-
27" LCD na grafiku - Samsung 275T - reference?
Rozhlížím se po novém monitoru a tenhle 27" prcek mě zaujal, zvlášť potom co spadl na sympatickou cenu.
Našel jsem jen několik EN recenzí, kde ho vesměs vychvalují. Ale zajímalo by mě, jestli někdo nemá vlastní reference ?
Chci ho na grafiku a programování, takže ocením velkou plochu, kvalitní barvy i větší pixely. Naopak inputlag mě celkem nevzrušuje. Spíš mě zajímá, jestli netrpí známým neduhem některých Samsungů, jako bručení, pískání, přehřívání, nebo vyšší poruchovostí...
-
Re: 27" LCD na grafiku - Samsung 275T - reference?
Měl jsem možnost si ho vyzkoušet a žádný buzzing se nekonal. Co se týká přehřívání a poruchovosti, tak nemůžu sloužit. Ale jinak se mi celkem zamlouval. Ještě čekám na nové panely S-IPS od LG.
-
Já jsem nakonec čekání nevydržel a vzal od LG ten P-MVA... tenhle prcek od Samsungu už by se mi na stůl bohužel nevešel... :(
-
Já kvůli němu budu muset sundat nástavbu ze stolu :D Zítra si pro něj jedu, tak doufám, že se žádnej buzzing nebo overheating konat nebude...přece jen, cena je to za něj příjemná, ale zas tak málo zlaťáčků to pořád není...
-
No já si nedávnou "upgradoval" pracovní stůl, tak s místem problém nemám. Jen jsem fanatik do ticha a přece jen není to investice na rok. V práci koukám do HP2065 a dvakrát nadšenej nejsem.
Tenhle 27" drobek bych obratem objednal, ale pokud by měl nějaký mouchy, přece jenom bych ho nerad nesl zpátky na poštu. Prohlídnout bohužel nemám kde.
Pak napiš první (a druhý) dojmy.
-
Tak brouček je doma......k prvním dojmům - je OBROVSKEJ, což ale bude tím, že jsem přecházel z 19" CRTčka :D Jinak mám jeden vadnej subpixel, cca uprostřed dole, na černé barvě je fialovej...jinak OK, v podstatě ho nevnímám. S LCKčkem se manipuluje překvapivě snadno, stojan je lehounce otočitelnej, vzhledem k velikosti monitoru se při větším hýbání se stolem LCD samozřejmě trochu kýve, ale nic hroznýho. Jakýkoli problémy s připojením přes DVI jsem nezaznamenal, i POST se okamžitě bez problému zobrazil. Zatím ho mám na stole jen pár minut, takže nějaký herní a podobný testy zatím nepřišly na řadu. Co se inputlagu týče, poznám, že myš má trochu prodlevu oproti CRT, ale to je snad jasný...veskrze s lagem žádnej problém nemám...to je zatím asi tak všechno, co jsem pochytil za prvních pět minut...
-
K těm vadným bodům snad jen, že Od 29. ledna 2008 Samsung garantuje do 3 pracovních dnů možnost výměny LCD monitoru řady SyncMaster při výskytu i jediného vadného bodu. Otázkou je, jestli se to vztahuje i na subpixely...
Více třeba na http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15172, nebo originální tisková zpráva Samsungu
-
Jako já to neřeším, normálně ho ani nevidím, takže mě to vůbec netrápí...
-
Citace:
Původně odeslal
EDC
Jako já to neřeším, normálně ho ani nevidím, takže mě to vůbec netrápí...
Až ho jednou budeš chtít třeba prodat, srazí Ti to zbytečně cenu o pěkných pár stovek... :(
-
To je sice fakt, ale pochybuju, ze to bude hned tak a tech par stovek uz asi resit moc nebudu....na pohled mi to fakt nevadi, dela to jen na cerne a sviti tmave fialove, takze pokud nevim, kam a kdy presne se mam divat, nevidim ho....vim ze by mozna bylo rozumnejsi to resit, ale me to fakt nerusi, neni to pro me proste problem...
-
Tak ani ve hrach s nim ja nemam problemy....TDU nadhera, Crysis samozrejme pry pohybu maze, ale co se meho subjektivniho dojmu tyce, tak v pohode, nic tak katastrofalniho...ale na tohle si asi bude muset kazdej udelat nazor sam...inputlag mi nedela sebemensi problemy ani ve hrach (napr. ve zminene Crysis), barvy jsou krasny, jen jsem v menu monitoru nenasel rucni kalibraci barevnych tonu, jsou tam jen prednastavene profily (Cold 1-4, Normal, Warm 1-2)...podsviceni taky paradni, uhly taktez, pro me jednoznacna spokojenost...
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
No já si nedávnou "upgradoval" pracovní stůl, tak s místem problém nemám. Jen jsem fanatik do ticha a přece jen není to investice na rok. V práci koukám do HP2065 a dvakrát nadšenej nejsem.
Tenhle 27" drobek bych obratem objednal, ale pokud by měl nějaký mouchy, přece jenom bych ho nerad nesl zpátky na poštu. Prohlídnout bohužel nemám kde.
