X1950GT AGP - napájení 6pin = 4 pin + molex?
Zdravím
Volám si na fórum o radu. Hledal jsem a nenasel...
Zakoupil jsem bazarovku X1950 v agp provedení. Můj problém spočívá v kabeláži zdroje. Zdroj - Eurocase 400W PFC (pls no flame) má dvě samostané 12V větve ( 12A a 15A). Předpokládám na jedné jsou molexi k mechanikám/diskům. Druhá 12V větev je nepoužívaný 4pin kabelu do desky/karty? Ke kartě je přibalena redukce z karty(6pin) na 2 molex(samci). Nemohu nikde najít redukci 4pin na molex samici...tj. musím si ji sám vyrobit či jsem slepý...
Počítač/karta s jednou zapojenou větví( molex od disků) pouze najede a zamrzne na své úvodní obrazovce..
Re: X1950GT AGP - napájení 6pin = 4 pin + molex?
Pripoj redukci 2x molex od karty na dva volne molexy od zdroje a nespekuluj.
Vyber dve molex samice ktere jsou na oddelenych svazcich ze zdroje. Nepripojuj to na dve samice za sebou na jednom svazku a melo by to byt OK.
4 pinovy konetor je pridavne napajeni CPU na nekterych deskach. Nesnaz se na nem neco bastlit pokud nevis presne co delas.
Citace:
Původně odeslal
Sasa
Pripoj redukci 2x molex od karty na dva volne molexy od zdroje a nespekuluj.
Vyber dve molex samice ktere jsou na oddelenych svazcich ze zdroje. Nepripojuj to na dve samice za sebou na jednom svazku a melo by to byt OK.
4 pinovy konetor je pridavne napajeni CPU na nekterych deskach. Nesnaz se na nem neco bastlit pokud nevis presne co delas.
Špatně jsem se vyjádřil, přesně to jsem jiz zkoušel ( připojení z dostupných dvou svazku - molexy), výsledek i přes odpojení mechaniky a disku, veškerých PCI karet a jen s jednou pamětí byl jen vytuh na uvodní obrazovce pred testem RAM.
Co se týká zdroje, při správném zapojení bych čekal, že kartu min. na zkoušku uživí.
Bastlení se nebojím, jen se mi nechce bastlit pokuď se kablík s konektory dá koupit ( navíc schánět protikus k tomu 4 pinu..)...
Sestava:
Eurocase 390W, na štítku zdroje vypsány samostané větve 12V V1 a V2 (12 a 15A)
základovka KT4V - KT400 bez A...
XP 2500 nepřetaktováno ale jde:)
1,5 GB RAM
disk 80 GB asi seaget
cdrw
dvdrw
pár trvale zapojených usb
Ten 4 pin slouží k zapojení do desky, ne do grafiky. Zkus si někde půjčit pořádný zdroj a vyzkoušej grafiku s ním.
Citace:
Původně odeslal
briketa
Ten 4 pin slouží k zapojení do desky, ne do grafiky. Zkus si někde půjčit pořádný zdroj a vyzkoušej grafiku s ním.
Primárně ano, ale vzhledem k tomu že je to defacto 2 x 12V a 2 x zem, předpokládám že to bude právě ta druhá 12V2 větev ve zdroji a první větev je pro disky a mechaniky.
No nic proměřím to a bude jasno, jen sem hledal někoho se stejným zdrojem kdo to řešil...
Kupovat nový zdroj se mi zatím zdá zbytečný a do budoucna již s dalším stolním počítačem nepočítám..
Citace:
Původně odeslal
KLUBKO
...výsledek i přes odpojení mechaniky a disku, veškerých PCI karet a jen s jednou pamětí byl jen vytuh na uvodní obrazovce pred testem RAM.
Podobny problem som riesil u znameho, ktoremu som predal komponenty z predchadzajucej zostavy: AMD X2 3800+, NForce3, 2GB RAM, X1950Pro, 1 hdd + dvd-rw. U mna zostava na zdroji Tagan 430W alebo Zalman 500W bezala bez najmensich problem (vratane startu pocitaca), u neho na 400W zdroji Eurocase pocitac z 10 startov 7 krat vytuhol pri POSTe. Po vymene zdroja za 400W Fortron problemy zmizli.
Citace:
Původně odeslal
M@to
Podobny problem som riesil u znameho, ktoremu som predal komponenty z predchadzajucej zostavy: AMD X2 3800+, NForce3, 2GB RAM, X1950Pro, 1 hdd + dvd-rw. U mna zostava na zdroji Tagan 430W alebo Zalman 500W bezala bez najmensich problem (vratane startu pocitaca), u neho na 400W zdroji Eurocase pocitac z 10 startov 7 krat vytuhol pri POSTe. Po vymene zdroja za 400W Fortron problemy zmizli.
Hmm, spotřeba cca stejná, zdroj podobný, to se mi přestává líbit, myslel jsem, že těch 27A na 12V by té sestavě stačit mohli. Zítra si vemu z práce multimetr, proměřim to a uvidím kde co je...