-
Mobil + prehravani hudby - kvalitni audio vystup, FLAC,...
Hezky den,
prosim, potrebuju poradit ohledne mobilu schopneho kvalitniho prehravani hudby.
Co bych rad:
- kvalitni audio vystup (3,5mm, popr. 2,5mm)
- schopnost prehrat FLAC soubory (toto vyzaduju)
- velikost pamet.karet aspon 4GB
- vyse zminene plus minimalizace ceny a velikosti
Jinak je mi to docela jedno; existuje takovy mobil? :) Mate nekdo zkusenost, je mi nekdo schopen poradit? :)
Dekuji moc predem!
-
Re: Mobil + prehravani hudby - kvalitni audio vystup, FLAC,...
Neco s Windows Mobile :)
Osobne pouzivam PocketPlayer.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Neco s Windows Mobile :)
Osobne pouzivam PocketPlayer.
Diky za odpoved.
Jeste jsem zapomnel dodat - vyse zminene pozadavky pri minimalizaci ceny a velikosti (vzhledem k tomu, ze ten mobil na nic jineho nez mobilovani a prehravani hudby pouzivat nebudu).
A co ta kvalita audio vystupu? Myslite, ze je to u vsech stejne? Nejaky konkretni model/zkusenosti?
-
N95?
3,5mm vystup
podpora microSD az nekam tusim do 16 GB
FLAC soubory - Symbian CorePlayer
Pouzivam s Koss Porta Pro a spokojen.
EDIT: aha, tak to ale neni reseni pri minimalizovane cene. To bych mozna doporucil koupit telefon za par kacek k tomu Emgeton M7 Cult, ci COWON D2 (FLAC a SD) a je to.
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
N95?
3,5mm vystup
podpora microSD az nekam tusim do 16 GB
FLAC soubory - Symbian CorePlayer
Pouzivam s Koss Porta Pro a spokojen.
EDIT: aha, tak to ale neni reseni pri minimalizovane cene. To bych mozna doporucil koupit telefon za par kacek k tomu Emgeton M7 Cult, ci COWON D2 (FLAC a SD) a je to.
Ja bych prave radsi integrovane reseni, abych sebou nemusel tahat dve krabicky :) Na druhou stranu, mozna to tak dopadne, pokud nenajdu uspokojive reseni integrovane :(
S tou minimalizaci ceny jsem to myslel spise tak, ze "proc N95, kdyz to stejne zvladne E51" (a to prave nevim, proto se ptam ;)).
-
Rozumim.. Jedna krabicke je k nezaplaceni! :-) E51 proc ne? 2,5mm vystup IMO. Symbian to ma (prehravac na FLAC). Karty to bere - microSD..
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Rozumim.. Jedna krabicke je k nezaplaceni! :-) E51 proc ne? 2,5mm vystup IMO. Symbian to ma (prehravac na FLAC). Karty to bere - microSD..
2,5mm -> 3,5mm existuje redukce za par korun, ne? Nebo myslis, ze kvalita tam hodne trpi? Jinak E51 zvlada 16GB microSD, stejne jako N95 (viz http://www.telefon-treff.de/showthre...hreadid=334159)
-
Redukce je za par kacek, dokonce je soucasti sluchatek obcas. To neni problem. Co se karet tyce, slysel jsem, ze maji lide obcas problem s timhle typem velkych karet. Dlouho to hleda, nahrava, prochazi.. Je pravda, ze kdyz chces poslouchat ve FLACu, tak budes muset koupit co nejvetsi.
-
Ja si dovolim zapochybovat o smyslu pouzivani FLACu v mobilnim zarizeni. Kvalita vystupu u techto zarizeni (alespon co se tyce Windows Mobile telefonu) je relativne pochybna, MP3@V2-V0 na sluchatka naprosto vyhovi. Nechci tu zabrednout do diskuze MP3 vs FLAC, co kdo pozna a nepozna (osobne mam vetsinu hudby take ve FLACU), pouze vyslovit svuj nazor, ze v telefonu ve spojeni s klasickymi sluchatky (napr. porta-pro) pri beznem poslechu (vlak, autobus, ulice) FLAC opravdu nevyzaduju.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Ja si dovolim zapochybovat o smyslu pouzivani FLACu v mobilnim zarizeni.
souhlas, chtel jsem ted doplnit svuj post o neco presne v tomto smyslu.. Mozna si zkusim hodit FLAC na kartu a zkusit porovnat.., ale moc bych si od toho nesliboval.
