-
Nvidia 7600GT + ASUS P4PE = nefunkcni:(
Zdravim: vcera jsem koupil novou grafarnu Nvidia 7600 GT AGP 8x do sveho starickeho stroje s deskou ASUS P4PE 4x - zdroj mam Fortron 350W.
Před vymenou jsem stahl rozliseni na 800*600 a zacal s vymenou. Po nasazeni a zapojeni molexu do grafarny/musel jsem vypojit jednu CDromku pac nemam dostatek molexu/ uz system nenabehl. Monitor pise no signal a samotne PC se chova dost divne - nabehnou vsechny vetraky/i na grafice/ ale vubec se nerozsviti klavesnice/kontrolni diody/ a mys. Na celnim panelu jen problikava ledka cdromky.HDD je slyset jako ze se v pocatku rozjede ale pak uz si nejsem jistej zda facha dal.
Zkusil jsem vymenu na starou grafiku ale problem pretrval. Pote jsem nechal cca 15 minut pc vyple a vymazal pomoci jumpru CMOS ale pc o5 nenajelo. Pak jsem to zkusil jeste parkrat a pc se v jednom pokusu chytlo....jenze po naslednem restartu o5 nic. Mam malinko podezreni na zdroj, ale to ze se na pocatku rozhjede HDD a vsechny ventilatory me moc nepresvedcuje.
Nevite nekdo co stim:( - jsem bezradnej - moc diky za kazdej napad
PC je P4 2.4@3.0 GHz - AUSU P4PE 4x AGP -1GB RAM - FORTRON 350W - VGA viz. vysse /napojen je 2x HDD + 2x(1x) CD-ROM - 1x FDD
AGP byl v biosu zamcenej takze na nem bylo 66....
-
Re: Nvidia 7600GT + ASUS P4PE = nefunkcni:(
toto? http://www.firingsquad.com/media/art...ge.asp/1124/01
co zkusit grafiku v jiném počítači? mohla přijít už špatná
-
hmmm ale kdyby byla spatna tak me pak aspon najede kompl na tu starou grafiku ne?
jinak to je moje deska:)
-
komp by mohl byt "zblblý" ,já jsem třeba nerozchodil jeden den jednu zvukovku - počítač nenaběhl, ale druhý den jsem s ní neměl problém :D ,každopádně bych tu vga skusil v jinym AGP slotu pro jistotu.
-
Zkusil bych toto: odpojit napájení z desky, vyfoukat a zkontrolovat kontakty a zapojit zpět; vyndat grafiku a vyfoukat možný napadaný prach ze slotu; vyndat všechny ram a vyfoukat sloty pro ram, potom vrátit zpět pouze jeden modul; odpojit z desky všechny hdd, dvd, cd; vyndat všechny přídavné karty (tv tuner, zvukovku..); odpojil periferie (tiskárny, skenery..) Takže ti zbyde v case akorát deska, procesor s chladičem, 1 modul ram, zdroj a grafika. Zkus to takhle pustit a pak uvidíme co dál ;) (vsadil bych to na prach v některém ze slotů, páč moc dobře vím, že prach je sviňka a dostane se všude, už moc lidí takhle potrápil ;) )
-
Hmm takze dil druhej k memu problemu:
Na vikend jsem si pucil novej zdroj - vse jsem vyndal a o5 nandal a dal tam starou grafarnu a zapl.....vse najelo - rikam si super tak je to zdrojem a koupil jsem 500W Fortron supl ho tam zapojil uz novou grafiku a nastartoval - a NIC:) nenajely ani vetracky ¨pak jsem zkusil odpojit pridavne napajeni grafarny a najednou najely aspon vetracky ale jinak nic vic - ani klavesnice a mys nenajela /neproblikla/ a monitor taky nenajel/podle me nenajel vubec bios/:(.
Pak jsem tam dal tu starou grafarnu ale uplne to same a PC uz nenajelo ani po resetu CMOS.
Tak absolutne nevim co to muze byt - moznosti jsou CPU-RAM-a asi nejvic me vypadava deska ktera ma nejak posahane napajeni.
