Stavba nového PC poradíte ??? MB+CPU+RAM+VGA okolo 12tisíc
Jelikož můj starší PC přestává držet krok s vývojem PC, tak jsem se rozhodl ke složení nového PC. Naposledy jsem comp skládal asi před rokem a půl, tudíž nemám ted prehled protoze technologie jde stále kupředu a ty nové komponenty mi moc neříkají, složil jsem celkem dost kompů, ale tak před d´věma rokama.
Proto se obracím na vás lidičky poradte a doporucte, díky.
Moje nové PC by mělo zvládat bezproblému toto:
Windows Vista (více spuštěných aplikací najednou TV, nahrávání, internet ... )
Práci s fotkama a úprava videa
Práci se zvukem
Sledování filmů a TV !!
a samozřejmě NOVÉ HRY
Monitor uvažuji HP 22" nebo 24" ještě o tom moc nevím.
Zatím bych potřeboval poradit MB + CPU + RAM + VGA celkem okolo 12tisíc.
Dále uvidíme.
MB ??
CPU ??
RAM ??
VGA ??
Díky za jakýkoliv příspěvek.
Re: Stavba nového PC poradíte ??? MB+CPU+RAM+VGA okolo 12tisíc
Jdi na forum.pctuning tam resi sestavy do 12000Kc urcite si vyberes.......
- ASUS P5E
- Intel Core 2 Duo E7200 BOX
- Kingston 4096MB (kit 2x2GB) 800MHz
- Leadtek WinFast PX9600GT 512MB DDR3
∑ 11.500,- moznosti je bezpocet, zalezi od preferenci
Citace:
Původně odeslal
xmen
Jdi na forum.pctuning tam resi sestavy do 12000Kc urcite si vyberes.......
OT: to teda bude Chamelleon rád, až si tohle přečte :rolleyes: jeho první příspěvek je sice trošku "rozjuchaný", ale přece ho nechceme hnedle vodpálkovat, ne? Škoda že nemůžu rozdávat karmu, hnedle bych tě omínusoval...
PS: taky se tu určitě řeší větší cípoviny než sestava za 12.000,-
PS2: ten výběr od Ctrl_j je řekl bych až geniální volba :-)
Sestava co napsal ctrl_j je myslim si taky dobra volba, ale neco bych poupravil. Ty 4GB RAM je podle me zbytecnost,staci klidne 2GB RAM. A i kdyz na tom budes delat to, co pises, tak ti bude bohate stacit. Rozdil mezi 2GB a 4GB RAM nikde nepoznas, pouze v pripadech, kdyby sis pohraval s renderingem HD videa (a pod.) a to jeste neni nijak zavratny rozdil. Pohybuje se to opravdu v minimalnich cislech, takze je to zatim v podstate bezvyznamny. Jen pro info, jeden znamy to dukladne testoval, take jsem chtel poridit puvodne 4GB RAM.
A jeste neco, pokud nebudes mit 64-bit operacni system, tak ti bude vyuzivat stejne max. tak 3,2-3,5GB RAM.
jednoznacne 4GB. Porad se rika, ze pameti maji zdrazovat. Stale se to nedeje, ale oni nekecaji, zdrazeni prijde. Prinejmensim je to dobra investice, i kdyz se nepouzije kazdy GB.
Citace:
Původně odeslal
weepy
jednoznacne 4GB. Porad se rika, ze pameti maji zdrazovat. Stale se to nedeje, ale oni nekecaji, zdrazeni prijde. Prinejmensim je to dobra investice, i kdyz se nepouzije kazdy GB.
Při těch dnešních cenách... 2x 2GB A-Data EE se dají pořídit od 1500,-, 2x 2GB Corsairů 4-4-4-12 s těmi vysokými heatspreadery od 2000,-, takže bych neváhal...
Minimálně je to dobrá investice, v budoucnu je prodáš líp než 2x 1GB ;-)
Citace:
Původně odeslal
meteor
OT: to teda bude Chamelleon rád, až si tohle přečte :rolleyes: jeho první příspěvek je sice trošku "rozjuchaný", ale přece ho nechceme hnedle vodpálkovat, ne? Škoda že nemůžu rozdávat karmu, hnedle bych tě omínusoval...
PS: taky se tu určitě řeší větší cípoviny než sestava za 12.000,-
PS2: ten výběr od Ctrl_j je řekl bych až geniální volba :-)
Pise tam ze bude rad za jakykoliv prispevek,tady ma sedum postu a tam ma vic jak 100 myslim ze za podivani nic neda,a trestny to neni upozornit,kdyz tam zrovna presne tohle resej......jinak 4GB je rozhodne lepsi volba.
Naco procesor za 2,7k ci kolko stoji? Pentium E2xx0 je najvyhodnejsi v pomere cena/vykon uplne jednoznacne. Usetrenych 1k Kc moze vrazit do coho chce :) napriklad ist na pivo :D
Gigabyte P35-DS3L - 1700,-
CPU E2180 - 1335,-
2x2GB - 1700,-
8800GT 512 - 4000,-
------------------------------
8735,-
penize co zustanou bych pridal na LCD a vzal nejaky lepsi kousek
jeste bych pouvazoval o nejakem lepsi CPU chladici
Řekl bych, že název threadu je jasný: Stavba nového PC OKOLO 12 tisíc. Předpokládám že když by chtěl něco levnějšího, napsal by DO 12 tisíc. Tím nic proti vám, kolegové :-)
Já bych třeba novou desku za 1700,- nevzal a stejně tak i procesor. Ale to je samo můj názor, že. Taky se nikde nepíše, že bude taktovat => takže TŘEBA bude chtít slušný výkon už v defaultu.
ad. Ctrl_j: ty RAMky od Kingstounu bych nebral, zdá se mi že se s DDR2 nějak nechytají :-( a to jsem je měl s DDR1 tuhle firmu nejraději...