-
S jakými sluchátky to budeš používat? Pochyboval bych o výstupu telefonu a zároveň o tom, jestli jsou sluchátka - řekněme Porta Pro - takovou kvalitu schopná rozumně uhrát.
-
Já myslím že je to hodně o tom konvertování. Já mám taky na mobilu hudbu v daleko vyšší kvalitě, než je pro telefon s tak špatným výstupem, nic-moc (a přesto originální) redukcí na 3,5mm jack a nijak slavný sluchátka, vůbec vhdoný, ale mám to tam prostě proto, že vezmu soubory z PC a prostě je zkopíruju na kartu a nemusím nic řešit (obvykle to 1x za týden vyměňuju), ach ta lenost :)
Jinak požadovaný vlastnosti až na kvalitu výsptupu (která nená úžasná u žádnýho MP3 přehrávače ani telefonu - a to nejsem audiofil) splňuje libovolnej novější telefon s Windwows Mobile nebo Symbianem ... stačí jen hledat podporu SDHC.
Zajímavá je třeba Nokia N81 a Samsung SGH-i560 (ty mají i 3,5mm jack přímo na těle).
-
Konvertovani resim pomoci foobaru - hodim si album do playlistu - Convert to directory - a nalistuju si primo SD kartu. Na C2D kolem 3GHz trva konverze jednoho alba z FLAC do Lame MP3 V0 asi 1,5 minuty. Jinak u sveho MDA Vario musim pouzivat ekvalizer, vystup je hrozne prevyskovany, hodne uskripany. Co sem procital diskuze na ce4you, tak na kvalitu vystupu si stezovalo hodne majitelu telefonu s WM. Jak na tom jsou symbianovske telefony netusim.
Dalsi vec ktera me prekvapila, je velice spatna kvalita vetsiny prehravacu prave pro windows mobile, PocketPlayer je snad jedinej prehravac, kteremu nechrci basy atd.
-
Takze prvne dekuji vsem za nazor a za info.
Sluchatka jsou Koss Porta Pro a Koss Plug.
Takze myslite, ze neexistuje mobil, ktery by nesrazil kvalitu prehravani FLAC pod uroven prehravani MP3 beznymi MP3 playery?
K te schopnosti prehravat FLAC - je to opravdu spise z duvodu lenosti (ztraty casu) neustale konverze FLAC->MP3. Pokud je ten mobil/audio vystup schopen "uhrat" kvalitu MP3 V0, je to dostatecne. Extistuje ale takovy? :)
-
Chtit FLAC na mobilu je totalni blobost pri kvalite vystupu 3.5mm u mobilu............
-
koss porta pro se daji poslouchat, ale flac je zbytecnost. Koss plug jsem si koupil, kdyz jsem jeste hodne jezdil na kole (u klasickych sluchatek vam do toho huci vitr... u plugu me tohle netrapilo) nicmene zase kvalita reprodukce plugu je otresna (odpovida cene a tomu ze to jsou spunty) Ja osobne mam MDA Vario (qtek9100, HTC wizard rikejte tomu jak chcete) a k tomu redukci 2,5mm -> 3,5mm a na poslech venku to staci. Telefon nema zadne basy coz plugy docela rozume kompenzuji. Kvalita je stejna jako u levneho mp3 prehravace. Zkousel jsem i PDA Acer n300 a tam byl zvuk jeste horsi. Pokud mohu rict, tak s vlastorucne udelanou redukci hrala moje staricka nokie 6630 (symbian 8 s60) lepe jak to vario co mam ted. Nicmene od doby co nejsem ve skole jsem mockrat za pochodu hudbu neposlouchal, takze mi to ani moc nevadi.
