GIgabyte GA-965P-DS4 - nastavení paměti
Ahojte, dostala se mi výše zmiňovaná deska do ruky, je na ni procak c2d 6300 jedouci na taktu 7x400@2.8GHz, deska je osazena pamětmi kingston 2x1GB 950MHz, když zmením děličku z 2 na 2.5 což by v konečne fázi mělo být 1000MHz tak PC nenajede a restarty do defaultu, proč to nejde? Typaměti by to měli dát ne?
Re: GIgabyte GA-965P-DS4 - nastavení paměti
Citace:
Původně odeslal
Kamil Raška
Ahojte, dostala se mi výše zmiňovaná deska do ruky, je na ni procak c2d 6300 jedouci na taktu 7x400@2.8GHz, deska je osazena pamětmi kingston 2x1GB 950MHz, když zmením děličku z 2 na 2.5 což by v konečne fázi mělo být 1000MHz tak PC nenajede a restarty do defaultu, proč to nejde? Typaměti by to měli dát ne?
tak jim pridej napeti, nevim kolik je u nich default a jaky casovani maji nastaveno takze to nastav rucne.. ale vim ze na nekterejch deskach muze urcita delicka delat problemy.. me to delala taky 965P-DS4 ale uz nevim ktera to presne byla, me se s urcitou ani nerozjela, pritom pameti byly odzkouseny na vyssich taktech
a FSB zvednout nemuzes? ze by si nechal delicku na 2x a zvysil to fsbckem. Pokud to MB a ostatni komponenty vemou.
Citace:
Původně odeslal
Arg
a FSB zvednout nemuzes? ze by si nechal delicku na 2x a zvysil to fsbckem. Pokud to MB a ostatni komponenty vemou.
To nezvládá procák...
to mas stopro vyzkousene, ze da jen 2800MHz to je docela malo, zkousel si mu pritopit?
Citace:
Původně odeslal
Kamil Raška
To nezvládá procák...
A čo tak skúsiť rozchodiť nižši násobič na cpu?
Napr.: 6x466=2,8Ghz, a ak nechas pamat na 2x (1:1 k FSB) pojdu RAM na 933MHz (ef).
Inak u mňa tomu bolo tiež tak, že niektoré násobiče si s RAM moc rozumeli :confused:
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
A čo tak skúsiť rozchodiť nižši násobič na cpu?
Napr.: 6x466=2,8Ghz, a ak nechas pamat na 2x (1:1 k FSB) pojdu RAM na 933MHz (ef).
Inak u mňa tomu bolo tiež tak, že niektoré násobiče si s RAM moc rozumeli :confused:
Jo to jde fpoho, to už jsem udělal... ale nastal teď problem PCI-E jede jen 1x místo 16x
Citace:
Původně odeslal
Arg
to mas stopro vyzkousene, ze da jen 2800MHz to je docela malo, zkousel si mu pritopit?
dal jsem mu 1.4V a prd... nedal to
Citace:
Původně odeslal
Kamil Raška
Jo to jde fpoho, to už jsem udělal... ale nastal teď problem PCI-E jede jen 1x místo 16x
Hmm,
len čisto pre istotu : A pridal si šťavu do MCH + FSB Voltage?
kdesi v recenziách na 965P-DS3 tam pridali dokonca +0,2V na oboch.
Niečo málo píšu aj tuto: http://www.hardwarezone.com/articles...156&cid=6&pg=3
A ak nepochodíš, tak aspoň skús rozchodiť ramky na 1:1 s čo naj časovaním - kvôli pocitu zadosťučinenia.
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Hmm,
len čisto pre istotu : A pridal si šťavu do MCH + FSB Voltage?
kdesi v recenziách na 965P-DS3 tam pridali dokonca +0,2V na oboch.
Niečo málo píšu aj tuto:
http://www.hardwarezone.com/articles...156&cid=6&pg=3
A ak nepochodíš, tak aspoň skús rozchodiť ramky na 1:1 s čo naj časovaním - kvôli pocitu zadosťučinenia.
sakra +0.2V na obou naráz ??? teda to bude mazec
Citace:
Původně odeslal
Kamil Raška
Neviem to nájsť už ani vo svojich príspevkoch ani na HDD v uložených stránkach :(
Mám však pocit, že +0,2V bolo u MCH a +0,1V u FSB.
Skúsim ešte hľadať ďalej.
Citace:
Původně odeslal
Kamil Raška
Je to možno drsné, no fakt u oboch spolu...viz:
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2902&p=2
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
sakra to musel byt extra kousek ja to zkoušel +0.2V u obou 1.4V na cpu a nasobič 6x přes 500MHz nepřelezu ... myslim že viz obrazek je strop, jinač díky za info dávam pozitiv! Ale budu zkušat dále..;)
ono na tech 500+ fsb musi byt dobry kousek a take treba trochu prikrmit. Osobne mam 6320 a PQ6 FSB 470MHz RAM 940MHz Ramky sou Adata EE 800MHz, vic sem nezkousel, neni na to cas.
Citace:
Původně odeslal
Arg
ono na tech 500+ fsb musi byt dobry kousek a take treba trochu prikrmit. Osobne mam 6320 a PQ6 FSB 470MHz RAM 940MHz Ramky sou Adata EE 800MHz, vic sem nezkousel, neni na to cas.
Bez krmení jsem dal 474 ale nasobič 6x s nasobičem 7x můžu krmit kolik chci a sfiňa vic jak 400 nedá....
hmm tak to opravdu vypada na strop cpu, skoda - asi si chytl horsi kousek. Jeste pripada v uvahu chlazeni, ale to mas asi take zmakle, takze netreba resit.
Citace:
Původně odeslal
Arg
hmm tak to opravdu vypada na strop cpu, skoda - asi si chytl horsi kousek. Jeste pripada v uvahu chlazeni, ale to mas asi take zmakle, takze netreba resit.
Nad tim js taky uvažoval teď fklidu 7x400 50 st. boxačem
No to je skoro dost, kolik je v burnu? Bych rekl ze se budes pohybovat mozna i pres 70 stupnu. No ale nad tim muzeme jen polemizovat. Nezbyva nez zkusit jeste tuto posledni sanci.