Spalena elektronika disku, prosim pomoc
Tak sa mi podarilo skratom odpalit elektroniku na 320gb barracude 7200.10 :(
Jeden z cipov je viditelne ohorety, disk sa ani neroztoci.
Tak sa pytam aka je asi sanca, ze z neho zachranim data, ked zozeniem elektroniku z rovnakeho disku a snad aj rovnakym firmwarom?
Mohol by som skusit kupi novy kusok ale kedze ten co som upiekol ma rok a tristvrt tak pochybujem, ze nove kusky budu mat rovnaky firmware.
Re: Spalena elektronika disku, prosim pomoc
Spis nez firmware by mohl mit novy kousek trosku odlisnou elektroniku. Pokud je firmware funkcni tak, jak ma, neni preci duvod ho updatovat.
ST3320620AS urcite mali firmware 3.aa(c/d/e/k/j)
Ten moj mal aad a nove budu mat firmware novsi a mozno aj inu elektroniku takze s novym kuskom asi nepochodim :(
EDIT:
Tak mam kupeny disk z tej istej tovarne, rovnaky FW len o 2 mesiace novsi, cakam kym dorazi. Blizsie k mojmu sa mi neporadilo dostat tak dufam, ze vymena elektroniky zaberie a ja vyhrabem aspon 90% obsahu
Tak som sa nakoniec dostal k disku co bol len o 2 mesiace mladsi a po prehodeni elektroniky vytuhava bios na detekcii diskov. Takze je to asi ako som cital. S novymi diskami je vymena elektroniky loteria aj pri velmi blizkych diskoch (co sa tyka fw, tovarne, datumu ...)
Nastastie az na par fotiek su to vsetko data z netu tak som zas o tak vela neprisiel. Akurat To budem zase vsetko musiet zhanat (ale mozem si za to sam :\ )
Inak co sa tyka samotnej vymeny tak som nenarazil na nic co by mohlo sposobovat problemy okrem dostupnosti TORX skrutkovaca/bitu a vdaka TORX srutkam nie je na disku ani stopy po manipulacii s elektronikou.