Poradte co by tak mohl udelat pro oziveni - diky
-
Citace:
Takže ti zbyde v case akorát deska, procesor s chladičem, 1 modul ram, zdroj a grafika. Zkus to takhle pustit a pak uvidíme co dál
Tohle jsi zkoušel? Jestli ne, tak to zkus ;) Když tam budeš cpát furt všechno, tak ti s tím nikdo moc po netu nepomůže, poněvadž - moc komponentů = moc různých příčin ;)
-
A udělal jsi to co ti psal Patrez ????
Prostě nech tam jen to nejdulezitejsi aby comp vubec mel sanci se rozbehnout
tzn, deska - procesor - 1ks pameti - grafika
A když to najede sice tě to seřve že nemá z čeho bootovat, ale alespon se to rozjede. Samozřejmostí je reset CMOS.
Pokud se to zase nerozjede - zkus jeste v tomhle stavu dat jiny pametovy modul.
CMOS - nezapomen při resetování biosu vracet jumper zpet na piny 1-2
pokud bys jej nechal spojeny na pinech 2-3 - system LOGICKY nenajede.
-
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Tohle jsi zkoušel? Jestli ne, tak to zkus ;) Když tam budeš cpát furt všechno, tak ti s tím nikdo moc po netu nepomůže, poněvadž - moc komponentů = moc různých příčin ;)
Koukám že byl rychlejší :) hehe
-
predem diky diky za rady.....
samozrejme jsem se ridil Vasema radama a nechal tam jen to co jste psali, ale je to to same - jen vetracky ale to jen za predpokladu ze nezapnu pridavne napajeni u grafarny - pokud zapnu to pridavko nenajedou ani ty vetraky.
ted jeste pucuju uplne jine RAMky/moje taky pucuju na otestovani/ a uvidim, ale zatim jsem porad ve stavu kdy myslim ze nejak odesla deska/ale nevim jak teda:(/
-
Tak mě tak napadá, že je odvařenej AGP slot :( Zkus sehnat nějakou PCi grafiku a zkus to přes ní ;) Jestli to pojede, tak máme na 99% jasno ;)
PS: už se mi jednou stalo, že deska byla celá v pořádku, jenom byl odvařenej AGP slot ;)
-
no vidis...na PCI grafarnu jsem ani nepomyslel:D a to me lezi na stole.....zkusime a uvidime:)
Ale nejsem si jistej zda by AGPcko dokazalo blokovat najeti biosu...
c kazdem pripade dik
-
Sám jsem svého času vlastnil P4PE a byl jsem rád že jsem se jí zbavil v rámci výměny za jinou, byl tam obrovský problém s kompatibilitou pamětí, nedoladěné biosy (sám jsem jel na nějaké betě co se zdála skoro stable). Takže poslední bios nejspíš máš flashnutej a na def. nenabíhá, ona to klidně může být věc nekompatibility hw, takže bych si zkusil pro test půjčit ještě nějakou jinou AGP z řady GF7xxx
-
Citace:
Původně odeslal
Gos
Ale nejsem si jistej zda by AGPcko dokazalo blokovat najeti biosu...
Pochroumaný slot může vyvádět skoro cokoliv ;)
-
Tady máš odkaz na podobný problém v ASUS foru... a podle všeho by to šlapat mělo.
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us
...možná by pomohlo přidat voltáž do AGP, zkus nejdřív 1,6V a pak 1,7V.
-
hmmm to bych pridal ale nejdriv se do toho biosu musim dostat:)
a dik za odkaz ale anglictina neni moc moje parketa:)
-
takze dil 3ti
donesl jsem si PCI kartu a svete div se PC nenajelo. Pote jsem vytahl jednu pamet a pc najelo. tak si rikam slava je to snad pameti/ ikdyz uz jsem to testoval asi milionkrat/. Pak jsem teda zkusil dat jen tu pamet a tu new grafarnu A PC o5 nejede/jako vzdy najedou jen vetraky a pri zapojenem pridavku nenajedou ani ty/ . vytahnu AGP a dam tam tu PCI ale zapojim obe pameti a PC zase jede!! divny ale co uz:)
Davam tam starou AGP grafarnu a pc zase jede ale kdyz tam dam novou tak se nechyta...takze co stim??
ze by to bylo tou grafarnou?? ale ta v jinych PC jede.
Ach jo.....
-
Citace:
Původně odeslal
Gos
takze dil 3ti
donesl jsem si PCI kartu a svete div se PC nenajelo. Pote jsem vytahl jednu pamet a pc najelo. tak si rikam slava je to snad pameti/ ikdyz uz jsem to testoval asi milionkrat/. Pak jsem teda zkusil dat jen tu pamet a tu new grafarnu A PC o5 nejede/jako vzdy najedou jen vetraky a pri zapojenem pridavku nenajedou ani ty/ . vytahnu AGP a dam tam tu PCI ale zapojim obe pameti a PC zase jede!! divny ale co uz:)
Davam tam starou AGP grafarnu a pc zase jede ale kdyz tam dam novou tak se nechyta...takze co stim??
ze by to bylo tou grafarnou?? ale ta v jinych PC jede.
Ach jo.....
No je to krapet zamotany - s pametma to nekoplikuj - nech tam zatim vzdy jen jednu a pokud to s ni jede (aspon na jedne karte) jiz ji tam nech.
a ted
chápu to dobre že nyní máš 3 grafárny ?????
stará = agp (typ ?)
nová = agp (7600GT)
a nějaká PCI
není rozdíl v rychlosti AGP slotu u staré a nové AGP grafiky ?
jako např AGP 4x 8x 3x atd ??? = to totiž znamená jiné napětí
musel bys dát do desky PCI grafiku nastavit na AGP slot správné napětí a pak vložit tu AGP grafárnu (novou).
-
Mají ta stará i nová AGP grafika stejné výřezy na AGP konektoru?
-
nema.......ta starsi ma o jeden vyrez vic!......PROBLEM?:confused:
stara grafika
http://www.svethardware.cz/forum/ima...589e163f64.jpg
nova grafika - ale neni to ta co mam
http://i.pricerunner.com/prod/12_11_...VI_TV-OUT.jpeg
-
Citace:
Původně odeslal
Gos
nema.......ta starsi ma o jeden vyrez vic!......PROBLEM?:confused:
Mohl by být, ale v těch výřezech se nevyznám, akorát tuším, že se podle nich určuje napětí. Jenom mě to tak napadlo, ale posouzení nechám zasvěcenějším :) Ještě jsem koukal, že ta deska má asi AGP 4x ale ta 7600GT chce agp 8x. Tak jestli by taky nemohl být problém v tom, že ta deska si to "neumí" sama přepnout nebo že by ta 76GT nechtěla jet jako AGP 4x ;)
-
muzes nam sakra napsat typ ???
ty starý - bude to možná jednodušší
omg
-
OPRAVA
ano ta s méně vyřezama je AGP 2x a ta nová AGP 4x
otázka je že podle typu konkrétní karty se dá zjistit jestli danná karta umí a nebo neumí automaticky změnit voltáž ..
-
jeje prominte......
stara grafika je Leadtek GF Ti 4800 128MB - primo ta co byla na te fotce
ForceWare mam 94.24
nova grafarna je ta 7600GT 256MB
ANO deska umi jen AGP 4x, ale na druhou stranu obe ty karty by meli umet AGP 8x- jak ta stara tak ta nova
-
Citace:
Původně odeslal
Gos
jeje prominte......
stara grafika je Leadtek GF Ti 4800 128MB - primo ta co byla na te fotce
ForceWare mam 94.24
nova grafarna je ta 7600GT 256MB
ANO deska umi jen AGP 4x, ale na druhou stranu obe ty karty by meli umet AGP 8x- jak ta stara tak ta nova
Tak ted mi to hlava nebere :)
stará grafárna dle google je AGP 8x - Leadtek GF Ti 4800 128MB
a nová dle goooglu (pokud to je nvidia) je JEN agp 8x
tak já nevim :/ - možná proto má ty výřezy jinak že neumí přepnout na 4x