-
Teploty na KD7
Aké Vám ukazuje teploty procesora a systému na tejto doske?
Ja mám (podľa zaťaženia)
48-52 na povrchu procesora (čidlo v sockete)
56-68 v jadre procesora
49-54 system
45-48 4. teplota (neviem, kde ju meria)
Tá systémová je dosť vysoká, ale čidlo je hneď vedľa čipsetu,
takže by sa dalo povedať, že meria teplotu blízku teplote KT400.
-
chladic CU5TB
bez CPU idle :
system 45-55
core 42-50
s CPU idle :
system 38-46
core 32-46
-
2 biblrox:
Procesor Ti ide na tých 1800+ alebo ho máš pretaktovaný?
-
to mrba:
Zatial iba na 1800+ s ziadnym overclockingom. Aj mne sa vidia tie teploty bez cpuidle a s tym chladicom vysoke. Ale vsimol som si jednu vec, ze ked som updatoval Bios z C8 na CY tak mi zacalo ukazovat nizsie teploty.
-
Zdá sa mi, že s KD7 nás je tu na fóre nejako málo.
Ja som mal pôvodne BIOS B8, ale na tom som netestoval, hneď som prepálil CY. Ten istý procesor aj s chladičom som predtým používal v KT133A a teplota zo socketu stúpla len o jeden °C, čo môže byť aj tým že KD7 dodáva o kúsok vyššie a stabilnejšie napájanie do procesora. A tá teplota z jadra tiež nie je moc vysoká, predtým, kým som ju nepoznal, som odhadoval, že bude aj o 20°C vyššia voči teplote v sockete, takže ma príjemne prekvapila.
Jedine tá systémová teplota vyzerá vysoká, ale čidlo je veľmi blízko KT400, takže aj to by mohlo byť v poriadku, len som bol zvedavý, ako sú na tom ostatní, čo túto dosku majú, ale som sklamaný slabou odozvou na toto téma. Dúfam, že nie sme jediný dvaja, čo na fóre majú túto dosku.
-
teploty ma uz az tak neptrapia potom co som vymenil chladic boxu za ten CU5TB, ale uz dlhsiu dobu zistujem, ze sa ta moja doska nejako neznasa s radeonom 9700. Skusal si uz ako sa sprava nejaky radeon 9x00 ???
-
Môžeš popísať podrobnejšie to neznáša? Ja mám zatiaľ ATI AiW 128, ale plánujem kúpiť 9000 alebo 9100.
-
Predtym som mal Radeon VE (7000) a s tym neboli ziadne problemy, ale potom som si kupil 9700( skusal som i 9500 ). Vtedy som zistil, ze to vytuhne vzdy napr. v 3Dmarku 2001 v nature teste, alebo Unreal 2, dokonca niekedy i v NFS 6. A urcite viem, ze doska i grafika su v poriadku pretoze som to skusal i na inej KD7 a tam to robilo tiez. A grafiku som skusal na P4 a tam chodila v pohode. Tak som vypol vsetky ficuriny v biose i v ovladacoch a robilo to menej, ale napriek tomu to ma vo zvyku niekedy z nevysvetlitelnych pricin vytuhnut. :evil: A nerobi to len pod Windowsama, ale dokonca niekedy vytuhne aj Tuxracerovi pod linuxom. :evil: :evil: