Re: WD VelociRaptor 300GB
jéžíš a já chtěl šetřit :p
fakt moc hezky vypadá a to se chystám na nákup 320 ale tohle, hm no :) zauvažuji, záleží kdy budou....
Mohli mu dát 15K RPM :) jinak to vypadá moc pěkně...
Tady je zahrnut do srovnani i WD64000AAKS, kdyby to nekoho zajimalo.
Tak to je moc pekne, bylo videt ze "starym" raptorum dochazel s nastupem novych disku (7200rpm, 334GB/platter) dech - az na pristupovou dobu samozrejme :-)
Nevi nekdo, jestli nebude jednoplotnovy 150GB model? Asi ne, ze :-( leda az vyprodaji zasoby starych disku... (na system mi pripada 300GB moc, polovina by stacila bohate)
podle WD ceníku by tento kousek měl stát 4700Kč s DPH
Tak cena ostava rovnaka, meni sa iba vykon a kapacita.
Zda sa mi ze presne tolko isto stal svojho casu aj 74gb raptor...
Kazdopadne, nez sa stanu SSD dostupnejsie tak to vyzera znova na istu dobu ako velmi dobry disk.
Vam ta matika moc nejde alebo mate nejake divne cenniky - 300$ == 4,8k Kc a to je bez DPH. Cenu ocakavam okolo 6k.
Inak toto je asi predzvest vstupu WD do serveroveho businessu
Mimochodem, nechci se mýlit, ale mám pocit, že všechny 10 a 15K disky minimálně posledních 6 let mají 2,5" plotny v 3,5" pouzdře (viz. starší Raptory, nebo reklamy na Seagate Cheetah). A nejspíš déle.
tazko povedat, ci su to priamo 2,5" platne - jednoducho su male :). Pre danu rychlost je to logicke
Tohle mi nemá WD dělat, budu se ženit, opravovat byt, ale i upgradovat kompjůtr......a do toho todle.....
...že by se blížila výměna 74 raptora za 2x300 VC? :idea:
dík za recenze!
Citace:
Původně odeslal
peta303
Mimochodem, nechci se mýlit, ale mám pocit, že všechny 10 a 15K disky minimálně posledních 6 let mají 2,5" plotny v 3,5" pouzdře (viz. starší Raptory, nebo reklamy na Seagate Cheetah). A nejspíš déle.
mne sa zda ze 3,5" raptor mal 3" platne...
btw. - u raptora X s okienkom to aj vidno ake velke v skutocnosti su...
Ako ja tu raptor X mam, ale nikdy som to k tomu neprikladal ... a Raptor nikdy nemal 3 platne, ziadny.
Citace:
Původně odeslal
dfpmaster
Tohle mi nemá WD dělat, budu se ženit, opravovat byt, ale i upgradovat kompjůtr......a do toho todle.....
dík za recenze!
pokud ti jde o rychlost za misto 2*v-raptor mas 15k scsi disk (150GB) i s radicem, ktery bude vzdy rychlejsi (v seeku, prenosovka se nejspis udrzi na limitaci pci/pcie/radice)
opravdu porad nevdim jediny duvod brat raptora...(nebo snad dokonce prechazet z raptora na raptora)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ako ja tu raptor X mam, ale nikdy som to k tomu neprikladal ... a Raptor nikdy nemal 3 platne, ziadny.
Za tou trojkou ma " - cili ze ma plotny o velikosti 3 palce, ne tri kusy
ups :) 150tka ma urcite mensie
presne, cheetahy jsou uz dneska hodne levne a 15k je 15k :)
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
pokud ti jde o rychlost za misto 2*v-raptor mas 15k scsi disk (150GB) i s radicem, ktery bude vzdy rychlejsi (v seeku, prenosovka se nejspis udrzi na limitaci pci/pcie/radice)
opravdu porad nevdim jediny duvod brat raptora...(nebo snad dokonce prechazet z raptora na raptora)
Citace:
Původně odeslal
dfpmaster
Vzdycky jsem chtel hromadit tuny filmu na tak rychlych discich :-)
Az nekdo budete mit osobni zkusenost s hlukem a vibracema v tichem PC, tak se podelte. Je to uz to jedine, co me od nej odrazuje. Nejde mi ani o hluk seeku, ten uslysim vzdy, ale o hluk motoru, "susteni" disku a vibrace.
Podla vsetkeho je tichy ... mrkni na existujuce reviews, venovali sa tam tomu a aj ma to prekvapilo :) dostupny normalne bude az za mesiac
Jeden pekny graf hlucnosti je. Nicmene, tech celkovych 50dB celeho systemu je dost zavadejicich a moc hlucnosti idle disku se jim stejne nemuze projevit. V systemu chlazenem vodou to asi bude trochu jinak, ale zatim to vypada jako uzasny disk.
Citace:
Původně odeslal
Haste
Jeden pekny
graf hlucnosti je. Nicmene, tech celkovych 50dB celeho systemu je dost zavadejicich a moc hlucnosti idle disku se jim stejne nemuze projevit. V systemu chlazenem vodou to asi bude trochu jinak, ale zatim to vypada jako uzasny disk.
Ty rozdíly v hlučnosti jsou docela nepodstatné, myslím že rozdíl mezi 49,2 dB (nejtišší) a 53,9 dB (nejhlučnější) průměrným uchem nepoznáš.
V praxi jsou rozdíly v hlučnosti IMHO větší, každému "vadí" jiný zvuk stejně tak jako každý "slyší" trochu jinak, takže vypovídací hodnota toho grafu rovná se nule ;)
Citace:
Původně odeslal
meteor
Ty rozdíly v hlučnosti jsou docela nepodstatné, myslím že rozdíl mezi 49,2 dB (nejtišší) a 53,9 dB (nejhlučnější) průměrným uchem nepoznáš.
V praxi jsou rozdíly v hlučnosti IMHO větší, každému "vadí" jiný zvuk stejně tak jako každý "slyší" trochu jinak, takže vypovídací hodnota toho grafu rovná se nule ;)
dovolim si nesouhlasit pane inženýre, decibel je logaritmicka jednotka, kazde 3dB se hladina intenzity zvuku v realu 2krat snizuje nebo zvysuje, takze pokud to merili aspon nejak dobre, tak by ten rozdil mel slyset i polohluchy afghanec... (z ty strelby:mweheh: ) samozrejme je to vsechno o bedne..
Jeden z prvych "nastrelov" ceny. Cena mi pripada priblizne rovnaka s cenou "starej" 150GB verzie v case jej uvedenia na trh.