Ahoj, já jsem bezradnej, se socketem 370 jesm snad nikdy nepracoval, až teď, a potřebuju z něj sundat ten chladič (konkrétně pasiv, aktiv je už dole), nevíte jak na to ?
Printable View
Ahoj, já jsem bezradnej, se socketem 370 jesm snad nikdy nepracoval, až teď, a potřebuju z něj sundat ten chladič (konkrétně pasiv, aktiv je už dole), nevíte jak na to ?
Je třeba vlastnit šroubovák a umět s ním zacházet, nějaké obrázky jsou např. zde http://www.dansdata.com/coolers.htm .
Dávej si pozor aby ti šroubovák nesjel do desky, občas se to stává, a taky dávej pozor, abys neviklal s pasivem ze strany na stranu, pokud máš proc bez heatspreaderu.
já díky, ale box chladič z coopermine 370 tam asi nepůjde co ? mě se ten tualatin zád mnohem vyšší
Vsechny socket 7, 370, A chladice jsou vice ci mene kompatabilni (co se tyce moznosti nasadit - ne schopnosti uchladit (pokud se samozrejme chladic vejde)). Takze i box z coopermine pujde na tualian.
no nevim, ja ho tam davam a moc se mu neche, nechi tu desku prolomit
a na coopermine šel hned a bez problémů...nevíte teda kterej chaldič bych měl pořidit pro tualatina ?
Našel jsem na netu CPU cooler Scytche Ninja 1... přijde mi jako dobrý řešní na taktění tualatinů :) je univerzal (takže socket 370, 478 , 775 atd :) )
vsetky s370 chladice na tuala idu, len je fakt trosku vyssi, takze to niekedy chce viacej sily alebo prihnut sponu ... neviem ci je ninja dobra volba, pretoze to cele drzi na sockete a to by si mohol aj velmi pekne utrhnut ;)
no to je pravda, ale bojim se že box z coopermine toho tuleně neuchladí tak excelentně na dobrý taktování
Tulene na taktovani v pohode uchladi i Falcon Rock s nejakym tissim vetrakem :). Ja na tulenovi mam Scythe Katana Cu (Katana 1) a neni problem :).
Tualatiny maju vacsi BOX chladic ako Coppermine.