Re: Piskanie grafickej karty
Jde o to jak moc to píská. Slabě v zátěži pískají snad všechny karty. Ale často to přehluší i tichý FAN, nebo disk. Co mám vše pasivně (krom velmi tichého zdroje Corsair) a disky odhlučněný, tak slyším v noci slabý buzzing GK i MB. Ještě jsem nenarazil na žádnou která by nebyla vůbec slyšet.
Pokud to píská hodně, tak je to na reklamaci.
Len pre inšpiráciu a úkážku toho, čo všetko môže pískať...http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=68093
ked ti piska grafika neni to dobre, Vtahu su tam kondiky :/ efekt to ma vcelku neziaduci nielen zwuk ale aj vykon grafiky je nanic :D Ja som mal jednu grafiku bola to tusim 6600 a ta piskala. Ked niekto zapol hru tak to bolo nehratelne lebo isla plinule ale v takych 3 sekund intervaloch stale to trhlo. Jedina moznost je reklamacka.
Citace:
Původně odeslal
Vybramo
ked ti piska grafika neni to dobre, Vtahu su tam kondiky :/ efekt to ma vcelku neziaduci nielen zwuk ale aj vykon grafiky je nanic :D Ja som mal jednu grafiku bola to tusim 6600 a ta piskala. Ked niekto zapol hru tak to bolo nehratelne lebo isla plinule ale v takych 3 sekund intervaloch stale to trhlo. Jedina moznost je reklamacka.
Myslim, ze tak povrchne to rict nejde. Samozrejme to muze byt tim, ze jde grafika do kopru, ale spis se priklanim k nazoru M.K. protoze jsem dalsi clovek, ktery nepiskajici grafiku jeste nezazil. Mel jsem jich v pc hodne, a at uz Ati nebo Nvidia, slyset byly vsechny.
bol som sa pytat na reklamacnom a technik mi povedal, ze nech ju prinesiem
davam tomu ale tak 20% sancu, ze mi ju vyreklamuju vzhladom na to, ze funguje inak v pohode a prejavuje sa to len v narocnych 3D scenach :(
nuz uvidime ...
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
... ale spis se priklanim k nazoru M.K. protoze jsem dalsi clovek, ktery nepiskajici grafiku jeste nezazil. Mel jsem jich v pc hodne, a at uz Ati nebo Nvidia, slyset byly vsechny.
Presne tak :confused: bohuzial
Cievky treba zaliat epoxidom, len je to prakticky vzdy strata zaruky a nie vzdy sa to technicky da, hlavne pri tych zapuzdrenych. :(
Je to tak, minimálně u grafik, který mají "nějaký" odběr slyšitelně nepískající grafika v loadu asi neexistuje. Sám jsem si to ověřil ve chvíli, kdy jsem měl desktop s jediným (!) zpomaleným fanem a začal mít problém s tím, s čím nikdo předtím ... Pokud máš "standardní" počítač a pískání tě obtěžuje, tak to na reklamaci je a imho by ti měla být uznána.
Já si cívky zalil běžným "gumovým" lepidlem, které se dá v případě potřeby odstranit bez poškození součástek a pískání téměř ustalo.
Teda, koukam jak divej kdyz si tady ctu o tom piskani.
Mam ted totiz problem, ze stavim komp pro znamyho a namontoval jsem tam Leadtek 9600 GT. Karta je v pohode, vykon i teploty taky, ale jakmile se zacne zobrazovat narocna grafika (3D mark, 3D hra, ...), tak se z karty ozyva bzuceni.
Nevim jestli je to to samy jak tady pisete, ale spis nez jako piskani mi to pride jako elektricky vrceni ...
Rekl bych, ze az case zavru a budu od nej dal, tak to nebude vubec slyset, ale rikam si, jeslti bych to nemel spis reklamovat. Preci jenom to neni pro me ...
Dik za info ...
to Sfinga: myslim, ze to co popisujes, je to o cem mluvime, reklamaci muzes zkusit, ale myslim, ze to je tak standartni vec, ze to neprojde. V pripade, ze to budou testovat, treba s box chladicem na cpu, tak to asi nebude ani slyset. Pokud je to slyset i pres hlucnejsi chlazeni, tak to duvod k reklamaci je.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
to Sfinga: myslim, ze to co popisujes, je to o cem mluvime, reklamaci muzes zkusit, ale myslim, ze to je tak standartni vec, ze to neprojde. V pripade, ze to budou testovat, treba s box chladicem na cpu, tak to asi nebude ani slyset. Pokud je to slyset i pres hlucnejsi chlazeni, tak to duvod k reklamaci je.
No jo, prave ze to je slyset i pres vetraky.
Jede tam skoro naplno box chladic AMD + na 800 in a out take 12cm vertaky.
A presto je to prez zavrenou skrin slyset do cca 30cm od skrine.
mam gainwarda 8800GTS 512 s accelerem s1 a v loadu nic neslysim a to mam low-end bednu eurocase.. nejsem sice ultranetopyr, ale neco uz mam najeto sluchove :-) (nemuze to byt i vyrobcem a jake pouzije soucastky? i kdyz u tech civek to bude asi prast jak uhod)
Zalezi od kvality (prevedenia) a vykonovej rezervy cievok, nie je to prast jek uhod. Vacsina vyrobcov v tvrdej konkurencii setri kde sa da, IMHO na velmi nespravnom mieste, vela ludi by si za ticho rado chlp priplatilo.
sfinga pomoze vylepit bocnicu case 1cm filcom, ciastocne to pohlti vyskove tony. Keby si chcel trochu tunit. Viac v Case modding-u. ;)