TC Kenko DG MC4 2,0 + Tamron 28-75/2,8 ?
Ahoj,
nemá někdo zkušenost s touto kombinací ? Řeším potřebu "mírně delšího skla" na dovolenou a tohle mě napadá jako rozumný kompromis. Jen nemůžu nikde dohledat, jestli tento TC přenáší info do foťáku, rád bych aby mě nezablokoval autofocus - světla bude dost.
Objektiv kupovat nechci, mám k plné spokojenosti 100-400 L IS, ale tuhle krávu nejspíš do kufru už neprotlačím a procento záběrů bude dost malé, proto vymýšlím "levné kapesní" řešení..
Re: TC Kenko DG MC4 2,0 + Tamron 28-75/2,8 ?
Odpovím si sám ;-)
Nějak se nedařilo zjistit požadované info, tak jsem koupil TC Kenko MC7 DG 2X a po první osahání můžu říct, že
- informace o cloně se do těla nepřenáší, takže AF se snaží fungovat vždy
- zdá se, že na ostrost nemá TC příliš výrazný vliv, resp. dá se doopravit
- kontrast poměrně dost klesá, výsledný obraz je viditelně měkčí
- i za výborných světelných podmínek a použití 2,8 skla je AF pomalejší a "cykluje"
- jako nouzovka pro plánovný účel poměrně dobře použitelný
Jak budu mít o víkendu trochu času, zkusím udělat nějaké přesnější testy a pokud bude zájem, hodím nějaké foto.
Pro srandu jsem TC zkusil nasadit na 100-400, takže jsem získal 800mm kanón, po přepočtu x1,6 tj. 1280/11 L IS :D a AF funguje pořád překvapivě dobře i při špatném světle. Docela fajn hračka.
tak jen pockat na uplnek :D
4 Příloh-a(y)
Na úplně si ještě budu muset asi hodně počkat, tak zatím jen první ukázka přiblížení. Zkouším fotit BTS na protějším kopci. Pro srovnání fotky z "normálního" 50mm ohniska a 800mm (100-400 + TC2). Vždy full náhled + crop 100%, bez úprav, doostřování,...