Výběr 4/8GB DDR2 do pracovní stanice
Ahoj, nemůžu posoudit co bude vhodnější..
MB: Gigabyte EP35-DS3R
CPU: E8200
1. Patriot 4096 MB (kit 2x 2GB) 1066MHz (5-5-5-12), cca 2.400,-
2. Patriot eXtreme Performance 2x2GB 800MHz (4-4-4-12), cca 1.800,-
Taktovat se nebude, na kompu pojede DB, programování, zpracování videa a zvuku. Časem je možný upgrade na 8GB. Nedokážu posoudit jak moc se na výkonu projeví rozdíl freq. a časování ??? (pokud samozřejmě porovnávám default)
Re: Výběr 4/8GB DDR2 do pracovní stanice
Myslim ze 2. moznost vzhledem k cene. Na C2D je dulezitejsi frekvence nez casovani, a pokud pameti zvladnou 800Mhz pri CL4 tak by mely i 1066 pri CL5.
Citace:
Původně odeslal
falcon
Myslim ze 2. moznost vzhledem k cene. Na C2D je dulezitejsi frekvence nez casovani, a pokud pameti zvladnou 800Mhz pri CL4 tak by mely i 1066 pri CL5.
To si trochu odporuje ;) Jasně, výhodnější bude asi 2. volba, ale pokud to správně chápu, tak jen za předpokladu, že se mi je podaří přetočit stejně jako první.
Ono to nejspíš skoro určitě budou stejné čipy, jde o to, že chci mít jistotu a žádný OC. Ten cenový rozdíl mě tolik nepálí (vzhledem k ceně zbytku sestavy), ale pokud by nárůst výkonu např. u enkódování DivX byl 1%, pak na to prdím. Netuším kde se rychlejší paměť může výrazněji projevit.
Pravda trochu blbe sem to napsal :) Jinak co sem tak zbezne prolit nekolik recenzi tak nikde nebyl vliv frekvence na rychlost enkodovani :/ Jedine co se znatelne zlepsi pri zmene z 800 CL4 na 1066 CL5 je latence...ale vliv na vykon?? :roll: par procent...
rozdiel vo vykone zanedbatelny...a to ze pretocis RAM, neznamena ze musis aj CPU..a teda 1 = 2 ...takze druhu moznost aj z mojho pohladu
Ještě k těm Patriotům - mám stejnou verzi, ale jenom 2x 1GB a můžu říct, že docela topí => což je dané také tím, že 800MHz se 4-4-4-12 "oficiálně" zvládají na 2,2V (já je provozuju na 960MHz 5-5-5-15 2,0V). Kdybys NÁHODOU taktoval, je dobré je ofukovat.
PS: jinak za 1800,- je to velice příznivá cena - kupuješ nové anebo ojetiny?
Citace:
Původně odeslal
meteor
Ještě k těm Patriotům - mám stejnou verzi, ale jenom 2x 1GB a můžu říct, že docela topí..
Hmm, to je pro mě velice podstatná info, možná to ještě přehodnotím za jinou značku.. V tom kompu by měl jet jen větrák ve zdroji a topící paměti se mi tam zrovna nehodí...
Citace:
Původně odeslal
meteor
PS: jinak za 1800,- je to velice příznivá cena - kupuješ nové anebo ojetiny?
Nové, aktuálně za 1.780,-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Hmm, to je pro mě velice podstatná info, možná to ještě přehodnotím za jinou značku.. V tom kompu by měl jet jen větrák ve zdroji a topící paměti se mi tam zrovna nehodí...
Kukni se, na jaké voltáži fungují třeba ty Corsairy - ono lepší časování = zpravidla vyšší volty :-)
Ony ty Patrioty mají heatspreadery lepené, což mi přijde takové podivné... a hlavně se blbě sundávají.