Ze staryho kompu mi zbylo vsechno krome desky, kterou shanim - mam moznost: Tomato 440BX slot 1, chci tam pres redukci hodit celera 433 a nebudu taktit. Pokud někdo máte s touto deskou JAKEKOLIV zkušenosti, dejte vědět. 8)
Díky W.
Printable View
Ze staryho kompu mi zbylo vsechno krome desky, kterou shanim - mam moznost: Tomato 440BX slot 1, chci tam pres redukci hodit celera 433 a nebudu taktit. Pokud někdo máte s touto deskou JAKEKOLIV zkušenosti, dejte vědět. 8)
Díky W.
No Zida - ziadne zazraky necakaj. Ale kedze to ma dobry chipset tak by to malo chodit.
Měl jsem ZX a byla v poho.I jsem taktoval.Myslim že BX má voltáž.
Měl jsem tomato a byly s nim problémy. Mě se nesneslo s grafikou, myslím, že tehdy voodoo3. S Ati rage ,mi to taky blblo, problém s AGP.
ALE TNT2 byla bez problému.
Bacha na značení - dělaj i s via chipsety a značí to taky BX, od intelu jsou iBX
Vim zatim jen ze, se ma jednat o desku Tomato s BX chipsetem. Jestli z toho neco bude tak sem hodim presny typ. Yo a grafarnu mam - creative tnt2 m64. 8)
Nevim jake mas jine moznosti, ale desky Tomato byly shit. Za neco takoveho bych neplatil. Delal jsem v servisu a vim, ze vykon tam nebyl a poruchovost jo. Muzes mit kliku, ale ja bych do Tomata (ZIDA) a PCChips nesel.
No tak ja by som radsej kupil PC Chips ako Abit - cena je omnoho nizsia a kvalita asi rovnaka, ak nie lepsia (este som nevidel PC Chips s nafuknutymi kondenzatormi).
Nemam jeste nic jistyho, je mi celkem jedno jakou desku tam vrazim, jenze kdyz ony se tak spatne shani, protoze do tohodle staryho kompu chci vrazit neco levnyho /nebyl by urcite problem sehnat neco s chipsetem 815E, jenze to se s cenou dostanu uplne jinam...na cca 2500,-/, uvazuju tak max kolem 1000,- protoze vydaju za novej komp bylo az az. Jde mi jen, aby tam spolehlive chodil 433celer /kdyby i celer 1100 asi bych se nezlobil - jenze ten mi odrovnal abita, mozna/. U "mene znackovych" desek mam obavu, ze napr. nerozchodim pameti - mam 1x128Mb/100Mhz/ a 1x256Mb/133Mhz/ - protože se pry vyrabelo vice "specifikací pamětí"
stay cool W.
Nejde o znackovost/neznackovost dosky. Ked to ma i440BX tak 256MB pamate musia mat 16 chipov, 128MB musia mat aspon 8. Pokial tam samozrejme nie je extremne debilny BIOS ktory robi problemy s nejakymi kombinaciami alebo neumoznuje rucne nastavit casovanie (niektore dosky Intel).
Mel jsem tomato BX983D, paradoxne to melo VIA chipset a se slzou v oku mohu rici ze to byla posledni deska ktera se nechala pretaktit na 100Mhz fsb. Celeron 300a->450. Bez problemu!. Co se tyce PCChips je to SHIIIT kolik casu jsem uz s temahle deskama stravil! :-) a nic nenadelas. Pokud desku PCCHIPS na doma, tak si vem tak tyden dovolene abys to rozchodil a vyladil, ale kazdopadne vykon NIC MOC!!. Co se tyce VGA karet, mel jsem stejny problem, ATIny NECHODILY TNT2 to vyresila, ale myslim ze byl problem s AGP neumela AGP2x nebo tak... (asi se to s tim kousalo).
Hodne zdravy