Zhodnocení sestavy | Cena +- 20tis
Prosím o zhodnocení sestavy a doporučení komponentů
- vyuziti prace a i nejaka ta hra
ATX
CPUFAN
- zatím vyzkouším boxový větrák na Q6600
M/BDDRVGAHDD- sám nevím který, kapacita 500GB, SATAII. Hodne lidi bere WD, ale chtel bych tichy disk, WD mam zafixovane jako hlucnejsi..
DVDDíky za vase nazory
Re: Zhodnocení sestavy | Cena +- 20tis
Desku bych doporucil Asus P5E, mam ji a myslim si, ze te nezklame.
Disk asi jednoznacne WD6400AAKS - 2 plotny, paradni rychlost
Vyuzijes quadcore? Neni lepsi volba E8400?
Do pameti vic neinvestuj, jsou to vyhozeny penize.
Pokud chces tichou sestavu, tak vezmi jiny zdroj. Vzal bych Seasonic nebo Corsair.
Mam WD 500 aj 750 AAKS a neviem, ze idu. Co sa tyka DVDRW predsa len by som sem nejaku LG a bez LightScribe http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51817 , zbytocne nevyuzitelne.
Co sa tyka zdroja, nevysiel by lepsie tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48157.
Dobra tedy,
ted disk vezmu 500 AAKS, tak nejak jsem i tusil, ze mi bude doporucen...
WD6400AAKS je zajimavy, jeste jim chvilku necham a kdyztak za 1/2 az rok poridim
Jestli dvoujadro nebo ctyrjadro ... Premyslel jsem, ale asi pujdu do ctyrjadra, dost cast delam nekolik veci najednou, no uvidime...
S tim zdrjem nevim ...
Corsair VX550 550W a nebo Seasonic SS-500ET 500W ( osobne me laka Corsair :) )
Co rikate na grafiky? Ma nekdo zkusenost s nejakym modeem 8800GT (coz predpokladam za ma :) ) ?
A a co tak skor 520HX ?
EDIT:Eeeeech beriem spet.
Podla CZC je prave tvoj lepsi, ma specifikaciu 80plus.
Koukal jsem na nej, ale nevykoumal jsem, v cem je lepsi ... ?
Papirve vyssi cena a nizzi vykon oproti VX550
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
Koukal jsem na nej, ale nevykoumal jsem, v cem je lepsi ... ?
Papirve vyssi cena a nizzi vykon oproti VX550
Jednak má "střeva" ze Seasonicu a IMHO bude mít vyšší účinnost nežli ten Fortron (ale to si zkus raději vygooglovat :-)). A navíc je modulární (= odpojitelná kabeláž).
Tady je nějaký testík http://www.zive.cz/Titulni-strana/St...8/default.aspx
Nic "nezkazíš" ani Seasonicem SII12-500W, kvalita ručena :-) akorát není modulární.
A zkus popřemýšlet o tom CPU, možná že dvoujádro bude lepší a levnější volba ;-)
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
A a co tak skor
520HX ?
EDIT:Eeeeech beriem spet.
Podla CZC je prave tvoj lepsi, ma specifikaciu
80plus.
HX520 je taky 80+, navic ma tri vetve narozdil od jedne u VX550 a jak psal jiz meteor je modularni a pochazi od Seasonicu.
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
HX520 je taky 80+, navic ma tri vetve narozdil od jedne u VX550 a jak psal jiz meteor je modularni a pochazi od Seasonicu.
Asik som dnes prudko prepracovany, cely den nic nerobim len editujem co pisem :rolleyes: :D /OT
Tak jsem se o tom jeste bavil s panem googlem a usoudili jsme, ze vezmeme HX520..
Grafiku asik vezmu od Gianwiardu
Akorat jsme se jeste nedopidili, jestli Q6600 nebo E8400
Clovek si cte testy, na jedne strance vede jeden a na druhe druhy..
Neco mi ale porad rika, ze mam vzit toho 4jadroveho "slepence"
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
Akorat jsme se jeste nedopidili, jestli Q6600 nebo E8400
Clovek si cte testy, na jedne strance vede jeden a na druhe druhy..
Neco mi ale porad rika, ze mam vzit toho 4jadroveho "slepence"
No jestli momentalne jedes na sestave co mas v podpisu, tak je vidno ze nemenis sestavy a procaky nijak casto, takze myslim s ohledem na budoucnost je Quad-core jasna volba. Jeste me napada pockat na Q9450, ale kdovi jak dlouho by to bylo ...
Presne tato myslenka me take vrtala v hlave... ;-)
Ale snad uz to nedojde tak daleko s dalsim kompem ...
Ohledně čtyřjader: jestli budeš taktit, tak si zjisti zda-li je tebou vybraná deska vhodná pro taktování čtyřjader (oddělené napájení). No a "s ohledem na budoucnost" neřeš, využiješ 4 jádra? Pokud ano, jupí ber Q6600, pokud ne tak E8400 a je to :-)
Asi tak.
Navic pojem delani vice veci najednou, jeste neznamena, ze potrebujes 4jadro.
Citace:
Původně odeslal
meteor
Ohledně čtyřjader: jestli budeš taktit, tak si zjisti zda-li je tebou vybraná deska vhodná pro taktování čtyřjader (oddělené napájení). No a "s ohledem na budoucnost" neřeš, využiješ 4 jádra? Pokud ano, jupí ber Q6600, pokud ne tak E8400 a je to :-)
prosim Ta a ako zistim ktore dosky maju to oddelene napajanie?
Tak určitě ho má ABIT IP35 Pro :-) a jak se to pozná... nevím. Snad by ho měly mít desky s čipsetem nVidia, ale zda-li je to tak netuším.
No možná jsem se správně nevyjádřil, oddělené GTL napájení (napětí vnitřní sběrnice mezi jádry) není podmínkou pro dobrý OC čtyřjader, spíš to pomůže dosáhnout vysokých frekvencí.
A taky jsem se dočetl názor, že desky s čipsetem P35 dokáží obecně lépe taktovat čtyřjádra nežli desky s nVidia čipsety a GTL voltáží...