Apacer 2GB 800MHz GOLD vs A-Data2GB 800Mhz EE+
Zdravim,
Rozmyslam o kupe pamati lenze si neviem vybrat rozhodujem sa medzi tymito dvoma. Bude to s E2160 a Asus P5K Premium. zobrat tuto dosku ? alebo staci nieco lacnejsie ide mi hlavne o OC
Goldy:
- http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=31854
- http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10571118
A-Data - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10091072
Popripade niake ine v podobnej cenovej relacie. Potom by som rad vedel ci ist do 4GB alebo staci 2GB. Masina by mala byt na hranie.
Re: Apacer 2GB 800MHz GOLD vs A-Data2GB 800Mhz EE+
S těmi A-Daty určitě neprohloupíš, ty Apacery mi nic neříkají.
První odkaz na www.pretaktovanie.sk je na 2x 2GB pamětí, takže to bych neporovnával s 2x 1GB verzí.
Koupit 2x 1GB nebo 2x 2GB => doplň si podpis (ať je jasné co máš za "dělo" a třeba i operační systém) => u XP využiješ max asi 3,4GB RAMek, u Vist celých 4GB. Vzhledem k cenám bych možná volil variantu 2x 2GB, ale zase tyhle větší moduly jsou méně "OC friendly" :-) možná zapřemýšlej nad variantou 4x 1GB...
Dávat v dnešní době 4x1GB je blbost, dal bych 2x2GB jedno jakejch, podle mě mezi nima moc velkej rozdíl nebude.
Tie Apacery co spominas mi idu az niekam ku 1100MHz uplne v pohode... Takze max. spokojnost... Tie A-Data by mali na tom byt podobne... Kludne zober Apacer, pouzil som ich uz viacero a vsetky boli na tom co do OC velmi podobne... :)
no v podpise nemam nic lebo stary pc som predal a novy teraz rozmyslam...tie A-daty su mi sympatickejsie ;/ rozmyslam o zakupeni
E2160 alebo E6600 mam moznost za kupit za 1.8k[kc] +BIg Typhoon
Asus P5K Premium
Apacer/A-data 800 2x1GB alebo 2x2GB
Seagate 320GB 16MB 7200RPM BAR.10 [vlastnim]
TT 480W[vlastnim]
Asus X1900XTX viem ze to neni nic moc ale zatial staci... [vlastnim]
co myslite?
no tak pokial ja viem, tak je jedno aky system ci XP, ci Vista, oba ak su 32 bitove, tak vyuziju max. 4GB ram, cize spolu s pamatou grafiky a spol...ale nevidim vyznam pre XP davat viac ako 2GB ram.
niekde na inom fore som cital, ze su niekedy (zriedka) problemy s kompatibilitou ASUS+INTEL+VITESTA (myslim ze tu na fore sa spominala ina firma, tusim Gigabyte), na druhu stranu nepocul som skusenosti ohladom GOLD apacer...takze nemozem posudit..
ja som vykonnostny rozdiel medzi 2GB a 4GB nejak nepostrehol, 4GB mam len preto, lebo je u mna bezne, ze mam 3,2 GB zaplnenych...
ale asi by som skusil A-DATA :) ..ved hadam ti daju moznost vratit to ak by bola nekompatibilita...
No mne staci XP zatial kedze nevidim dovod prejst na Visty kedze hram hry a vykon ak som dobre cital je +,- podobny. ale mam dilemu nad cpu ci staci E2160+OC alebo radsej ist do 2mb teda E4300 popripade E6600
no u mna prechod z TL-56 s 1MB L2 na C2D T7500 s 4MB L2 znamenalo v kodovani videa dost velky skok... ale je to aj ina architektura, tak neviem, rozhodne procesor tie 2MB urcite potesia...zalezi kolko chces do toho investovat...
no nejde mi o investiciu ale kupit dobry pomer/vykon cpu cize usetrit kde sa da medzi 1MB a 2MB je rozdiel cca 5-8% v hrach a to v nizkych rozliseniach a je celkom o dost drahsi..[E4300]