Re: moze byt vadny switch
Spíš bude problém v tom linuxu, který je asi špatně nakonfigurovaný. Je možné, že tam dělá v síti nějaký bordel a třebas zahltí ten switch.
Můžeš popsat podrobněji co a jak tam ten linux dělá?
je to FreeBSD pfSense nehovorim na 100% ze to robi len pri restarte a nestava sa to casto, ale za posledne 2 tyzdne sa to stalo 2x pred tym asi za 4 mesiace 3-4 krat
Mam Eidemax 1Gb + 8 portu a ten dela neco podobneho - po poklesu napeti v siti ci kratkodobem vypadku napajeni proste funguje jen castecne - provoz na nekterych portech nefunguje a urcity provoz (myslim ze prave http nefunguje, ssh funguje ...) je ale v poradku. Musi se vytahnout napajeni a zase zapnout.
aky by ste najlepsi 100Mbit switch odporucili? taky co by potiahol aj 120m a viac 100Mbit
Ty problémy v síti mohou být taky příčina... a pfsense nehovím, takže tam příliš neporadím.
Co se týče dotazu skorec1, tak norma pro 100Mb umožňuje jen 100m, pokud chceš víc, pošli to optikou.
Lepsi switch sa pozna podla toho, ze ma interny zdroj.
no, neviem o nijakom preto sa pytam, napr. ked som prepajal switche na viac ako 100m od asusu tak sa nejak nevedeli prehodit do 10Mbit ale ostalo vysiet 100Mbit a vysoka stratovost...
no a o D-Link ani nehovorim, hlavne co sa tyka napajania cez PoE
Citace:
Původně odeslal
skorec1
no, neviem o nijakom preto sa pytam, napr. ked som prepajal switche na viac ako 100m od asusu tak sa nejak nevedeli prehodit do 10Mbit ale ostalo vysiet 100Mbit a vysoka stratovost...
no a o D-Link ani nehovorim, hlavne co sa tyka napajania cez PoE
I PoE má svoje limity na délku kabelu a nejsou tak volné jako ethernet, nedej bože jestli používáš "PoE" bastly, tj. ne normovaných 48V.
Ano, na delším kabelu nebo špatně nakrimpovaném se dějí všelijaké věci... (btw takovej převodník na optiku není zas tak drahej a vyřeší spoustu problémů)
Tak ten switch to robi stale, ale nie len posledne 3-4 porty, ale napr. vcera mi hlasili, ze to nejde na porte 4, ostatne, ale isli. Staci switch odpojit od 230V na 1 sek. opat zapojit a vsetko je v poriadku.
Citace:
Původně odeslal
beavel
mozna jeste zchekukj dns
Tomu celkom nerozumiem, mozes objasnit ?
cipana, no okrem toho ze som zistil ze pod 7°C je lepsia prenosnost na 10Mbit tak som zistil ze ked pustim po kable najajanie POE tak mi z 10Mbit hodilo na 100Mbit ked som napajal APcko(neviem aky dlhy bol kabel), akoze fakt zahada... mozno tou visou...