sdílení souboru mezi vista a xp
mám problém a nevím jak na něj. do podnikové sítě připojím pc s vistahomepremium, připojím síťovou jednotku - třeba externí HD s daty ostatních kolegů, která chceme sdílet a upravavovat spolenčně, který je USB spojen s jiným pc v síti, které má OS XP - potud vše funguje. dokonce můžu brouzdat složkami a soubory na externím HD. pokud se rozhodnu cokoliv otevřít (např. xls nebo doc soubory), PC s Vistama okamžitě restartuje. to samé platí i např. pro soubory, které jsou na PC s XP sdílené a PC s Vistama si na ně chce šáhnout... stejný výsledek dostanu i v případě, že postupuju obráceně, tj. z PC s XP otevírám přes síť cokoliv co je na PC s Vista. kdo ví a poradí? stejně tak to funguje i např. s usb tiskárnou...
snad není xp a vista v síti kompatibilní a pomůže avizovaný winvistaservicepack1???? dík za odpověď
Re: sdílení souboru mezi vista a xp
Máš tam něco hodně špatně, sdílení mezi XP a Vistou funguje normálně. Dokonce i kdyby bylo nějak nekompatibilní, tak to nemůže resetovat počítač, tvůj problém bude někde jinde než ve sdílení.
"restart sám od sebe" - nemáš zaplej automatickej reset při chybě namísto BSoD jak je to v XP? (nevim jestli to je ve Vistách, jenom mě to napadlo tak mě za to nekamenujte)
Funguje ti ten stroj s vistama jinde v síti?
Možná je problém v síťovce, ovladači... taky vážně pochybuju, že jde o nekompatibilitu Visty a XP.
keby bola nekompatibilita medzi XP a Vi, tak to by bol u nas na intraku riadny bordel ;) je to uplna blbost, ved aj notebook s Vistou alebo XP Embedded pripojim na PC s Vistou a XP...vsetko je medzi sebou kompatibilne :) naco by nam bol potom gateway nie?