Nefungujici upload pri zapojeni pres router
Mam doma adsl modem se dvema vystupy, koupil jsem wifi router kvuli netu doma na notebooku. V sitich se moc neorientuju tak jsem tak nejak vsechno nastavil, pomohl me jeste kamarad, wifi router zapojil primo z modemu. notebook se normalne pripoji a net funguje dobre. Abych mohl sdilet tiskarnu a mit oba pocitace v siti (stolni i ntb) tak jsem stolni pc napojil misto primo do modemu tak do routeru. Ciste teoreticky by melo vlastne vsechno fungovat dobre, problem je v tom ze pri tomto zapojeni sice funguje internet, sit, sdileni tiskaren, ale nejede upload na zadne ftp, nebo odesilani souboru pres icq, proste jakakykoliv vetsi up se sekne po par kB. kdyz zapojim stolni pc primo do modemu tak vse funguje dobře.
Router mam tento http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UL0UBGG7
Pokud se nekdy nekdo s timto setkal, nebo vi v cem je problem tak budu rad za kazdou radu a predem dekuji.
edit: no nemohl jsem ani odeslat toto tema aniz bych nenapojil stolni pc primo na modem
Re: Nefungujici upload pri zapojeni pres router
heh, takze si i sam odpovim, router mel defaultne nastavene MTU na 1500, ale jelikoz mam adsl od o2, ktere ma 1492, ted uz funguje vse jak ma :mweheh:
To je zaujimave, pretoze MTU nie je dovodom pre nefungovanie, ak mas vacsi packet no tak sa jednoducho sfragmentuje.
To je sice pravda, nicmene co jsem se ja setkal s DSL linkama, tak urcitej rozsah velikosti, asi 10B, kolem te maximalni hranice, proste zahazovali, netusim proc...
Citace:
Původně odeslal
tomase
To je zaujimave, pretoze MTU nie je dovodom pre nefungovanie, ak mas vacsi packet no tak sa jednoducho sfragmentuje.
No to je sice mozne, ale bohuzel jsem zkusil naprosto vsechno, veskery fw ci jine nastroje od routeru byly deaktivovane a tohle byla posledni moznost, v adminu od dsl modemu byl jiny udaj nez u routeru, problem to nastesti vyresilo. A byla to docela malickost kdyz vezmu v potaz co vsechno jsem se snazil nastavit :confused:
Funguje vam to tak, jak ma. MTU musi byt na obou koncich nastaveno na stejnou hodnotu. Rozdilne MTU je sakra duvod pro nefunguovani a Standa_ si to zkusil pekne v praxi.
Pokud prijde na interface frame delsi nez je nastavene MTU na danem interfacu, tak ho proste zahodi a dal ho to nezajima, rozhodne ho interface nezfragmentuje, neprijme po castech, apod, proste konec. Je to tak spravne, takze neni duvod se tomuto chovani divit.