-
Výkon WiFi
Vyskytl se problém s připojením notebooku k síti přes WiFi. AP je Asus e500.
A problém je, že je to celkem pomalé, dřív to tak nebývalo (mezitím proběhly dva týdny a reinstall windows). Vidět je to zejména na videích z lokálního serveru, které se značně sekají (dřív šly v pohodě; nyní když jedu přes drát, tak taky).
Zkoušel jsem různě měnit kanály, protože na kolejích je určitě riziko rušení značný, ale moc nepomáhá...
Čím by to ještě mohlo být způsobeno?
Díky za info! :)
-
Re: Výkon WiFi
Například jinou verzí ovladače nebo jiným nastavením jeho parametrů, ale je i spousta dalších možností.
-
a nějaký nápad, jak to vylepšit, respektive jak vyzkoumat, kde je problém..? :(
-
Asi to bude v ovladacich tezko rict. Jen dotaz jsi jediny pripojeny uzivatel?
-
jj, jediný
dřív když se to chovalo podobně, tak pomohlo změnit ten kanál... proto mě napadá, že by ten vzduch kolem mohl bejt opravdu přeplněnej...
EDIT: už proto, že tady na uni se to zdá jet svižněji...
-
To je dost mozne, ze se ty kanaly rusi. Zkus to proscanovat. Az najdes volny kanal, tak se tam pripoj...
-
Mam podobny problem. Na NTB s WLAN Intel 3945 abg, mam silu signalu 100%, ale rychlost kolisa od 54mg po 9mb. Sila signalu se nemeni. AP je DIR-635. Projevuje se to hlavne pri kopirovani velkych souboru. Na internet to poznat neni. CO se tyce max prenosove rychlosti ta kolisa od 900 kB po cca 2300 kB. Ovladacě jsem zkoušel 3 a u všech je to stejne. Z hlediska zab. je nastaveno WPA/WPAII a je pouzit 50bit klíč
-
2chinook: Jak ale proscanovat ty kanály, u kterých nejsou ssid veřejný?
-
zkus netstumbler. Mel by najit i skryte site. Pokud bezis na linuxu, tak je lepsi kismet
-
Netstumbler nachází většinu na 11 a 13, plus snad jeden 1 a 6... Ale ať zkouším jaký kanály chci, pokaždý je nějakej problém :(
Doma ani na uni na WiFině problém nemám, ale tady to fakt vázne :(
Ještě nějaké nápady? Je to fakt nasírací :(
-
- NetStumbler je akorat velkla sirena ktera skryty ssid nenajde.
- pokud jses na 2.4 tak dsss ma sirku 22 MHz a kanaly jsou od sebe 5MHz. tzn. ze kdo je treba na 6 kanalu, zabira 4-8 kanal
- Zkus se prestehovat treba na 5.7 GHz