-
Vcore MSI 745U
Zvysoval som Vcore pomocou odporu medzi pin 10-20 na tom chipe pri slote AGP(zaboha nemuozem najst tu stranku,kde bol navod). Pri 50k odpore mi PC nenabehlo, az pri 100k(v Biose 1.6).Ked nastavim v biose 1.7V tak ani nepipne. Mam citak,ze to dviha napatie nie o 0.1V/100k(0.2V/50k)-ale nejako inak-viac.Je pravda,ze ten chip ma ine oznacenie(v navode tusim DIxxx a u mna BDxxxx,ale situovany presne na tom istom mieste(odpor som meral 3x-podla znameho prislovia).
Ma s tym niekto podobnu skusenost?
-
...odkaz na stranku kde je navod je v threade skryte nastavenia v biose+VCore mod a tiez v mojej recenzii tejto dosky
...ale tu ho mas: http://members.home.nl/ethanol/msi_7...a_faq_page.htm
...tie odpory pridavaju stavu presne tak jak pise autor!
...mimochodom prepaja sa pin 10 (FB) so zemou - pin 11
-
Jasne- pin 10-11-som sa pomylil.Len neviem,kde skontrolovat ,kolko je napatie-v BIOSe je nieco ine nez ukazuje programek CPU-Z a tam je zasa ine,nez ukazuje Fuzzy logic4-proste nie som si isty,ci ked tam dam 50k odpor,ci sa dvihne naozaj o 0.2V-nejak mi to vytuhne - a ten svab je naozaj nejaky iny BDxxxx,ale to je asi jedno.
Skoncil som ladenie na FSB 166,multipl 11.0x,DDR Normal,5,2,2, Radeon synchronne 250MHz a v 3DMark2001SE to neda viac ako 8850.Je to v Prime 95 stabilne,len Mem test v teste 5 na konci hodi chybu,ale to hodi vzdy-tak neviem,ci to nie je programom alebo 1Gb pamatou. Ked zvysim FSB na 180,tak je to uz nestabilne,ale MEmtest zbehne az na par chyb-horsi je,ze nenabehne ani WIN XP-nabehne priamo ten screen o zavaznej chybe harware a tak to asi vzdam.Neviem,ci sa da este ist vyssie s multiplikatorom (v Biose je to do 15.0x),ale to by som musel prepalit mostiky??a dvihnut napatie nad 1.8V???
-
...dneska sa pozriem jakeho svaba tam mam ja a zajtra Ti napisem :wink: inak ja tam mam pridany 50k odpor - aj ked vyuzivam len 1,8V (v biose 1,6), ale sa mi nechce davat tam ten 100k co som tam mal predtym
...ad 3Dmark -mas nainstalovane SiS AGP Drivers?
...skus pri FSB 180MHz dat slabsie casovanie pameti - Normal-2,5-6-3-3
-
...co sa tyka hornej premapovanej sady nasobicov - na to sa vykasli, podla mna je to zbytocne a cim vyssi nasobic, tym nizsia FSB :!:
-
Mam AGP 1.14-ale stiahol som uz novsi 1.1.5,len som ho nenainstaloval.
To slabsie casovanie som skusal-nevidim ziadny rozdiel-duolezite je len nastavenie Normal-Fast a Turbo nejde(len na FSB 133).
Ozaj,oplati sa nainstalovat DirX 9 na Catalyst 3.2 ovladac graf.karty?
-
...u mna casovanie Normal-2,5-6-3-3 v kombinacii s FSB nad 188MHz = NO BSOD, pokial to casovanie zlepsim, tak zacnu problemy
...kludne mozes nechat AGP 1.14
...ja pouzivam DX9 v kombinacii s Catalystami 3.2, ale ci sa to oplati alebo neoplati Ti neviem napisat, ale ja s tou kombinaciou nemam ziaden problem :wink:
-
To bude asi tymi Apacerkami CL2.Ja mam CL2.5.Skusim este nechat iba jednu RAM ku-ci tie dve nie su vela.
-
...takze konkretne oznacenie toho ICcka na mojej doske je:
L6911D - B990G0224
-
dik.ja som dosku kupoval v januari-mozno tam strelili nieco ine.