riva TNT2 32MB vs ati rage 16MB
Re: riva TNT2 32MB vs ati rage 16MB
Ta rage je nepoužitelná. TNT2 bude mnohonásobně lepší do výkonu i kvality ovladačů. Ale na hry do roku 2001 doporučuji spíš karty 3DFX, ty byly naprosto nejlepší v kvalitě 16 bit renderingu i výkon byl perfektní. Podívej se po voodo3 nebo 2.
je to tak, jen prihodim, ze ta ati ma ale o dost kvalitnejsi obraz ..
Jinak TNT2 byla spicka na hry ...
Mam tu voodoo3 na AGP2x, tedy nejde do AGP4x (1,5V)
Citace:
Původně odeslal
svaca
je to tak, jen prihodim, ze ta ati ma ale o dost kvalitnejsi obraz ..
Jinak TNT2 byla spicka na hry ...
Mam tu voodoo3 na AGP2x, tedy nejde do AGP4x (1,5V)
Ale jde, ale jen do desek co maj AGP 4x s podporou 3,3v Čili Intely do I815, Sis nepamatuju, Via do KT333 atd. Tam to funguje naprosto bez problémů. Ale stejně pokud dnes Voodoo3, tak jedině PCI verzi.
Sorry ale ta karta ma JINAK napajeni, takze si myslim, ze tam nejde zasunout ...
Ale ted nevim, nemam to pred sebou. Co ale urcite nejde, tak AGP4x to AGP1-2x to vim jiste, ale myslim, ze to nejde ani obracene, nebo se mylim ???
a půjde mi ta grafická karta riva TNT2 32MB do staré základovky aopen ax3L (tam kde jsem původně měl tu ATI)? nějaký tip kde sehnat nejlepší ovladač pro tu rivu s podporou openGL? díííííííík
aha, dík. bezva. quake1 právě běží v akcelerované podobě jen pod openGL, což na ATI vůbec nefungovalo, ani se hra nespustila. polepším si v tomto ohledu s RIVOU?
Citace:
Původně odeslal
Jaromir83
aha, dík. bezva. quake1 právě běží v akcelerované podobě jen pod openGL, což na ATI vůbec nefungovalo, ani se hra nespustila. polepším si v tomto ohledu s RIVOU?
s rivou ti to pojede OK. :-)
Jenom podotknu ze
ATi Rage 16MB - tj. to musi byt minimalne Rage PRO nebo Rage 128. Rage PRO je vyrazne horsi nez TNT2 (je na urovni tak +-voodoo 1), Rage 128 neni o mnoho pomalejsi nez TNT2. Kazdopadne obe karty opengl umeji !
TNT2 ma pod Windows2000/XP neprijemny bug v driverech, nepouziva bilinearni filtr pro scalovani videa - tj. video je pri zvetseni na fullscreen neprijemne zubate.
Takze spis zalezi, jakeho Rage mas ted. Pokud Rage PRO, s vymenou za TNT2 bych nevahal, pokud Rage 128, spis bych se poohledl po lepsi driverech. Tyhle karty uz nemaji ani hodnotu cokolady, jak zde uz bylo receno, dokazal bych si predstavit spise Voodoo3, to je holt pro Quake klasika, kvalita obrazu a vykon je u tehle generace karet bezkonkurencni. Jinak bych se radeji poohledl po nejakem GeForce 1, 2 ci starsim lowendovem Radeonu.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
TNT2 ma pod Windows2000/XP neprijemny bug v driverech, nepouziva bilinearni filtr pro scalovani videa - tj. video je pri zvetseni na fullscreen neprijemne zubate.
mě na tom starým počítači stejně ani video nejde přehrávat, to nestíhá procesor, to je komp jen na prehistorický hry.
Citace:
Původně odeslal
svaca
Sorry ale ta karta ma JINAK napajeni, takze si myslim, ze tam nejde zasunout ...
Ale ted nevim, nemam to pred sebou. Co ale urcite nejde, tak AGP4x to AGP1-2x to vim jiste, ale myslim, ze to nejde ani obracene, nebo se mylim ???
Máš AGP desky co uměj jak 3,3 tak 1,5v, tam je zasuneš, nemaj žádný záslepky ve slotu, a pak máš ty do kterejch je nezasuneš. Ale spousta desek s nima chodí když to trochu modneš. Provozoval jsem voodoo3 a 5 i na Nforce 3, když jsem se zbavil toho plastu co bránil zasunutí. :) ale to už se tu bavíme o blbostech....
jo pravda, diky .. vzpominam si na abit , co mel cely AGP "volny" tam slo vse ...
dik.
Citace:
Původně odeslal
Jaromir83
mě na tom starým počítači stejně ani video nejde přehrávat, to nestíhá procesor, to je komp jen na prehistorický hry.
To je spis zalezitost kodeku, mne na PII-300 sla prehrat hromada filmu. Sice nejake nove ripy uz by to asi nezvladlo (a HD video uz vubec ne ;D), ale uplne nepouzitelnym bych to nenazval.
Jinak k agp kompatibilite http://en.wikipedia.org/wiki/Agp
http://www.ertyu.org/steven_nikkel/a...atibility.html