Jaky je rozdil mezi x264 a x264vfw, krom toho, ze x264vfw mohu pouzit ve VirtualDubModu?
Printable View
Jaky je rozdil mezi x264 a x264vfw, krom toho, ze x264vfw mohu pouzit ve VirtualDubModu?
Chtěl jsem ti dát link do příslušné diskuse na CDR, ale pokud se nepletu, už to tam probíráš. Já tam taky čerpal info.
Chtel jsem mit informace jeste z jineho zdroje ;-)
Ještě budu citovat z jiného zdroje na netu...
Citace:
x264 je dostupný ve dvou verzích - jako klasický VfW kodek použitelný například ve VirtualDubu a jako CLI (Command Line Interface) enkoder, tedy ovládaný z příkazové řádky. Za vhodnější považuji určitě druhou možnost, VfW kodek totiž umožňuje pouze výstup do AVI. Použití zastaralého AVI kontejneru s nejmodernější MPEG-4 AVC kompresí je poměrně kontraproduktivní. Žádnou zpětnou kompatibilitu nezískáte a naopak se ochudíte o možnosti moderních kontejnerů, jako jsou MP4 nebo MKV. CLI verze umožňuje použít oba dva. Samozřejmě je možný následný bezztrátový převod mezi AVI, MP4 a MKV, který ale není vždy úplně triviální. Pokud se rozhodneme pro MP4 kontejner, lze pro kompresi zvuku použít MPEG-1 (MP3) nebo MPEG-4 (AAC). MKV rozšiřuje možnosti použité zvukové komprese o vysoce kvalitní formáty Vorbis, FLAC nebo Wavpack. Ideální video pro PC tedy získáme kombinací formátů MKV+H.264+Vorbis, které zajistí výborný poměr mezi kvalitou a kompresí.
Ano, to jsem take cetl, ale z VirtualDubModu MKV udelam take a bez zjevnych problemu.
já už teď po letech nevím, co všechno vdubmod u mkv umí, ale zkus se podívat na to vše, co nabízí mkvmerge. dobře 95% nastavení ve vdubmodu nenajdeš a mnohé mají skutečně využití.
nebo pouzij avidemux a mas uplne po problemech .... :-D