Mte nekdo zkusenosti s taktovanim tohoto cpu?ja z neho dostal zatim jen 2.0...jde to i vic?
Printable View
Mte nekdo zkusenosti s taktovanim tohoto cpu?ja z neho dostal zatim jen 2.0...jde to i vic?
O moc výš to už nepůjde. Tyhle celery jdou špatně taktovat a hlavně ten výkon je mizernej.
Zkus ho spíš někomu prodat do kanclu a potom kup P4.
Přesně tak. Tyhle procesory jsou prostě špatný. Byla už chyba, že si ho kupoval. Ale situace se dá ještě zachránit. ;)Citace:
Původně odeslal kubajzz
To víc nepřetaktuješ a výkon to má i na ghz na nic
Chlapi. Znam BLAZNA kterej vymenil,tzn. prodal XP1700+ s 384MB SDR+celou bendnu s vnitrnostma, a koupil tohodle CELERONA 1.7Ghz s 256MB DDR+celou novou bednu. Ta vymena ho stala dost slupek, ale rikejte mu zeje blbej kdyz zrovinka za to novy utratil 15koliku a jeste nenasel kupce na to staryyy....trouba....
No ten celer je postaveny na 18nm technologii jadra Willamete ci co a to ma tecnologicku hranicu tak okolo 2.5GHz to je ale teoreticka hranica neznamena ze ten celer pojde na 2,5GHz, 13nm Northwood jadro ma hranicu nad 4GHz takze to je skra rozdiel takze pochop ze taky shit ako 18nm celer skratka nepretektujes kedby si kupil 2.0 celer tak te v pohode facha na 3GHz. Takze v prvom rade bola strasna blbost kupovat taky shit ale kazdy sveho stesti strujce ;DCitace:
Původně odeslal Alda
Samá kritika.... 8)
Mam náhodou tohohle Willametta a fachá docela slušně, jasný, nic extra v porovnání s p4, ale přetaktovat ho na 2.1GHz nebyl vůbec žádnej problém i se standartnim chladičem. Teď mám novej a chystám jít ještě výš. Jinak, kdybych měl toho 0,13 Northwooda, bylo by to vo něčem jiným, no, ale co naděláš..... ;D
Já sice nemam Celera, ale plnohodnotnou P4 Willamette s 256kB L2 Cache a jak řiká Honz@S, nebyl problém s tim jít na 125x17 => 2125MHz. Vejš to už nejde, protože mam BOXovanej chladič a nepřidávám napětí. Procák jsem vybíral v době kdy zrovna "došly" P4 1,6A a 1,8A takže jsem neměl moc na výběrCitace:
Původně odeslal juzko
No jasný, ten můj celeron má jen 128kB L2 Cache, vono vlastně teoreticky ani víc nejde, když p4 s tim jádrem má 256kB :) takže tak...
No, asi vyměnim toho Willametta za Northwooda a s ním budu čekat na Prescotta s 533MHz FSB, na kterýho se strašně těšim, to bude dělo ;D
Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
ja neviem... prave tu mam celerona 1,7, a ide v pohode na 17x134=2248, nic, len zdvihnuta fsb... a doska gigabytka, nejaka 8skml. neviem ako su na tom celerony, nemam... :-D
Každej ho ponlouvá, ale má ho jeden kámoš, a taky ho ma na nějakejch 2.1GHz a nestěžuje si :wink:
A vykon?Citace:
Původně odeslal kecinzer
Když řikám, že si nestěžuje, tak na tom s výkonem bude asi dobře ;DCitace:
Původně odeslal KUBA