seagate momentus 80GB - ztrata 90% dat
Disk bezel v notebooku IBM T40p winxp sp2 . Co se stalo :
Stahl jsem novou verzi wincommandera , prohlizel jsem co je noveho a behem te chvile ( cca 8minut ) Se mi z disku ztratilo temer 90% nesystemovych dat ( z disku C: )
Po restartu , windows nenabootovala s hlaskou ze chybi hal.dll . Ovsem opetovne nahrani teto knihovny nepomohlo . Patrne jde o nejaky virus , ktery ale neodhalil ani jeden z renomovanych antivirovych systemu . ( Nod32 na mem PC , Kaspersky a Avira na PC kamaradu ) . Dalsi vec , a ta me znepokojuje mnohem vice , je ze po par pokusech nahradit hal.dll odesel patrne radic na desce booku . Nenacte zadny disk co jsem mel moznost zkusit . Muze to nejak souviset nebo je to jen smutna shoda okolnosti ? Nejake napady jak by se dala data aspon castecne zachranit ?
edit: PS:
Prekopirovavani hal.dll jsem delal pomoci usb supliku , ale nejakeho mechanickeho poskozeni pri manipulaci s diskem si vedom nejsem .
Re: seagate momentus 80GB - ztrata 90% dat
he? ja by som to skor videl na to, ze bol ten radic uz broken a zobral so sebou data ... potom chcipol uplne. Neviem o viruse, co by bol taky brutalny v mazani a naviac, ide vobec hal.dll zmazat za behu ?
Mozna ze se smazal po restartu , tezko rict . Kazdopadne neco jako virus v asociaci s hal.dll existuje . http://www.d-a-l.com/help/showthread.php?t=44898
btw: v pripade Thinkpadu mrtvy radic znamena vymena desky ze ano ?
v pripade cohokolvek ... ale este by som skusil iny disk
A na stary se mrknout nejakym recovery programem v jinem PC.
Citace:
Původně odeslal
MadCap
v pripade cohokolvek ... ale este by som skusil iny disk
No disky jsem zkusil 3 . 2X momentus a 1X puvodni hitachi . Ani jeden nic . Takze to beru jako prokazanou vec .
2: peta
Muzes mi neco doporucit pls . Koukal jsem jen na smart a tam je to bez problemu .
drive rescue je fesny freeware ;0
DOT - see FAQ
ad DriveRescue - posledni free verze je 1.9d, uz docela fousata, ale funguje stale dobre a umi docela dost, zatim se mi stalo snad jednou, ze jsem musel sahnout po GDB, jinak na tom byly oba programy nastejno.
Nicmene aby to nebylo vsechno tak krasne:
Citace:
Původně odeslal autor
Still interested in Drive Rescue?
Do me sorrow, but I must finance my study... Please have a look for FILERECOVERY™ for Windows® 3.0 at LC Technology USA or LC Technology EUROPE
In order to know when this version is available, please contact LC Technology USA.
This program is no longer Freeware (there may exist older versions, but these contain errors and do not correspond to the newest developments).
Tudiz nam nezbyva, nez zustat u te stare verze.
Mimochodem (podival jsem se, co nabizi ta firma a rekl si, ze zkusim jejich demo) - vsimli jste si stale vice se rozsirujiciho pridrzleho zlozvyku chtit vas e-mail a jmeno* jen proto, ze si chcete stahnout sebevetsi kravinu?
*) samosebou, ze tam clovek nadatli nesmysly
Diky za info panove , zkusim to .
k+ rozdany . MC ty si musis pockat :(
Tak se mi kupodivu podarilo neco zachranit . Ale vetsina dat je poskozenych . Furt lepsi nez nic . Dekuji .