.Včera jsem dostavěl pc s timto procesorem...,ještě sem neměl čas ho pořádně omrknout a ani jsem nenašel na foru nějaké informace od někoho, kdo ho vlastní.Nějaké zkušenosti s taktováním tohoto kousku?,popřípadě rady, doporučení?..
Printable View
.Včera jsem dostavěl pc s timto procesorem...,ještě sem neměl čas ho pořádně omrknout a ani jsem nenašel na foru nějaké informace od někoho, kdo ho vlastní.Nějaké zkušenosti s taktováním tohoto kousku?,popřípadě rady, doporučení?..
tady je default nastavení....je tady vidět několik divností,nebo jak to nazvat..
1. speedfan ukazuje otáčky noctuy 1412 rpm tak SensorsView ukazuje 3041 rpm:o
2. v Core Tempu je napětí 1.35v tak cpu-z ukazuje 1.184v:o Ćemu věřit?
A cpu-z ukazuje 2000 MHz s násobičem 6x.....ale už sem si všim, že to je asi tou funkcí EIST, nebo to druhý ;)
Nejde mi nahrát obrázky, furt mi to píše že nahrání selhalo.. >:E
3041 rpm je haluz, těch 1412rpm je asi správně.
jj taky sem myslel...Noctua to má v popisu.. :)
btw: nevíte někdo jak s těma obrázkama?
1. vyřešeno :)
2. - V core tempu je jen jedno napětí, a to je VID. To je defaultní napětí, co má procesor uložené v sobě, a které pak to něho deska poušťí (pokud nenastavíš jinak).
- v CPU-Z je skutečné napětí, které deska naměřila. To bývá vždy o něco nižší.
Konrétně u tebe ti to ukazuje jen 1.184V proto, že máš zaplé C1+EIST. Tato funkce snižuje v klidu jak frekvenci CPU (snižuje se vždy na násobič 6x), tak i napětí CPU. Proto u tebe těch 6x333 = 2000MHz a napětí jen 1.184V. Při zátěži, kdy ti CPU poběží na 9x333 = 3000MHz, tak bude napětí v CPU vyšší, typuju něco okolo 1.32V
jasan.....takže když bych chtěl vypnout jen to snižování napětí , tak mám vypnout co?:)
taktoval jsem...nejdou mi obrázky, jinak bych to sem dal.....a je pár věcí, kterejm moc nerozumim...dostal jsem se na něco kolem 3520MHz...testováno v Orthos....když dám 3600MHz, tak to naběhne uplně v klidu...testuju v Everestu a pohoda...napětí něco kolem 1.37...ale jak dám testovat v Orthosu, tak to pochvíli vyhodí červenou hlášku a pípá.....když to dám resumnout, tak to chvíli jede a pak se to resetne.....mám zkusit přidat voltáž,nebo trochu ramkám?......
nenasel?? :rolleyes:
http://4um.overclocking.cz/showthrea...ighlight=E6850