jakou desku pro intel do 2500kč
zdravim,vybírám základovku do 2500kč byl by to čipset intel P35 na chvilku by tam byl procesor intel celeron D 336(vim,že ho desky na P35 nepodporují,ale někomu to šlo) a pak bych ho vyměnil za pentium-dual core E21xx,bude na tom malý OC (poprví vyzkoušim)
buďto vezmu klasiku GB P35-DS3 nebo verzi s E(ale nevim jest-li to něco ušetří)
nebo GB P35 DS3P můžu ji mít za 2000kč (ale využiju jenom 1 PCI-Ex16 slot)
nebo GB s podporou DDRII a DDRIII(P35C-DS3R)
nebo poraďte nějakou,diky
Re: jakou desku pro intel do 2500kč
tady je neco o EP35-DS3:
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky...r-7-pro-4.html
ty setrici funkce jsou v provozu pouze bez pretaktovani...a vyhoda DDR3 mozna bude za 2-3 roky kdy budou levnejsi nez DDR2 :)
ja beru P35-DS3L a E2160, dneska bude doma tak muzu poreferovat :)
V té ceně je dost desek např. od Asusu (P5K/EPU, P5K-PRO, P5KR, P5K-E/WIFI-AP), nad těmi jsi uvažoval?
jo koukal jsem i na ty desky asus,celkem taky slušný jako GB,ale otazkou je:jakou vybrat
ASUS P5K PRO-koukam na test a v porovnání s intel X38 si vede dobře tady to je:http://www.elitebastards.com/cms/ind...=520&Itemid=27
ale nevim jest-li nebu kolize pasivu s AC 7??
ted koukam i na recenze ostatních desek a taky dobrý hodnocení,ted uz fakt nevim jakou vybrat
Ono třeba když napíšeš svoje požadavky především na výbavu, tak ti někdo třeba poradí konkrétně ... Je např. dost rozdíl, zda potřebuješ ICH9R, nebo ne a pak věci jako je třeba eSATA, atd.
rozdíl mezi ICH9 a ICH9R je jenom v tom,že podporuje RAID?
co minimálně potřebuji je:
1xPCI-Ex16
4xDIMM na DDRII
min. 2xPCI
1xPATA
min.4x USB
1xPS/2 na klavesnici
integrovany:zvukovka 5.1,síťovka 100MB
abych tam rozchodil celeron D 336
aby uměla menší přetaktovaní
2xSATA
to je asi vše a toto podporuje většina desek:mweheh:
tak budu brat ASUS P5K-E/WI-FI AP
ted jsem se koukal na fora a tam píšou,že je nic moc zvuk??PLS kdo ma tu desku at napiše,jest-li je to až tak hrozný
Citace:
Původně odeslal
bystryi
ted jsem se koukal na fora a tam píšou,že je nic moc zvuk??PLS kdo ma tu desku at napiše,jest-li je to až tak hrozný
No, nevím ... Ta deska má ADI AD1988B, podle mého zřejmě nejlepší z běžných on-board zvukovek ...
Mam doma ASUS P5KC ....a jedina vec co mi vadi je pokles Vcore pri zatezi CPU, v BIOSu je Voltage Damper, kterej by mel tohle vyresit, ale vubec to nefunguje, resp. pokud ho dam on i off, napeti klesa stejne. Nekde na netu jsem nasel nejakej mod, kdy se spoji tuzkou cesticky a napeti pak "drzi"...ale na to nemam aktualne cas...
Jinak deska dle me nema zadnou jinou chybu..za tu cenu...si mysli m dobrej kup.
Ma i eSATA a FireWire, taktovani taky ujde - Mam tam E4500 @ 3,1Ghz a zatim slape v pohode i s BOX chladicem...
http://www.itage.cz/p27999-asus-p5kc...xpciex16-ieee/
Citace:
Původně odeslal
jan555
No, nevím ... Ta deska má ADI AD1988B, podle mého zřejmě nejlepší z běžných on-board zvukovek ...
pozor, to je len jedna cast retazca, pouzitie slusneho kodedku neznamena slusny vysledok - kvalita implementacie sa odlisuje :o
papierovo je moj sucasny SigmaTel lepsi ako byvaly RealTek, a rozdiel vo zvuku je tak extremny, ze zhanam externu zvukovku k notebooku, takze sa pripajam k MadCapovi, ze nie vsetko je o kodeku...
mam pocit, ze vsetky delly hraju jak z plechovice :)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
pozor, to je len jedna cast retazca, pouzitie slusneho kodedku neznamena slusny vysledok - kvalita implementacie sa odlisuje :o
To je samozřejmě pravda a vím o tom své (aneb slyšel jsem svého času dva špatné a jeden dobrý Realtek, tuším ALC882), pravda, že soudím jen podle delší zkušenosti se dvěma modely - P5B-Plus a P5E. A od té doby, co skutečně funguje SoundMAX BlackHawk je to taky veselejší ... Jinak je docela zajímavé, že na levnější desky i Asus dává pořád Realteky ...
(btw: s tím Dellem máš zřejmě taky pravdu ;) )
o zvuku Dellu by mohl vypravet Zilla....taky hned shanel Indigo ;)
A ja kdyz ten del slysel, uplne jsem se zhrozil... po nem pak poslechnuti si papirove horsi zvukovky v mem Lenovu (Analog Devices AD1984) pak bylo jako bazam pro usi, i kdyz ve srovnani se soucasnym Indigem neni taky samozrejme nic moc :) Nicmene pro bezne uzivatele velmi prijemny, mekky, vice nabasovany zvuk.
to tu desku nikdo nema,aby řek jak na tom je ta zvukovka?:idea:
Asi ma, ale asi taky vetsina lidi pouziva pridavny zvukarny
Presne tak, tu desku mam, ale jedu na audigy 2zs ...
Na MB samotnou nemuzu rict kriveho slova, jen mi pripada, ze chipset nemozne topi. V mem hodne slusne vetranem Antecu P182 ma stale 48°C. Na pasivu udrzim prst par sekund. Vselijak jsem se to snazil resit pridavnyma vetrakama, ale je to zbytecne, nakonec jsem se na to vyprdnul kdyz je system stabilni. Tohle stupidni konstrukcni reseni kdy jsou vsemozne soucastky desky spojene heat-pipkama nikdy nepochopim ....
EDIT: Jo abych dodal - mam na tom E6600 @ 3,3ghz @ 1,45Vcore, ostatni voltage default
Citace:
Původně odeslal
Fazer
Na MB samotnou nemuzu rict kriveho slova, jen mi pripada, ze chipset nemozne topi. V mem hodne slusne vetranem Antecu P182 ma stale 48°C. Na pasivu udrzim prst par sekund. Vselijak jsem se to snazil resit pridavnyma vetrakama, ale je to zbytecne, nakonec jsem se na to vyprdnul kdyz je system stabilni.
OT: A nezkoušel jsi to chlazení sundat a přepastovat? Já o tomto pokusu zlepšit chlazení přemýšlím u svojí X38-DQ6, prst na tom neudržím déle než pár sekund, ale vůbec se mi do toho nechce :p zase si říkám, že když ty žebra a pipky jsou tak horké, že to asi dobře chladí... ;)
pokud jsou pasivy horky, tak asi prevod tepla funguje ne? takze imho zbytecna prace
neco jineho je, kdyby byla vysoka teplota a pasivy studeny/vlazny :)
Citace:
Původně odeslal
wong
pokud jsou pasivy horky, tak asi prevod tepla funguje ne? takze imho zbytecna prace
neco jineho je, kdyby byla vysoka teplota a pasivy studeny/vlazny :)
Pravda pravda, ale - pro lepší OC - by snad bylo lepší to něčím ofukovat, přeci jen se to může přehřívat a pak hrozí nestabilita...
Ale jo, převod tepla funguje, tak buďme vděční za vroucí pipky :-D
tak mam vzit tu P5K-E/WI-FI AP nebo P5K-PRO nebo P5K-E/EPU(ale tady nevim jak to je s tim setrenim,jest-li je to jako u GB,ze kdyz chci usetrit,tak nesmim taktovat??)nebo GB P35 DS3P:idea:
P5K Pro je v klidu deska. P5K/EPU zas neni o tolik levnejsi, radeji tu Pro verzi. EPU funguje stejne jak u GB, nesmis taktovat.
Jestli potrebujes wifi a vadi ti uzky profil desky u P5K/Pro/EPU, vem tu P5K-E. Jinak myslim, ze P5K Pro staci.