1 Příloh-a(y)
no to nie je problem,
za +- 5,5k ma pamete, dosku a ramky (pocitam s tak 2,5k za dosku) a za zvysok grafika - 9800GTX za 6300 Kc http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BXH6U
To bude malicko inde ako 9600GT s E7200 .... s taktovanim vobec nepocitam!
EDIT: viz priloha
Citace:
Původně odeslal
Chamelleon
Zatím bych potřeboval poradit MB + CPU + RAM + VGA celkem okolo 12tisíc. Dále uvidíme.
Citace:
Původně odeslal
meteor
PC OKOLO 12 tisíc Tím nic proti vám, kolegové :-)
souhlas, kdyz uz jdes do novyho, "neni ti lito penez v kompu" :mweheh: a chces aby to vydrzelo zas nejakou dobu, tak nema smysl moc setrit
RAM - 2200,- Corsair DHX 4GB CL4 800Mhz - mám je asi týden, nijak sem s nima nelaboroval a hned dal na 1Ghz cL5
http://obchod.bscom.cz/d36737-4gb-ki...ro-dualchannel
(kopirovat + vlozit)
MB - treba Abit P35 2600,- , Abit P35 Pro 3700,- , Asus P5E X38 4000,- , Asus P5K3 Deluxe,wifi/ap 3000,- nebo klasiky od Gigabytu (P35 DS4, X38 DS4)
na desce bych nesetril, to je zaklad (vsech moznych problemu:mweheh: ) (bacha at nevezmes desku pro DDR3 ;) )
VGA - 8800GT bych dnes bral jen kdybys chtel tůnit a dat na ni accelero S1, jinak ma docela spatny chlazeni, to uz radeji 9600GT ... o 10 procent pomalejsi, ale o polovinu mensi teploty a cena taky velice dobra 3000,- , pokud chces DOBROU GRAFIKU, tak 8800GTS 512 nebo 9800GTX (ale tu 9800 bych osobne nebral)
CPU - zalezi kolik zustane penez, jak uz bylo receno E2180, kdyz lepsi tak E7200, E8200
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
8800GT bych dnes bral jen kdybys chtel tůnit a dat na ni accelero S1, jinak ma docela spatny chlazeni, to uz radeji 9600GT ... o 10 procent pomalejsi, ale o polovinu mensi teploty a cena taky velice dobra 3000,- , pokud chces DOBROU GRAFIKU, tak 8800GTS 512 nebo 9800GTX (ale tu 9800 bych osobne nebral)
jeste je tu zajimava volba gainward 8800GT golden sample za cca 4500,- nejenom, ze ma vyresene chlazeni,ale i vyssi takty v zakladu
sestav a rad se tady seslo opravdu dost
ja jen doplnim, abys to vyberu take zaradil kvalitni zdroj
abys z vybrane sestavy mohl v pripade nedostatku vykonu jeste neco vymacknout pomoci OC
takze si nech jeste tak 2tis na zdroj
a taky popremyslet na chlazeni, to je taky slusna sumicka
k cemu vykony komponenty, kdyz to pak neuchladis, nebo velmi obtizne
osobne si myslim, ze PC, co je vykony a rve jak boeing 747 zkazi docela dost prvni nadseni
lze dnes postavit velmi vykone a tiche PC i na vzduchovem chlazeni
myslim ze opravdu vykonne a tiche na vzduchu postavit lze, ale naklady tam neodpovidaji.
Proste podle meho je to nejaky umirnenejsi vykon do 3,6 GHz max - vzduch
8x00 rada na optimum a nejaky razantnejsi takty chce vodu.
To same plati potozmo v grafikach - 8800GTS pres 800 uz chce taky vodu.
Deska se da uchladit vzduchem, tam beru vodnika jako overkill.
Vybral bych podle toho jak moc chces provozovat OC a zapocital bych tam pridane naklady, protoze na kvalitni vzduch mi to vychazi priblizne takto
CPU
Pasiv - min 900
Aktiv - nekoukal jsem na noctuu, ale predpokladam min 300 - bral bych papst - noctuu vyzkouseny kus
GPU
Accelero
Pasiv - viz CPU
NB:
podle desky, na intel desky vetsinou staci zaklad - pres 550Hz bych uvazoval o nejaky alternative - Thermalrigt a podobne
"dobre" investovane penize jsou do zdroje, skrine, periferie
To tolik neztraci na hodnote.
To je asi tak vsechno co muzu rici k prakticke strance veci a premyslenim jak pocitac ztisit.
Pripadne si pripocti tlumici hmoty, kvalitni tichy disk atd. Postavit si novou sestavu je radost, kdyz clovek vybere to spravne :-)
Citace:
Původně odeslal
neGryk
myslim ze opravdu vykonne a tiche na vzduchu postavit lze, ale naklady tam neodpovidaji.
Trošku jsem nepobral, co touto větou myslíš: jestli se má na vzduch vyprdnout a pořídit vodníka anebo nechat veškeré chlazení v základu (tzn. box)? :o
negrykov prispevok si nevsimaj, vobec nesuvisi s temou ;)
Citace:
Původně odeslal
meteor
Trošku jsem nepobral, co touto větou myslíš: jestli se má na vzduch vyprdnout a pořídit vodníka anebo nechat veškeré chlazení v základu (tzn. box)? :o
je to mysleny tak, ze sice dobry vzduchovy poridit lze, ale snadno by pak prekrocil limit penez
Citace:
Původně odeslal
MadCap
negrykov prispevok si nevsimaj, vobec nesuvisi s temou ;)
to se mi obcas stava, priste si sve uvahy necham na hospodu :-)