Zadrhavani WinXP pri praci s diskem
Mam 2 disky, raptora 80-ku na system a pak 500-ku na data ... posledni dobou se mi ale stava, ze pokud zacnu neco intenzivne delat se systemovym diskem (spusteni prohlizece prip. jineho programu, swapovani apod.), tak se system jakoby zadrhava (u prehravaneho videa se zacne sekat zvuk i obraz, jakoby nezbyval procesorovy cas) ... nenapada nekoho cim by to mohlo byt? Odstrelil jsem skoro vsechny programy/sluzby, co mam pustene krom prehravace videa, u obou disku se zobrazuje, ze jedou s dma5 a porad se to deje ...
Re: Zadrhavani WinXP pri praci s diskem
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Mam 2 disky, raptora 80-ku na system a pak 500-ku na data ... posledni dobou se mi ale stava, ze pokud zacnu neco intenzivne delat se systemovym diskem (spusteni prohlizece prip. jineho programu, swapovani apod.), tak se system jakoby zadrhava (u prehravaneho videa se zacne sekat zvuk i obraz, jakoby nezbyval procesorovy cas) ... nenapada nekoho cim by to mohlo byt? Odstrelil jsem skoro vsechny programy/sluzby, co mam pustene krom prehravace videa, u obou disku se zobrazuje, ze jedou s dma5 a porad se to deje ...
vir, spyware, malo mista, malo pameti, poskozeny disk, extremne fragmentovany disk, indexace ve Vistach, nakopana instalace a takto bych mohl pokracovat jeste asi 10 minut :) :)
Bez kontroly spustenych procesu a uvedeni dalsich spustenych sluzeb a softwaru je to tezko zjistitelne....
zkontroluj jestli ti běží disk v režimu přenosu DMA a néééé PIO........
@ukr:
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
u obou disku se zobrazuje, ze jedou s dma5 a porad se to deje ...
takže tím to asi nebude ;-)
a třeba při obyčejnym kopírování z HDD -> HDD to jede normálně nebo taky drhne?
jinak taky se přimlouvám za výpis procesů :)
Seznam procesu s hijackthis>
Kód:
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Shared\sqlwriter.exe
C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe
C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Program Files\FLY2000TV\Fly2000TV.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
D:\Downloads\HiJackThis_v2.exe
Vir, spyware, malo mista, malo pameti a disk(defragmentovany) za to imho nemuzou. Pri kopirovani z disku na disk se nic nedeje ... pouze pri spousteni programu chvilkove vyleti zatizeni jadra tim onim programem az na 100%, coz zpusobi ono sekani ... jako normalni chovani mi to neprijde ... viz video http://uloz.to/305018/video.rar , kde se spousti firefox a nasledne winamp ...
//edit > 2 JejKey: XP-cka jsou original, takze aktualizace mam zaplae ;-), jen jsem sestrelil firewall a antivir a to se mu nelibilo ... drivery jsou vsechny ok, s tim alkoholem to zkusim
tak to jsem teda ještě neviděl, to se mi nestalo nikdy ani na Celeru@300 + 256MB RAM + Win2000....a to teda byla pomalost :)
no nevim, s timhle nemohu sloužit.....ale občas mi dělal paseku Alkohol 120%, třeba jsem nemohl nainstalovat žádny záplaty protože měl zamčenej atapi.sys .... takže zkusit dat alkáča pryč a uvidiš pak
drivery pro prkno máš v pořádku?
nevim, co ti sděluje za varování wsnotify.exe (červenej štít v panelu u hodin), ale udělej to, co chce (tipuju vypnuty automaticky aktualizace -> přenastavit na Oznammovat, ale nestahovat ani neinstalovat; aby se ti tam nedsostala žádná srandička typu WGA)
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
Minimalne by som toto vsetko odstavil uz len pre to, ze su to zbytocne veci, ktore si vies pustit i vypnut kedy chces.
AjsTi:
jo, to jsou ty kravinky co se automaticky spouštijou po startu....
jusched.exe - aktualizace javy, nic moc nedělá, jenom užírá paměť
to, co je od ATi bych asi nechal, nevim, jestli to není něco k ovladačum
to, co je od Nera zlikvidovat
Alkohol 120% viz výše - zkusit uninstal
wscntfy.exe nezruší, spouští se po sestřelení (má to na starosti "skvělá" služba Centrum zabezpečení, která jenom otravuje když nejsou zaply updaty, neběží firewall nebo je něco s antivirem, takže v services.msc zakázat)
pozvypínat buďto přes msconfig anebo něčím jako Startup Delayer
nicméně nic, vyjma toho Alkoholu (a možná teď teda ještě Nero indexing cosi) bych nepodezříval....
Lenze vsetko zbytocne zabera pamet a zbytocne lezie po diskoch. Ono je to mozno sum a fuk, ale ci menej je system zasraty, tym menej problem riesis.
jo, ale já mám na mysli čistě věci co možou způsobovat to zadrhávání jako takovy....
vzhledem k tomu, že z HijackThis nejsou vidět běžící služby, napadla mě ještě - neběží ti Indexing service (Služba indexování, viz services.msc) ?
Ehm, kde mas v tych procesoch beziaci antivir ? ci AntiSpam ?
Stáhni si http://www.microsoft.com/technet/sys...sexplorer.mspx , z toho poznáš daleko víc. Případně sem pošli screeny.
2 AjsTi> jaxem psal vyse, vsecko jsem odstrelil
2 Peca-on-line> uz jsem stahnul, ale o moc chytrejsi jsem z toho nebyl
2 ALL> Dekuji vsem za snahu ... nakonec to vyresilo spusteni chkdsk na systemovy disk ... chkdsk sice zadnou chybu nehlasil, ale po restartu uz se to nedeje, takze bud za to muzou poryvy na slunci nebo mi neco chkdsk zatajil