Recovery Console a Boot CD WinXP
Mam nainstalovany Linux a Windows. Chcem docasne zmazat linux a uvolnit si miesto na disku. Isiel som teda bootovat z XP cdcka, ale nijako sa nemozem dostat do konzoli. Po zacati bootovania mam na vyber len f6 pre instalaciu dodatocnych ovladacov a f2 pre automaticku obnovu systemu(vyzaduje disketu). Potom sa mi zobrazia particie a to je vsetko. Nikde nemam pristup k oprave(R). Neviete mi poradit ako sa dostat do konzoli kvoli fixmbr?
Re: Recovery Console a Boot CD WinXP
neni to bootCD nahodou upravene Nlitem nebo necim podobnym?
To R nabízí až později při instalaci, ne hned tam, kde umožňuje F6 - tuším až po kontrole disků.
A nektery instalacky to nenabizi vubec. Ktery Ti bohuzel nepovim, hlubsi analyzu sem byl moc linej delat :)
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
neni to bootCD nahodou upravene Nlitem nebo necim podobnym?
Hej, konkretne toto CD je upravene, ale nic extra. Len zadany cdkey.
Mam este jednu instalacku ale ta je bez sp2 a preto ju nerozbeham kvoli pci.express grafike.
Tak na fixmbr by mela stacit i ta bez sp2, ne?
N-lite ma i moznosti jak ovlivnit zjevovani obrazovky "s R", tak mozna ze je to zakazane.
Standartni (neupraveny) instalator Windows XP ti nabidne vstup do recovery konzole hned po inicializaci instalatoru - ted nemam namysli toho grafickeho, ale toho, ktery si natahne vsechny potrebne soubory, na chvilku hodi blikajici kurzor a pote se spusti instalace (bezi to vyhradne v textovem rezimu na modrem pozadi :) ).
P.S. Myslim, ze rozdil v tomto mezi instalackou XP / XPSP1 / XPSP2 neni.
Nejde to. Normalne nabehne modra obrazovka, spyta sa ci chcem instalovat ovladace alebo asr a zacne natahovat ovladace a kvoli tomu ze tam nie je sp2 tak hodi po chvilke bsod kvoli psi.sys.
A cela uprava cez nlite je toto:
Citace:
;
; nLite private info
; (don't post it on the net, it's not important for debugging)
[Personal]
TimeZone = (GMT+01:00) Praha, Bratislava, Budapešť, Bělehrad, Lublaň
CDKey = ":)"
ComputerName =
Organization =
Language = Slovak
Locale = Slovak
Location = 196
Keyboard = Slovak (QWERTY)
DomainAdmin =
DomainPass =
Expirepassword = 0
JoinDomain =
JoinWorkgroup =
Owner =
[Users]
Administrator|||True|Administrators||False|True|Tr ue
Guest|||False|Guests||True|False|False
Cize kvoli nlite to nebude. Viem ze som fixmbr pouzil asi dva krat minuly rok, dokonca tusim aj rovnake cd som pouzil, ale proste neviem preco to nejde teraz.
Nabidka na recovery consoli se objevuje tesne pred EULA :) Pred chvili jsem si to nechtene overil na WinXP a i na Win2k
Stacilo len zmazat linuxove particie bez obnovy mbr a windows bootuje v poriadku. Divne, ale ide to.
Jinak recovery console (vyzkouseno na PC, ktere mam ve spravce) funguje v SP1, po pouhe integraci SP2 uz e-e.
vyhod z adresara I386 subor winnt.sif a bude to fungovat