Nesmazatelný soubor ve Win XP
Zdravím,mám následující problém.Na ploše ve Win XP v práci se nám objevil soubor CA1WFY3H. a nejde smazat.Zkoušel jsem test povrchu disku,nastavení oprávnění a nic.Přejmenovat taky nejde.Vždy to napíše,že ze zdrojového disku nelze číst.Nevíte někdo,co s tím.Má velikost 0,s kopií jde pracovat,ale tohohle se nezbavíme.Indexaci jsem zrušil a v právech problém není,nesmažu to ani pod uživatelem,ani adminem
Re: Nesmazatelný soubor ve Win XP
A co pouzit Unlocker ? link je aj tu na fore aj na gugli ;)
Osobne bych take zkusil, zda by se ti ho nepovedlo odmaznout ve stavu nouze se systemem MS-DOS.
Unlocker, AjsTi radil i zde a ke stažení je zde.
Citace:
Původně odeslal
motorolarulez
Osobne bych take zkusil, zda by se ti ho nepovedlo odmaznout ve stavu nouze se systemem MS-DOS.
Díky,ale to jsme zkoušeli a není tam vidět.Filekiller taky nepomohl.Zkoušeli jsme i ten unlocker.Filekiller vždy skončí hláškou že ze zdrojového disku nelze číst
Citace:
Původně odeslal
Arg
Cetl si muj post :?:
Četl,Avenger jsem ještě nestihl vyzkoušet,bootovatelné CD ano a to nepomohlo
oki, tak ho testni a pak napis vysledek, myslim ze mas predem vyreseno ;)
Edit: tak jak?
Tak jsem pár dnů nebyl v práci,vyzkoušel jsem,ale nepomohlo to.Každopádně všem díky.Koukali na to tři další lidi,nevyřešil nikdo
Tak na tenhle problém pomáhá ZARUČENĚ reinstal widlí :p
Ale to jsi slyšet nechtěl, viď?
To mi ani nerikej a co nejaky linuxacky/dosacky manazer z ubcd napr. Jak se to chova, co ti vypise kdyz se nezdari?
Při jakémkoliv pokusu o smazání nebo přejmenovaní to napíše,že ze zdrojového disku nebo souboru nelze číst.Proto jsem to původně tipoval na vadný sektor na disku,ale to jsem ověřil 2x a disk je OK
rikas ze v DOSu neni videt - pokud ten soubor ma klasicky nazev typu 8.3 (8 znaku jmena, 3 znaky pripony), muzes za pouziti DOSu v te slozce, kde se soubor vytvari, vytvorit adresar stejneho jmena a dat mu attributy read-only, system a invisible. Pokud se soubor vytvari az za behu systemu Windows, tak tato "vycuranost" obcas pomuze. Nekdy se tohle da pouzit i na trojany, ktere po smazani jejich souboru vygeneruji behem chvile dalsi se stejnym nazvem (tohle lze delat klidne behem chodu windows). Po vytvoreni adresare se soubor prestane generovat. ;)
některé soubory nesmazatelné přes Windows Commander a spol. vyřeší přejmenování v exploreru (zabít Seznam.cz - v drtivé většině jsou takto rozhašené přílohy z jejich mailů)... A setkal jsem se i s tím, že systém něco nedokázal smazat, ale dokázal to přejmenovat a pak už smazání nic nebránilo. Ačkoli pochybuju, že by to byl tento případ...