Restart po načtení WinXP a barevné tečky
Ani nevim jestli pisu do spravne kategorie, jeste jsem se s timto problemem nesetkal..
Obcas se mi stalo, ze se po nacteni windowsu, kdy se mel PC prihlasit stalo to, ze se monitor prepnul do sleap modu (no imput) a pocitac se restartoval.. Pomohly nainstalovat nove ovladace grafiky.
Ted (po tak po tydnu) se mi 2x stalo pro zapnuti pocitace, ze se obevily tecky v obrazte. Poprve to najelo do windowsu (v miniaturnim rozliseni) a dnes to ani nechtelo najet. Zase po bootovani restart.
Tecky jsem videl porad i po restartu i po vypnuti/zapnuti. Az na nekolikate nazhaveni kompu bylo vse OK.
Kde myslite, ze je zakopany pes ?
IMHO je buď něco špatně s videobiosem nebo nějakej HW problém na grafice, takhle nějak se projevuje studený spoj u grafický paměti.
Re: Restart po načtení WinXP a barevné tečky
muzu potvrdit, je to neco s grafikou.. uz nejednou jsem to videl a byla to vzdy grafarna
jj, pokud se to projevuje jen pred zahratim na provozni teplotu, je to studenak u nekteryho pametovyho chipu ... jestli je grafika v zaruce, doporucuju reklamovat ... pokud neni, muze pomoct prohrati horkym vzduchem - ale rozhodne to nezkousej obycejnou pistoli na opalovani starych nateru a sver to nekomu, kdo se v tom vyzna
Grafika je takrka nova ...
Jeste se mi stava, zatim jsem to zaznamenal jen u hry Colin Dirt, ze se mi obcas sekne obraz, zvuk jde dale a musim tvrde restartovat (teplota na grafice 42-48°C)
Ale mozna je to tim, ze jsem prenastavil v biosu casovani ramek z 5-5-5-18 na 4-4-4-12 (T2), jeste jsem nevyzkousel, zda je to duvod toho seku v Colinovi
Pokud máš možnost tak zkus grafiku v jiným PC, jestli se to objeví, je to jasná reklamace, jestli ne, zkusíme přijít na to, čím to je.
mě tohle dělalo ve hrách - zkusim najít screen mmt....
a bylo mi řečeno že se rozpadají textury a na vině je HW grafárny
jdu juknout po tom screenu...
EDIT: tak screen jsem mel na starem compu tady už jej nemám - sry, každopádně vypadalo to velice podobně...
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
Grafika je takrka nova ...
no ale to neznamena ze nemuze bejt vadna :)
Citace:
Původně odeslal
rombo
no ale to neznamena ze nemuze bejt vadna :)
Jasny, tim jsem chtel vyjadrit, ze je v zaruce, i kdyz to by asi mely byt vsechny 8800, pokud tam clovek nedelal nejaky zasah ..
Zitra ji pry daji zahul a uvidi se
tak presne tohle mi delala starsi 1950pro , ale jen v zatezi a pricina byla nedostatecne chlazeni pametovych modulu na graf.karte.