Arctic Cooling Freezer 7 Pro vs. 4CoreDual-SATA2 R2.0
Na desce 4CoreDual-SATA2 R2.0 jsem zapojil Arctic Cooling Freezer 7 Pro, v biosu povolil CPU Quiet, ale větrák na chladiči pořád jede naplno na 2800 otáček (dle Everestu). SpeedFan nepracuje. Dle specifikací by deska měla umět PWM regulaci, s Arcticem ale evidentně nekamarádí. Konektor je čtyřpinový. Zatím jede Intel E2160 s odpojeným větrákem, v klidu cca 34 st.C, v zátěži stoupá k 50 st.C. Prosím o radu či tip, jak zapojit větrák, ale zachovat ticho.
Re: Arctic Cooling Freezer 7 Pro vs. 4CoreDual-SATA2 R2.0
- Co to je za desku? "4CoreDual-SATA2 R2.0" je nějáký blábol... ???
- k regulaci větráků obecně: V Biosu bývá položka, něco jako Fan control method. Tam buď regulaci vypneš (asi tvůj případ), nebo zapneš. Já mám v na GB P35-DS3 dál ještě volbu Fan control mode, kde si vyberu buď PWM, nebo VOLTAGE, nebo AUTO - to je asi nejlepší volba.
Nevím, jestli znamená CPU Quiet na tvé desce tady toto...
Freezer 7 mám, a regulovat mi jde. Buď přes desku, nebo i speedfanem. U tebe bude problém asi v tom nastavení biosu.
Deska je to tato:
http://www.asrock.com/mb/overview.as...2%20R2.0&s=775
V biosu na stránce "hardware monitor" byla mimo monitoringu teplot a napětí jediná položka k regulaci větráku: CPU Quiet - povolit nebo zakázat a nastavení teploty sepnutí větráku 45 - 65 st. C. Zkoušel jsem všechny možnosti, ale větrák od Arcticu pořád jel naplno.
1 Příloh-a(y)
Divné, že to negunguje :(
Pokud jsi nezkoušel, tak zkus ve speefanu přepnout na jiný typ řízení otáček (viz. obr.), třeba to něco udělá...
U mě pokud to nechám na "SmartGuardian", tak reguluje otáčky deska sama podle teploty CPU, pokut přepnu na "Software controled", tak reguluju sám. Akorát nemůžu nastavit to, aby se po startu vždycky nastavily nějáké kontrétní otáčky ventilátoru...