Jinak jako lepsi zpestreni povazuju prehravani filmu (jak symbian tak WM) v xvid formatu. Kvalita vyborna, velikost mala. (pouzivam smart movie)
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
kvalita reprodukce plugu je otresna (odpovida cene a tomu ze to jsou spunty)
S tou implikací úplně nesouhlasím... In-ear sluchátka z mého podpisu předčí všechna ostatní sluchátka, se kterými jsem měl tu čest (a nebyly to jen lowend modely) - samozřejmě je to subjektivní.
-
Kaltas: nerikam ze vsechny spunty jsou hrozne. Samozrejme jsem mel pujcene kousky od bang & olufsen a ty hraly opravdu prekrasne... Shodneme se proste na tom ze plugy stoji za prd :-D
-
Dobra tedy, FLAC na mobilu je blbost (jsem ale liny neustale konvertovat:)), proto preformuluju trochu svou otazku.
Existuje mobil s kvalitnim audio vystupem? Resp. vite o nejakem? Popr. mobil s co nejmene ne-kvalitnim vystupem? :)
A nebo je to vsechno stejny shit? Prast jako uhod?
Diky!
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
Kaltas: nerikam ze vsechny spunty jsou hrozne. Samozrejme jsem mel pujcene kousky od bang & olufsen a ty hraly opravdu prekrasne... Shodneme se proste na tom ze plugy stoji za prd :-D
Měl jsem je a potvrzuji :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Kaltas
Měl jsem je a potvrzuji :-D
ted myslis ty plugy, nebo ty olufseny? :-)
Gumas: Nejlepsi bude kdyz si na pametovku nahrajes nejakou muziku a zajdes s tim do obchodu a vyzkousis si to na miste. Jak rikam.. me na obcasne poslouchani staci i to MDA, stacil mi i ta nokie 6630, ale asi to bude taky tim, ze ja jsem nikdy netouzil mit poradny zvuk nekde venku. Zkus si neco pujcit treba od kamaradu a uvidis.
Jinak muj zatim nejkvalitnejsi kapesni prehravac byl sony minidisc. Shorel, kdyz jsem do nej misto 1,5V pustil 12V.... cest jeho pamatce.
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
ted myslis ty plugy, nebo ty olufseny? :-)
Plugy :).
-
No, kvalita zvukovýho výstupu, to je asi přesně jeden z parametrů, který se nedozvíš, protože se netestuje (testuje se maximálně kvalita přibalených sluchátek) a jednotlivý majitelé (čili ne recenzenti mobilů) mají tak malý rozhled, že nejsou schopni ti objektivně říct, jak kvalitní audio výstup jejich telefon má (ve srovnání s dalšími desítkami, stovkami telefonů).
Šlo by to obejít např. použítím A2DP sluchátek, jenže to ti způsobí víc problémů (cena, kvalita, výdrž, ...) že to nejspíš nevyváží výhodu obejití audio výstupu telefonu.
-
Citace:
Původně odeslal
bukva
No, kvalita zvukovýho výstupu, to je asi přesně jeden z parametrů, který se nedozvíš, protože se netestuje (testuje se maximálně kvalita přibalených sluchátek) a jednotlivý majitelé (čili ne recenzenti mobilů) mají tak malý rozhled, že nejsou schopni ti objektivně říct, jak kvalitní audio výstup jejich telefon má (ve srovnání s dalšími desítkami, stovkami telefonů).
Šlo by to obejít např. použítím A2DP sluchátek, jenže to ti způsobí víc problémů (cena, kvalita, výdrž, ...) že to nejspíš nevyváží výhodu obejití audio výstupu telefonu.
Skoda, vecna skoda. Vypada to, ze teda skoncim u kvalitniho MP3 playeru a shit mobilu.
Kazdopadne vsem diky za rady.
-
To je bezne, ze vacsina kuskov all in one stoji za... Preto dodnes vlacim staru nokiu 6310i :oops: :mweheh: