Re: Prodeje DF za rok 2007
Olympus jenom 4% share v DSLR segmentu... to sem necekal, ze ma takhle malo...
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Olympus jenom 4% share v DSLR segmentu... to sem necekal, ze ma takhle malo...
6% ... Pro mě to není překvapení, odpovídá to vývoji (a tuším neodpovídá cílům Olyho). Většina jsou nové prodeje, noví zákazníci a budování, nikoliv udržování pozic - ono si to moc lidí neuvědomuje, ale je to teprve zhruba 4,5 roku, kdy šly první DSLR a objektivy 4/3 systému do prodeje (E-1 ohlášena tuším 23/6/2003) a to je moc krátká doba.
Canon 43% v segmentu DSLR... pořád dost dobré... :cool:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Canon 43% v segmentu DSLR... pořád dost dobré... :cool:
Tezi z minulosti . Prijde mi , ze posledni dobou usnul na vavrinech . Zadny terno fotak uz pekne dlouho nevypustil . A take z toho , ze porad pretrvava nazor "canon vole , zbytek je sunt" Ale jinak podil pekny , to se musi nechat .
Citace:
Původně odeslal
DOT
Tezi z minulosti . Prijde mi , ze posledni dobou usnul na vavrinech . Zadny terno fotak uz pekne dlouho nevypustil . A take z toho , ze porad pretrvava nazor "canon vole , zbytek je sunt" Ale jinak podil pekny , to se musi nechat .
Jj, na tom určitě něco je - stačí když se podívám do své brašny... ;)
Spíš je zajímavé, jak se dotahuje Nikon - při tomhle trendu by už letos mohlo být všechno jinak.
Jsem pro, jen ať se všichni snaží, profitovat z toho budem my.
Jen na okraj, my obvykle řešíme techniku a technické aspekty, ale o tom tahle statistika vůbec není. A pokud se např. Canonu nedá něco upřít, tak je to imho zdaleka nejlepší a nejrozvinutější marketing na trhu.
Mně tahle statistika posloužila velmi dobře hlavně k potvrzení poměru prodejů kompaktů vs. DSLR - někteří mají občas tendence se vyjadřovat tak, jakoby kompakty byly dožívající odpadky a tady je vidět, jak se věci mají.
Ad Nikon - oni dost rychle přesouvají těžiště businessu z kompaktů na zrcadlovky. A nakonec je to dobře, zrcadlovky dělat umějí, zato kompakty imho ani moc ne ...