Nemate tu nekdo schema na plosacek kterej by mi umoznil v kabine auta prodlouzit osvetleni??ji a mam alarm takze to asi bude slozitejsi aby to nedetekovalo ze jsou otevrene dvere pri zamykani. Co jsem nasel na netu byly docela slozity:(
Printable View
Nemate tu nekdo schema na plosacek kterej by mi umoznil v kabine auta prodlouzit osvetleni??ji a mam alarm takze to asi bude slozitejsi aby to nedetekovalo ze jsou otevrene dvere pri zamykani. Co jsem nasel na netu byly docela slozity:(
Neni to sice rada, jak to udealt, nebo kde sehnat schema, nicmene zpozdovace se bezne prodavaji v autodoplncich, vzhledem k tomu, ze je to krabicka s par soucastkami na tistaku, tak stojej treba cca. 100-200kc a instalace na okruh osvetleni take neni problemem, pokud tomu alepson trochu rozumis. Osobne bych to pripadne vyresil takto.
Ikdyz chapu, ze home made vyrobkem to zvladnes za skutecne nekolik desetikorun...
Osobne si radsi takovy veci fakt vyrabim sam. Ja na netu nasel tohle
http://www.daewooclub.com/album_pic.php?pic_id=967 Jenze sem nikde na gme ai gesu nenasel tu soucastku KU612. A taky nevim jak vyresit aby si alarm nemyslel ze jsou otevrene dvere.Zatim nejjednoduzsi schema co jsem nasel
Jak jsem koukal, maj podobny veci od firem co delaj prislusenstvi jako Filson atd, skoro v kazdem obchode, kde prodavaji autodoplnky i na pumpe jsem to uz videl a montaz by mely byt pomerne jednoducha, nekam od pojistky po vedeni osvitu kabiny (to jediny je potreba zjistit). Vetsinou je to myslim dvoudratove zapojeni, takze klasicky seriove na kabelu s + nebo kostrou vedoucim pro svetylka kabiny.
To je obyč 10W NPN tranzistor s Icmax = 3A, takže nahradit čímkoli... BD911 například (nebo BD912, nejsem si jist kterej je NPN). Jen třeba dodržet mezní hodnoty, v tomhle případě stačí Icmax a Pmax. ... a pokud máš větší/silnější/víc žárovek tak ekvivalentně tomu dimenzovat ten tranzistor.
a nebo si kup auto, co to umi :cool:
Bohuzel moc penez nebylo tak sem skoncil u pola 6n2 . Jinak ten tvuj prispevek no je to docela dobry schema. Dik za radu.