Zajímá mě jestli se vám někomu podařilo přetočit po nějaké době v provozu procák víc než když byl nový. Podle mě je zahoření spíš jen pověra. Jaké jsou vaše zkušenosti??
Printable View
Zajímá mě jestli se vám někomu podařilo přetočit po nějaké době v provozu procák víc než když byl nový. Podle mě je zahoření spíš jen pověra. Jaké jsou vaše zkušenosti??
zas takova povera to neni. neni od veci nejakou dobu pridat "stavu".po nejake dobe pak procaku vetsinou staci min.
napr. mus starej durac 900 sel jako novy na 124fsb az pri 2,0V. po case mu stacilo 1,85
Podle mě je to spíš pověra. Taková overclockerská legenda.
Ale kdo ví? :wink: :wink:
No povera to rozhodne neni, pamatuju na svyho Durona 750 kterej dyz sem si ho prines nebezel stabilne na 1Ghz tj FSB133 a po case ve stejny sestave dal i FSB140 stable :wink:
je to fyzikalni zalezitost.krystalicka mrizka kremikovyho jadra je "tvarna".to znamena, ze jeji struktura se meni.a na to ma nejvetsi vliv prave dodavane napeti.
...no neviem, mozno jedine jak pise daso, ale "zahorenie" pri vsetkom default, asi ziadny vyznam nema
ale funguje to i naopak.kdyz jsem nejakou dobu provozoval cpu na default s podtaktovanym vcore,tak se mu moc nechtelo vratit se na puvodni oc frekvenci.ale pomohlo do nej zas nejakou dobu cpat 2,0V :wink:
zalezi taky spis na kousku cpu, protoze za dobu sveho taktovani sem pozoroval zahoreni jen u jednoho procesoru coz byl celer 700@1050MHz nejdrive na 1.85V a pote na defaul Vcore.
Já zas u svýho XP1600+ AGOIA, kdzž jsem ho přines, postnul jsem max na 1950 a po skoro půl roce na 2150...
muj starej Durion 750 taky s FSB 133 vubec nechtel...ale tak po pul roce sel i 7x150...
Urcite to neni povera.Ja kdyz jsem koupil 1600+(palomino) tak nesel vic jak 144fsb ted pohoda 175....
Nie je to povera moja1700+ nová nedala viac ako 2080MHz ale po čase ide na 2250MHz
Hmm mel sem Duron 600, Duron 1000, XP1700+ JIUCB a ted XP 1700+ JIUHB a ani jeden nebezel nikdy lip jak na zacatku, tak nevim.
Moja skusenost (9 CPU) - zahorovanie je BLBOST
:?
S AMD procakmi ešte nepracujem dlho, ale aj za tú krátku dobu 1rok sa mi to potvrdilo (Prima stable na minimálne o jeden krok Vcore nižšie ako keď bol nový) U Intel sa mi to potvrdilo tiež, že na začiatku spoľahlivo bežali na default a po roku bežnej prevádzky už šli bezpečne aj pretaktovať.
Sepo
Ja si myslím že je to asi paravda lebo, kedysi my išiel múj XP 1600+ Palomino na iba 138/138 ale neskúr my to šlo na 143fsb a teraz my to ide 147 fsb ale musím mat otvorenú case... :roll:
Co bude v roku 2005???............10.5*166fsb ;D
Palomino a 175 fsb ???Citace:
Původně odeslal CPU KILLER
Je to pravda alebo kecáš ;D
potvrzuju...celer 1G mi taky prvne nejel ani na 133, pozdeji no problemo
Tak neco na tom asi bude :roll: Len by ma zaujimalo či to funguje aj na Grafárnách :-)
Kdy bych tak mohl zkusit druhou vlnu pretaktovani... mam to mesic na 166 * 12 ale dal uz je to slabci se stabilitou. Vcera jsem zkusil snizit napeti o 0,5 stupne a naprosto v poho... Myslite za ta takovej vliv to zahoreni...?
celej mesic jsem tak valil max desky... 1,85V (ve skutecnosti 1,82)
S Celerony mi to moc nefungovalo,spíše naopak :?
Ale co se týče Durona,tak mohu potvrdit,že po měsíci už můj D 700@960 nepotřeboval 1,85 ale už jen 1,7V :-)
Doufám,že to tak půjde i s mým XP 1700+ :roll:
Jak dlouho je ideální nechat proc zahořet?
Dát tam třeba 1,9 a pořádně chladit nebo ho nechat na trošku vyšší teplotě?
Pozor,tohle je pouze můj názor!
Tohle se ještě i na starém fóru už několikrát řešilo.
JE TO NESMYSL!
Každý proc má svůj strop při určitých podmínkách,a žádné "zahoření" to nikdy nezmění.Ovlivnit to můžou maximálně ostatní komponenty a jejich nastavení.
Jediné čemu věřím,tak je že procu může uškodit moc vysoké Vcore a špatné chlazení.Kamarád měl Durona,který měl odpálené FPU.Šel skvěle taktovat ,ale 3D bylo "promítání diapozitivů" ;D .
PS.FSB např. u Duronů bylo závislé hlavně od desky a jejího chipsetu.
Na KT133 bylo max cca 122MHz,KT133A 156MHz a záleželo víc na kousku desky,než na procu....
Podle mojich zkusenosti ma zahoreni vliv na procik...
Ale ne bouhuzel na taktovatelnost... tam asi skutecne nekde existuje ten strop.
Jedine ceho jsem dosahl ze jsem ted mohl snizit napeti a 1,25V a pri stejne stabilite = rock.
Kdyz byl novy tak na tomto napeti ani nenajel...
Tak to já si myslím, že po nějaké době nepotřebuje tolik napětí, ale pretakt to asi moc ne... Muj 1700+ jede na 12*166 na 1,65V, když byl novej, tak chtěl 1,7V a nebyl 100% stable... Ale když teď dám 1,75V tak mě to na přetaktovatelnosti nic nepřidalo... :?
Ako sa to vezme.Citace:
Původně odeslal Deviant
Podla mojich skúseností s Palominom aj BO zahorenie pomáha, konkrétne BO keď bol nový tak pri 10*200 1,7V ani nenabehol do Win a teraz je Prime stable :wink:
Max. frekvencia sa už moc nezvýši, ale chodí stabilne aj pri nižšom napetí(BO).
Palomino mi zhruba po mesiaci išlo pri tom istom napetí o cca 100MHz vyššie.