Vytvoření REG souboru pro přidání do registru
Ahoj, potřeboval bych pomoc sestrojit soubor .reg, který mi po příkazu "sloučit" přidal do registru cestu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\windows\run a do té cesty klíč, který pustí program c:\program files\program.exe. Na internetu jsem sice pohledal, ale nejsem z toho moc chytrej. Potřebuju trochu popostrčit ;) Díky za tipy a rady :)
PS: jde mi o to aby se program pouštěl automaticky po přihlášení ke kterémukoliv uživatelskému účtu, třeba i následně vytvořenému ;)
Re: Vytvoření REG souboru pro přidání do registru
Pokud chceš spouštět po startu, tak radši cestu HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run ;)
a kód je takto:
Kód:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"mujprogram"="disk:\cesta\mujprogram.exe"
ale disk:\cesta můžeš vynechat, pokud je mujprogram.exe v PATH.
super, díky moc :) hned jak příjdu domů,tak to testnu ;) K+ :)
edit: ještě mě napadlo, nechá se nějak ošetřit přes registr, že by program nešel killnout přes správce procesů ? A nebo to obejít, že když je killnut, tak jej spustit automaticky znovu?
Citace:
Původně odeslal
Patrez
super, díky moc :) hned jak příjdu domů,tak to testnu ;) K+ :)
edit: ještě mě napadlo, nechá se nějak ošetřit přes registr, že by program nešel killnout přes správce procesů ? A nebo to obejít, že když je killnut, tak jej spustit automaticky znovu?
Ošetřit buď na úrovni programu, tj. ten sám pozná, že je sestřelen, nebo ho spouštět pod právy, ke kterým nemá uživatel oprávnění, nebo zakázat systémovou politikou Task Manager. Ale ať vybereš cokoli, asi to nebude moc jisté. Já bych zkusil cestu přes ty práva.
Nebo pokud jde ten program spustit jako službu, tak to tak spouštět a userům zakázat měnit nastavení služeb.
průšvih je asi v tom, že (asi) mají všichni uživatelé admin učty :( takže to pořeším asi ještě jedním prográmkem a budou se vzájemně hlídat :)
ták jsem to odskoušel a musím (s prominutím :D ) Martyho trochu poopravit ;)
v cestě k EXE souboru musejí být zpětná lomítka zdvojená, s těma jednoduchýma mi to nafachčilo ;)
tudíž takhle ( když by to někdo další časem potřeboval ;) )
Kód:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"mujprogram"="disk:\\cesta\\mujprogram.exe"
Citace:
Původně odeslal
Patrez
průšvih je asi v tom, že (asi) mají všichni uživatelé admin učty :( takže to pořeším asi ještě jedním prográmkem a budou se vzájemně hlídat :)
mno, takhle to resi napr. McAffe Antivirus (korporatni verze), docela slozite... Ma cca 15 subprocesu co se navzajem hlidaji...
Lec ma-li uzivak admin prava, tak nahodi process explorer (ci neco obdobneho) a nakonec ty procesy postupne pokilluje (je to opruz, ale i McAfee povolil)
takze to nebude finalni reseni, jen prekazka...
Citace:
Původně odeslal
xvojta
mno, takhle to resi napr. McAffe Antivirus (korporatni verze), docela slozite... Ma cca 15 subprocesu co se navzajem hlidaji...
Lec ma-li uzivak admin prava, tak nahodi process explorer (ci neco obdobneho) a nakonec ty procesy postupne pokilluje (je to opruz, ale i McAfee povolil)
takze to nebude finalni reseni, jen prekazka...
Setkal jsem se s par spywary, které tohle měly vyřešené celkem dobře, ale s trochou zručnosti se i to podařilo překonat... a stačily 2 procesy.
Měl jsem takovou myšlenku, že "program.exe" bude sledovat i běžící procesy. Bude spuštěnej "hlídač.exe" a ten je bude sledovat taky. A jestliže jeden nebo druhý zjistí, že proces toho druhého byl ukončen, tak ho znovu spustí ;) A ve standartním správci úloh lze ukončit najednou jenom jeden proces :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Měl jsem takovou myšlenku, že "program.exe" bude sledovat i běžící procesy. Bude spuštěnej "hlídač.exe" a ten je bude sledovat taky. A jestliže jeden nebo druhý zjistí, že proces toho druhého byl ukončen, tak ho znovu spustí ;) A ve standartním správci úloh lze ukončit najednou jenom jeden proces :)
Ale když bude user dost rychlej, stihne přejmenovat / smazat program.exe, takže hlidac.exe nebude mít co spustit.
No ještě by šlo, že oba EXE soubory by měli ještě zálohy (např. program.bck, hlídač.bck) a po neúspěšném spuštění by z nich udělal duplikát, přejmenoval na exe a ten spustil :) Ale to už zabíháme do krajností ;) Poněvadž uživatelé u tohoto kompu mají jako vrchol znalostí pouze zobrazení toho správce úloh. A killnutí procesu už je pro ně krok do neznámých vod, do kterých se raději nepustěj. Takže dva procesy navzájem se hlídající bude pro tento případ 100% betonovej :D