Wifi, pomoc s výběr konkrétního zařízení
Zdravím, potřebuji vybrat nějaký kvalitní "wifi set".
Základem je spolehlivost, takže když router, tak to nemusí být úplně nejlevnější řešení (klidně 2000-3000, ale když bude něco levějšího a dobrého, také se zlobit nebudu). K tomu PCI kartu +do notebooku přes USB nebo PCMCIA nejlépe od stejného výrobce.
Stěžejní je ale ten router.
Bude pro rozvod netu po cihlovém baráku, připojení přes adsl, modem k dispozici.
Prostě nějaký fajn routřík s NATem, s dobrým signálem a stabilitou (mám něco od mikronetu a to jakmile ztratí signál, tak se kousne a musí se restartovat, což je opruz...), že se to jednou nakonfiguruje a poběží to bez problému dlouhou dobu :-)
Díky za tipy.
Re: Wifi, pomoc s výběr konkrétního zařízení
ahoj,
no osobně si myslím že to je o routeru tak z půlky - ta druhá pulka je závisla na anténě kterou budeš signal po baraku vysilat.
čili určitě router s odjimatelnou antenkou abys do SMA konektoru nacpal jinou s vyšším ziskem db
Jinak - moje osobní zkušenosti:
SMC - nikdy nebyl problém mám dva a jsem spokojen (ovšem ten poslední co jsem koupil NEMÁ odjímatelnou antenu (ovšem pro mé potřeby to nevadi))
ASUS - měl jsem jeden a taktéž nastavování i jeho chod v pohodě
ZYXel - adsl modemy 660 nevim jestli to nebyla chyba jednoho kusu, ale objevil se problém s "Virtual servers" přeposílání portu na IP
napadá me spíše - co napsat co vše konkretně budeš potřebovat za služby které má router umět a já ti mohu napsat zda-li to nějaké značky (popř typy) umí...
Mám Ovislink 5460 (budget řešení) s firmwarem APPro a v pohodě. Používám ho ale jako klient.
Na AP doma mám ASUS WL-500g a velká spokojenost. Mám ho už asi 3 a půl roku a bez jediného problému. Nikdy se mi nestalo, že by zatuhnul apod. Zkoušel jsem tam více firmwarů, ale nakonec jsem se vrátil ke klasice CDMA - založené na Olegu (www.koppel.cz/cdmawifi) - nedej se zastrašit tím CDMA, ano, mimo jiné umožňuje připojení přes právě služby kyslíka a dokonce i vychytaně jako backup připojení (tj. když se nedopingá na stanovenou IP, tak vytočí CDMA/GPRS/whatever a přepne NAT - klienti jedou dál).
Používám ho taky jako printserver (USB i LPT) - no problem.
Nejaky routerboard s jednou miniPCI sitovkou. RB treba ten http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1031 (nezkousel jsem)
nebo tenhle http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=361
kartu do toho http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=18
a pak uz jen zdroj, krabicku, kabely (do 2500 za vse se vejdes urcite)
ne ze by presne tohle patrilo do nakupni poradny ... :-/
Zatim jsou velmi kladne ohlasy na WL-500g, pravdepodobne si ho vyberu.
O vikendu budu jeste promerovat signal, zda tam nejsou nejake cizi site, co by to mohly zkomplikovat.
Zatim dekuji.
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
ne ze by presne tohle patrilo do nakupni poradny ... :-/
:-[ omlouvam se, jeste jsem si nezvykl ze tady je... a kdyz jsem to napsal, tak uz bylo pozde... Nicmene tady to urcite cte vice lidi co s tim ma spousty zkusenosti ;-)
Tak podle vsech diskuzi vede Asus WL-500g.
A ted jeste objevil nejakou druhou verzi WL-500gP V2, a nevim jak moc se lisi...
Taky zrovna nepotrebuju file ani print server...
Dale jsou k dispozici WL-520g a WL-550gE, mate nekdo zkusenost?
(volim asus, take z duvodu ze 2 booky co se budou pripojovat jsou take asusy)
Naroky mam hlavne na to aby byly stabilni, signal by problem byt moc nemel, bude to jen po patre cihloveho domu.