Re: ake (kvalitne) sluchatka
Přijde mi blbé takto se omezovat na sluchátka jen s mikrofonem. Pořiď si raději normální dobré sluchátka na filmy, hudbu, a pak druhé s dobrým mikrofonem jen na skype, ne? Anebo jen mikrofon samostatně...
ako zase nieje to podmienka ze musia byt s microfonom tie sluchadla ale je to praktickejsie
urco nechcem zvlast microfon, zase kupovat kvalitne sluchadla samostatne + k tomu dalsie len s microfonom tak neviem ci by tych +-10k stalo zato
ide o to ze moj sluch je biedny pocujem len jedno a to ked mi nieco vybruje alebo huci v pc :)
z tych co som uviedol stoja niektore zato?
prebehol som nejake testy a nasiel som ze SB45 a fatal1ty headset su kvalitativne rovnake rozdiely su zanedbatelne ale cenovo je tam rozdiel obrovsky (900sk creative / 2200 koss) (este doplnim ze som cital vyjadrenie jedneho uzivatela z ineho fora vyjadril sa ze tie creative sluchadla su horsie ako obycajne tesco sluchadla za 300sk tym padom som na nich uplne zabudol ze existuju)
napiste aj klasicke sluchadla bez microfonu ktore by ste odporucili necham si poradit
taky jsem zastánce raději lepšího sluchadla a mikrák na stůl, ale pokud je budeš používat primárně na teamspeak a další mluvítka, tak ber už s mikrákem.. (na skype by mi to bylo jedno) těma sennheiserama nic nezkazíš a pokud Tvůj sluch zrovna není muzikantský/hudební, tak Ti u nich určitě nebudou chybět bassy, ty by chyběly možná už začínajícím netopýrům :mweheh:
ale když si vezmeš, že tyhle senny PC 160/161 stojí 2000czk a třeba už senny HD 555 stojí jen o 1000 víc a zvukem jsou úplně jinde, tak bych asi nepřemýšlel a ten mikrák za 50,- dokoupil ;)
nejlepší je si je někde ozkoušet, pokud jsou v Košicích nějaký solidní obchody se sluchátkama, tak neváhej a běž si je vyzkoušet...
já používám kombinaci Sennheiser HD595, Sennheiser PC 140
Stálo mě to dohromady 4950,- a přitom HD595 se dá použít i k poslechu z kvalitního zdroje
ked som tak pozeral tie ceny tak tu v ke su trosku vacssie rozdiely PC161 vychadzaju na +-3k a aj menej, ale HD555 uz 4800sk a HD595 7000 - 7500sk co uz su trosku ine ceny
jn to mas pravdu a vlastne nemas :-)
http://sk.sluchatka.net/?p=productsM...nheiser-HD-555
http://sk.sluchatka.net/?p=productsM...nheiser-HD-595
tohle je partner cz obchodu www.sluchatka.net ...
a je primo v kosicich :-) takze se urcite s panem Ing. Martinem Mirdou dohodnes, kdybys chtel neco ozkouset (kamenny obchod to nebude, stejne jako u nas, ale myslim ze by nemel byt problem), svoje HD555 mam od nich, tak doufam ze jsou stejne solidni jako u nas..
tak tieto ceny uz stoja za velke zvazovanie, pretoze su o dost prijatelnejsie ako tie povodne takze teraz tu mame o to vecssiu dilemu pretoze za tu ceny by tie HD555ky staly za hriech + k nim dokupit nejake s mikrofonom (alebo mic zvlast)
A na jakou zvukovku to budes pripojovat? Pze Senny HD555 a vyssi ti na integrovane budou hrat dost bidne..
bych to nevidel az tak bidne, ten rozdil je velky, ale na prechodnou dobu, nez si poridi(s) neco lepsiho to staci, ma plechovy zvuk, ale bude to hrat taky obstojne.. chvili jsem je na ALC888 provozoval a usi mi to netrhalo :) (hlavne se to nesmi moc osolit:D ) (kazdopadne to bude znatelny rozdil oproti PC 161)
spis bych videl problem v tom, ze HDecka nemusi zrovna nekomu "padnout", proto radim radeji vyzkouset (i kdyz zas mas 14 dni narok na vraceni bez duvodu a kazdy zivnostnik te radeji necha sluchatka ozkouset, nez abys mu vratil 3 rozbaleny sluchatka :-)
EDIT : sem se jeste dival na jejich stranky a v Praze uz muzes veskera sluchatka v nabidce poslechnout v jejich poslechovem studiu, tak zkus kontaktovat sk obchod, urcite se domluvite a muzes si sam porovnat, jaky to je rozdil... (jestli ti to za ty prachy stoji)
tak co sa tyka zvukovky tak zatial mam integrovanu ALC889A a viem ze pri jej pouziti sa mi neoplati kupovat nejake super kvalitne sluchadla ale zvukovku chcem tiez kupit, x-fi platinum fatality by mohla postacovat kvalitativne...
no a ked by bola moznost tu v ke si v danom obchode sluchadla vyskusat tak to by bolo uplne idealne zistim na vlastnych usiach ci sa mi oplati kupovat drahe sluchadla :) mozno zistim ze mi budu uplne postacovat nejake obycajne za 1k heh