.:rolleyes:
A ako chceš dosiahnúť toho aby si videl každého kalendár (aby každý použil jednotný systém, resp. vôbec nejaký použil) keď vôbec nedokážeš zabezpečiť aby použil aspoň Google Calendar (ktorý inak môžu využívať aj pod vlastnou doménovou adresou, takže nepotrebujú ani nový mail). Kým si každý neorganizuje svoj čas elektronicky (a čudoval by si sa, že koľko ľudí si píše svoje veci do diárov, dovtedy vôbec nemá zmysel riečiť to čo chceš. Jediné riešenie je zjednotenie systému, ale posielať do mailov X návrhov na termín s prioritou s tým že dáš im info dostatočne včas a oni sa potom k niektorému termínu prispôsobia.
Tady asi došlo k zásadnímu nepochopení. Já nechci lézt do jejich diářů, klientů, rozvrhů...
Jediné co chci je, aby se oni svýma očima podívali do těch svých diářů, notesů nebo zalovili v hlavě a pak někde na webu vyznačili třeba zeleně do nějakého kalendáře co se jim zobrazí (a to třeba jen pro určitý měsíc), kdy by se jim ta schůzka hodila. Já bych viděl co vyznačil Petr, Pavel, Honza a Tomáš a pak bych si našel průnik
Mozna to neni to, co chces, ale pokud mas moznost, nainstaluj si nekam SugarCRM.
Sice je to kanon na vrabce, ale nacustomizovat pro tve potreby je to velice lehke (tedy jen pro podporu kalendare), sdilene kalendare tam samozrejme jsou a musim rict, ze je to jeden z nejnamakanejsich open sourcu, co jsem kdy videl.
Mně přijde přitažený za vlasy, aby "cizí lidi" někam kvůli tvojí pozvánce vyplňovali informace o svém volném čase ...