Domácí síť - Windows - služby
Většinou si pomocí nLite osekám Wokna na co nejkompaktnější verzi s běžícíma jen těma službama, který potřebuju. Nicméně kompy v bytě se rozrostly o firemní notebook a přetáhávat tam nějaký data po flashce je naprosto stupidní a neefektivní. Tak mě zajímá, jaký sllužby musí běžet, aby z jednoho počítače bylo vidět na druhý. Základní věci "na" síťovce nainstalovaný jsou, tuším je to Klient sítě MS a Sdílení souborů a tiskáren, plus evidentní TCP/IP. Takže je zakopaný pes v nějakých zastavených službách...
Re: Domácí síť - Windows - služby
mě běží tohle (možná je tam něco zbytečně, ale prostě takhle to jede :) )
Server (sdílení souborů)
TCP/IP Netbios helper (funkčnost připojení přes hostname)
Remote access connection manager (Správce vzdáleného přístupu)
Sledování umístění v síti (NLA)
klient DHCP
klient DNS
Computer browser (Prohledávání počítačů)
...relativně dlouho jsem bojoval s firewallem (Comodo), abych rozhýbal sdílení a Terminálovej server v LANce, takže by možná problém teoreticky mohl byt tam....
vypnutí "zjednodušeného sdílení a zabezpečení souborů" snad ani zmiˇnovat nemusim...
Citace:
Původně odeslal
JejKey
mě běží tohle (možná je tam něco zbytečně, ale prostě takhle to jede :) )
Server (sdílení souborů)
TCP/IP Netbios helper (funkčnost připojení přes hostname)
Remote access connection manager (Správce vzdáleného přístupu)
Sledování umístění v síti (NLA)
klient DHCP
klient DNS
Computer browser (Prohledávání počítačů)
...relativně dlouho jsem bojoval s firewallem (Comodo), abych rozhýbal sdílení a Terminálovej server v LANce, takže by možná problém teoreticky mohl byt tam....
vypnutí "zjednodušeného sdílení a zabezpečení souborů" snad ani zmiˇnovat nemusim...
zjednoduseny sdileni neni nutny vypinat, naopak si tim par veci dost zkomplikujes ...
Nakonec jsem na to přišel.
Stačí, aby na síťovce byly nainstalovaný patřičmý protokoly/služby/clienti
a musí běžet:
Server
Prohledávání počítačů.
A to je vše. Nakonec to není tak špatný.