pasivni HD 3870 vs pasivni 9600 GT
Zdravim vsechny,
potreboval bych poradit s vyberem GK. Chci mit ticho ve skrini, takze pasivni model, ktery si budu moct ofukovat vlastnim tichym vetrackem a ktery nebude trpet tim, ze zrovna tenhle bios nebo tahle grafarna nema dodelanou regulaci otacek. Nerad bych kupoval extra chladic. Vaham mezi Sapphire HD3870 Ultimate a Gigabyte 9600GT passive. Primarni ucel je 2d prace + parba oblivionu, v nemz je 3870 vykonnejsi, ale ve vsem ostatnim se podle recenzi jevi slabsi. V czc mi technik rekl, ze jsou tak nestejno, akorat ati pry obecne jde vic na reklamace (coz muze byt ovlivnene tim, ze 9600GT se jeste tolik neprodalo). Na druhou stranu, uz nechci zazit stejne martyrium, co s momentalni 7900gt, ztratil jsim k nvidii docela duveru a ati jsou pro me momentalne vody nezname, je to uz nejaky patek, co jsem se rozloucil s uzasnym Radeonem 9700.
Dik za rady, dojmy, nazory a zkusenosti :).
Re: pasivni HD 3870 vs pasivni 9600 GT
Radim z www.rsc-computers.cz rika, ze grafiky od Gigabyte nebrat viz.
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=68668
Co se tyka vyberu, tak je to o osobnich preferencich. Vykon je +- stejny. Vezmi to k cemu mas bliz.
Ten pasivně chlazený Sapphire jsem měl cca den v compu a teploty se moc nelišily od mojí HD3870 s Accelerem S1 (+Noctua S12@600rpm). Normálně se v max. zátěži dostanu někam na 50°C, ta pasivní karta měla o něco míň. V idle +- 35°C. Záleží ale jak máš větranou skříň.
Ten Radeon je sice o něco dražší, ale taky výkonnější. Na to že je to pasiv je to celkem dobrá cena.
Kupoval jsem PowerColor HD3870 SCS3 a ten i přes větší spotřebu topil ještě míň než moje pasivní HD2600XT, která je úplně v pohodě.
Já bych ti doporučil z vlastní zkušenosti HD3870 512MB s obyč STOCK chladičem a dokoupit k domu Accelero S1 na který bys připevnil ten tvuj tichej větrák...cenově a funkče myslím že to vychází nejlépe.
Citace:
Původně odeslal
Boin
Já bych ti doporučil z vlastní zkušenosti HD3870 512MB s obyč STOCK chladičem a dokoupit k domu Accelero S1 na který bys připevnil ten tvuj tichej větrák...cenově a funkče myslím že to vychází nejlépe.
Psal že by nerad kupoval extra chladič a aby to vyšlo cenově zhruba stejně, tak by musel koupit nejlevnější 3870 a ta je od GB...
Ten Sapphire není vůbec špatný, jak už jsem psal. A pasivní PowerColor je zase o něco dražší, i když to chlazení je účinnější. U accelera je výhodná přenositelnost (předpokládaná) na další karty, ale těžko říct jaký to má význam pro weepyho...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Kupoval jsem PowerColor HD3870 SCS3 a ten i přes větší spotřebu topil ještě míň než moje pasivní HD2600XT, která je úplně v pohodě.
Se nedivím, s takovým chlaďákem - už od pohledu vypadá, že bude dostatečně účinný :-)
Ta Sapphire Ultimate Silent verze se zase dá sehnat o 500,- levněji. Taky mě poněkud překvapila malá pestrost nabídky silent řešení...
Takze vsem dekuji za rady, nakonec jsem sel do te sapphire ultimate. Teplotne je na tom moc hezky, 37° klid, 55° Oblivion, 59° 3dmark06, to vse s pomoci pomalobezneho 8cm vetraku, ktery taha vzduch z toho hrbetniho pasivu smerem nahoru ke zdroji a vyfukovemu vetraku. Rivatuner 2.08 ukazuje, jak se meni frekvence, ohrev jadra je hodne pomaly, heatpipe delaji svou praci moc dobre.
Trochu me zarazi, proc jsou vsechny odkazy v ie i ff cervene, nez se na ne najede kurzorem, pak ziskaji barvu, co maji mit. predpokladam, ze je to nejaka blbost. Kazdopadne 14 dni bezi, zatim spokojenost.
EDIT: reseni problemu s barvami v prohlizecich
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=614740
zapnout cleartype/vypnout vyhlazovani totalne (Plocha>Vlastnosti>Vzhled>Efekty)
pro html kodery: definice barev pomoci rgb(...,...,...) vypada ze funguje, #rrggbb se zachova jako #bbggrr, proto cervene objekty misto modrych.
Mmch s 7900 GT odeslo nekolik zahadnych problemu, ktere jsem drive mel (napr. nesel windows media player - to me nikdy netrapilo, ale bylo to divny).
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
je to ciste o zkusenostech... ja napriklad mojim zakaznikum gb doporucuji, nemam problemy a naopak u gb mam min reklamaci nez u leadteku (a to gb karet je prodanych oproti leadteku cca o 50% vic)
konkretne gb 9600gt pasiv je hodne slusny hw, hlavne co se tyce teplot
ja planuji u sebe upgrade grafiky taky, gb 9600gt je mmntalne pro me volba no 1, ale kedze to nepotrebuji hned, tak pockam cca mesic - dva a az pak to budu resit... mozna bude jeste neco lepsi:)
Riesenie problemov ATI pokracujte tu.