MoBo Socket A (upgrade na 939?)
Poradte, aku konkretnu zakladnu dosku na upgrade mojej Abit KR7A RAID. Malo by na nej plnohodnotne (pripadne pretaktovane) fungovat:
-procesor Athlon XP 2000+ (doteraz bezal na 2000 MHz)
-pamat AM1 512MB UNB PC3200
-pamat APACER 512MB UNB PC3200
-pamat APACER 512MB UNB PC3200 CL2.5
-grafika ASUS N7600 GS SILENT (AGP 8x)
-raid pole (nie je podmienkou)
Dolezity je pre mna pomer cena/vykon a moznost bezpecneho pretaktovania.
Re: MoBo Socket A upgrade na 939?
Citace:
Ale určitě z širšího hlediska nemá cenu kupovat novou desku pro sc.A....když už chceš zachovat většinu sestavy, tak kup třeba jen nějakou desku s nForce3 (sc.939+AGP) a dej tam nějakýho Athlona 64 a myslím že budeš spokojen a vyjde to nastejne, ne-li levněji při dnešních cenách...
Samozrejme, ze novu dosku pre sc.A by som nekupoval, len nieco z druhej ruky.
Chcel som zachovat co najviac z povodneho hardwaru, takze preto som chcel len dosku. Myslim, ze bude vsak skutocne rozumnejsie (lacnejsie ???) vymenit dosku i procak. Takze nieco s nForce3? spolu s A 64? Co napriklad?
PeS: Dik vsetkym za cenne info! :D
Re: MoBo Socket A (upgrade na 939?)
Do nf3 a 754 by som nesiel, to by si si az tak nepolepsil, ked uz, tak nejaku bazarovu nf4 939 koli dualchanellu, ale aj OC. O 939 MoBo je tu toho hafo, takze ked si nejaku vyhliadnes info tu najdes. ;)
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Do nf3 a 754 by som nesiel, to by si si az tak nepolepsil, ked uz, tak nejaku bazarovu nf4 939 koli dualchanellu, ale aj OC. O 939 MoBo je tu toho hafo, takze ked si nejaku vyhliadnes info tu najdes. ;)
Dualchannel není nijaká extrémní výhra a není pravda, že s754 je k ničemu. Měl jsem Semprona 3100+ s754 (1400MHz) na DFI Lanparty NF3 UT 250Gb a dostal jsem ho s pouhým freezerem na 2775MHz stabilně..
Pokud na současné desce nemá RAMky v duálu (jako že nemá), tak je poznámka s duálem irelevantní - dnes nikdo nebude kupovat DDR paměti. A kdyby je měl kupovat, tak už raději nějakou E2140 a lowend desku a 2GB DDR2 a je na stejné, ne-li nižší ceně za upgrade 754/939...
edit Nehledě na to, že na NF4 deskách je už často jen jeden IDE kanál.
Jj suhlasim, ja som jaksi zabudol na povodnu zostavu, neviem preco som mal v hlave, ze je to Barton 3200+.. :oops:
Tu 2000+ strci pretakteny A64 aj na 754 do vacku. ;)
Ja som kedysi prechadzal z Bartona 2,4GHz (dualch nf2) na 754 @ 2,4GHz a tam bol narast mozno 15%, jediny prinos boli teploty.
Dik za hodtotne rady vsetkym, nakoniec som kupil DFI LANPartyUT NF3 Ultra-D a nasiel som ponuku na Opterona: http://www.aukro.sk/item350158204-am...hz-2-6ghz.html no zda sa mi tam vysoka cena... Skor by sa mi do tej dosky pozdaval nejaky Dual-core opteron (jadro Denmark). Co vy na to?
Obecně na aukru jsou za takovéhle věci dost vysoké ceny... To už by se ti pak bývalo vyplatilo investovat do celého nového HW, vyšlo by to levněji. Do téhle generace asi nemá moc cenu cpát peníze, leda že bys sehnal slušnej procesor do litru...
Jsem ve stejné situaci, taky bych nějaký Denmark bral ;) ale za 3K fakt ne...
Citace:
Původně odeslal
Marty
Obecně na aukru jsou za takovéhle věci dost vysoké ceny... To už by se ti pak bývalo vyplatilo investovat do celého nového HW, vyšlo by to levněji. Do téhle generace asi nemá moc cenu cpát peníze, leda že bys sehnal slušnej procesor do litru...
Jsem ve stejné situaci, taky bych nějaký Denmark bral ;) ale za 3K fakt ne...
No ved to, za cca 1200,- Sk (co je do litra Cz) by bol prave ten kusok z aukra (AMD OPTERON 144 1.8GHz@2.6GHz). Moja otazka znie: je to "slusny procesor" za tu cenu, resp. aka by tam bola "ferova" cena? Najma v suvislosti s tym, co by som z neho dostal v tej DFI LANPartyUT NF3 Ultra-D?
Citace:
Původně odeslal
mixal
No ved to, za cca 1200,- Sk (co je do litra Cz) by bol prave ten kusok z aukra (AMD OPTERON 144 1.8GHz@2.6GHz). Moja otazka znie: je to "slusny procesor" za tu cenu, resp. aka by tam bola "ferova" cena? Najma v suvislosti s tym, co by som z neho dostal v tej DFI LANPartyUT NF3 Ultra-D?
Vzhledem k tomu, že je to vyvolávací cena, se může výsledná cena zvýšit.
Jinak CPU má TCaseMax podle prodejce 57st, což není nic extra...
nevím, jestli to má cenu..
Procesor tedy ještě nemáš? Pokud ne, tak to asi za zvážení stojí.
Neviem ako ti to mixal ponahla, cca o mesiac sa budem zbavovat jedneho zo svojich dvoch san dieg. Je tu o nich cely thread v amd sekcii.. Max. non stable a stabilne 3,0-3,1GHz podla chladenia pri 1,425V. Drahsi ako 1000sk urcite nebude.;)
Ak by si mal zaujem, tak cez PM, uz aj tak mam vycitky, ze tu z toho robim bazar. :oops: