Mám prosbu koupil jsem si 300w ATX zdroj zn. Premier model LC-B300ATX a
potřebuji předělat zadní vypínač (kolíbka) aby po zapnutí spustila zdroj naplno
a né jen do pohotovostního módu .. poradíte mi prosím. ;)
Printable View
Mám prosbu koupil jsem si 300w ATX zdroj zn. Premier model LC-B300ATX a
potřebuji předělat zadní vypínač (kolíbka) aby po zapnutí spustila zdroj naplno
a né jen do pohotovostního módu .. poradíte mi prosím. ;)
PS_ON proti zemi (COM) zdroj spina.
Potrebujes ho mat ale aspon minimalne zatazeny (napr. CD-rom, odpory..), inac nenabehne (ochranne obvody).
Idealne by si ho mal zapinat tak, ze si vyvedies PS_ON a COM na nejaky exerny spinac a koliskovy na zdroji nechas stale ON. ;)
Keby si vodice na zdroji nemal oznacene. http://www.elektroworld.info/modules...=article&sid=5
Vitaj na fore.
To je trochu problém, ATX zdroje většinou není možné zapnout bez zátěže na všech větvích.
Jinak pokud připojíš zátěž, tak se zdroj zapne uzemněním signálu powergood, což je zelený vodič v ATX konektoru.
edit: pozdě ;D
Skoro vsetky ATX zdroje idu aj naprazdno. Tento typ urcite (ale je to smejd).
Mne nejde Thermaltake, Dtk, EC, ani stary shitny 200W noname.
Inac aj ked nabehne a nema ochranu, kontrolu vystupneho napatia, tak ta spicka pri zapnuti bez zataze moze nieco, co ma miniaturny odber odfajcit. Resp. na srackach to napatie moze byt uplne mino.
DTK, EuroCase, SkyHawk, LC (Allied, Permier a dalsie), Meico, vselijake noname, ale aj Thermaltake - vsetko islo naprazdno.
Nesli typicky nestandardne zdroje zo znackovych PC, jeden DTK a mozno este nieco.
Po zapnuti by malo napatie nabiehat plynulo od nuly, takze by tam ziadne spicky nemali byt.
Nechcem sa hadat, ale teoria spinanych zdrojov, pracujucich na principe nabojovej pumy hovori o niecom uplne inom.
Jav co popisujes ty, maju uz na svedomi pomocne obvody a tych je o to menej o co je zdroj lacnejsi.
Znacky ktore tu spominame sa mozu vnutorny zapojenim lisit uz aj reviziou pri zhodnom type, takze myslim, ze nikto z nas neklame. ;)
To slovo by malo to vystihuje.
To je takový problém podívat se na větve a zjistit, kde chybí (obvykle 5W) zatěžovací odpory, použít dva vzorece R = U / I a P = (U^2) / R ?
Za I dosadit 100mA
Za U požadovanou větev
R je hodnota odporu, který je třeba koupit
P je minimální výkon na který musí být dmenzovaný
A připájet si tuto drobnou zátěž na větve?