Pak napiš první (a druhý) dojmy.
myslis LP2065? Tak to potom na LG necakaj, pretoze to su tiez S-IPS a budu mat podobny charakter/kvalitu/vlastnosti
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
myslis LP2065? Tak to potom na LG necakaj, pretoze to su tiez S-IPS a budu mat podobny charakter/kvalitu/vlastnosti
Jestli to bylo na me, tak o LG psal M.K. ;)
-
na teba, pretoze LG bude mat 26tku co by mohla tomuto zdatne konkurovat - bude to vsak S-IPS
-
Hmm, S-IPS prave uz kvuli zminenemu nechci. Nevim sice co LG chysta, ale na tom HP je krystal-efekt dost vyrazny, predpokladam ze to bude stejne.
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Hmm, S-IPS prave uz kvuli zminenemu nechci. Nevim sice co LG chysta, ale na tom HP je krystal-efekt dost vyrazny, predpokladam ze to bude stejne.
To není obecná vlastnost IPSu, ale konkrétního panelu.
-
zavisi od pouzieho polarizacneho fitlra tusim :) ja som myslel, ze ti vadi napriklad fialova v tmavych plochach :D
-
kdyz vidim zminku o LP2065 musim reagovat
je to nejlepsi monitor co jsem videl, maximalni spokojenost se vsim
nevim co je krystal efekt, ale v porovnani s Lenovem 22" je to HP naprosto nej
Samsung 275T je urcite super, neverim, ze bude nejakej spatnej, po strance parametru urcite pecka a cena je krasna
add vadnej pixel:
2EDC: ja byt tebou urcite to vracim, vim ze se ti to vracet nechce, jsi urcite nadseny, ale jak to opadne, tak to bude problem
ja bych si na primarnim monitoru urcite takovou vadu nenechal!
-
Tak znovu procházím recenze a pokud sem si správně přelouskal tuhle velice dobře zpracovanou na http://www.prad.de, tak pro práci AdobeRGB je ideální.
Naopak bez kalibrace sondou je prakticky nepoužitelný v sRGB, navíc nemá žádné možnosti ručního doladění barev.
Ovšem pokrytí 92% AdobeRGB mi přijde jako super výsledek pro 27" monitor za 18k!
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Ovšem pokrytí 92% AdobeRGB mi přijde jako super výsledek pro 27" monitor za 18k!
Upřímně řečeno, nevím ... Rozšiřování gamutu je (zaplaťpánbůh) poslední dobou "v módě" a tak jsou na trhu i panely, které mají 22", udávané pokrytí AdobeRGB 100% a reálné 97% a přitom stojí 6K s daní, viz http://www.prad.de/en/monitore/revie...l#Measurements . To ne, že by mělo tohle LG konkurovat Samsungu, ale jen že to není všechno a že gamut zas tak dobrý dnes už není - před rokem, dvěma, by to byl skvělý výsledek.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
2EDC: ja byt tebou urcite to vracim, vim ze se ti to vracet nechce, jsi urcite nadseny, ale jak to opadne, tak to bude problem
ja bych si na primarnim monitoru urcite takovou vadu nenechal!
Nemyslím si, že by to bylo nějak moc daný mým nadšením (ne že by nebylo)...ale ten bod je tam fakt jen na černé, a i tak se musím DOST snažit, abych ho viděl....btw si nejsem jistej, ale řekl bych, že tam záruka Samsungu na 0 vadných pixelů se na subpixely vůbec vztahovat nemusí, a pochybuju, ze by v Alze byli tak ochotní měnit mi monitor kvůli jednomu vadnýmu subpixelu....ale jak říkám, chápu, že spoustě lidí tady na fóru by to bylo trnem v oku, ale mě to opravdu absolutně nevadí...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Upřímně řečeno, nevím ... Rozšiřování gamutu je (zaplaťpánbůh) poslední dobou "v módě" a tak jsou na trhu i panely, které mají 22", udávané pokrytí AdobeRGB 100% a reálné 97% a přitom stojí 6K s daní..
No tak to jsem asi vážně zaspal dobu, není to tak dávno co se tvrdilo, že 100% AdobeRGB je na LCD prakticky nedosažitelné a použitelné monitory stály přes 50k. No jen tak dál :cool:
-
Uvažuji o tomto kousku....utáhne mi moje stařičká R9600 nativní rozlišení po DVI? mám pocit, že ano..ale jen pro jistotu.
EDIT: Jinak k němu bych i rád připojil Xbox, je nějaký argument proti? oči mám z kašparové krávy, na současném P19-2 dle mého hry vypadají skvěle, i odezva,atd..jsou dle mých očí naprosto dostatečné.
-
Opravdu nikdo neví stran těch her? jinak by to mělo být poslední rozlišení, které jde na single link dvi, a na r9600 by mělo šlapat.
-
Konzoli nemám, a ani si ji nemůžu půjčit, takže ti nic nevyzkouším, bohužel. V recenzích mu ale vytýkali horší komponent vstup. A HDMI nemá, to má až 275T+. Jak tu ale někde psal MadCap, pro monitory bez repráků není problém DVI -> HDMI redukce. Jinak si myslím, že s R9600 nebude problém, rozlišení by utáhnout měl...jo a odezvu, jak už jsem psal výše, trochu vidím (hlavně u rychlejších her, Crysis a jí podobné), ale pořád je to pro mě v pohodě hratelné...a to hraju dost, takže bych řekl, že náročnej celkem jsem....jako určitě není nejrychlejších (to ani omylem), ale jestli nejseš extrémista, budeš v pohodě...