Re: Prasklý displej u foťáku
na bezplatnou zarucni opravu mas pravo tehdy, jestlize se nejedna o vadu, ktera je zpusobena mimo jine nevhodnym zachazeni v rozporu s poskytnutymi manualy/jinymi instrukcemi. osobne si nedokazu predstavit, jak by lcd mohlo samo od sebe prasknout.
imho může dojít k torzi / promáčknutí displeje/krytu displeje a bude to mít tento efekt... schválně si zkus zmáčknout na krycí sklíčko displeje mobilu, určitě to bude mít při určitém tlaku vliv i na samotný displej (barevné efekty) a krycímu sklíčku se stejně nic nestane.
u promacknuti se ale bavime o vice ci mene rozprostrenem tlaku na nejake relativne vetsi plose, zatimco u "praskliny" by ten tlak musel asi byt vyvinut na hodne male plose (treba direkt sroubovakem apod. ;D)
Praveze to kryci sklo je dost pevne, treba oproti mobilu se pri tlaku ani nehne. Jedinne co me napada je chybna montaz - usazeni displeje pri vyrobe, a tim nachylnost na tlak/krut, ale kdyz servis tvrdi ze to neni mozne, tak s tim asi nic nenadelam.
Našel jsem na webu v jedny diskuzi, že u tohoto konkretniho fotaku, stacilo lehké tuknuti od prezky remínku a bylo po displeji. To si ale myslim že by mel vydrzet vice.
Kdybych aspon vedel ze mi ten batoh nekde spadnul. Holt asi mam smulu.
takhle - ja te samozrejme nechci zrazovat od niceho. jenom je treba se pripravit na to, ze pokud ti prodavajici reklamaci neuzna, tak asi jedina cesta povede pres soud a soudniho znalce. coz vedle spoustu casu a vynalozeneho usili nemusi vest k uspechu
Jako reklamaci to nevzali, konečně mám po 3 týdnech foťák zpět s novým displejem. Samotný díl 900 bez DPH, s prací celkem 1833,-...