Nefunkční Direct 7/8 na 8800GT
Mam dost zvlastni problem s grafikou. Zkousel jsem nejaky starsi hry a zjistil jsem ze nefunguji - hra se spusti, slysim zvuk, dostane se to normalne do menu, ale je u toho cerna obrazovka. Nefunguje nic co se spousti pod Direct3D 7 nebo 8, jedou jen hry pod Direct3D 9. Kdyz dam diagnostiku DirectX a tam testy rozhraní Direct3D (takovy ty rotujici zeleny krychle), tak mam v DX7 i 8 testu jen cernou obrazovku, DX9 funguje. Dokonce nejede ani posledni test DirectDraw na celou obrazovku. Predpokladam ze to musi byt ovladacema nebo verzi DirectX, ale zkousel jsem 3 verze DirectX 9.0c s ruznyma datama vydani a porad stejny. Ovladace pouzivam 171.17, taky jsem zkousel nahodit novejsi (174.20), pak i starsi (196.21), ale je to porad stejny. Netusi nekdo co s tim??
Re: Nefunkční Direct 7/8 na 8800GT
Porad se mi to nedari nejak vyresit... udelal jsem dneska novou instalaci Winu (XP SP2) na druhej HDD, nainstaloval jsem jen ovladace od VGA (FW 174.74) a zkusil DirectX test. Opet nejede DX 7 ani DX8 a ani ten celoobrazovkovej test DireDraw.
Vyzkousejte pls nekdo s 8800GT jestli vam to dela taky nebo ne. Fakt me nenapada cim by to mohlo byt. Jeste vyzkousim VGA v jinym PC az budu mit cas, je snad vadna, jinak si to neumim vysvetlit.
Ja tedy na sve 8800gt parim normalne Empire Earth, coz je myslim DX7 hra a zadne problemy.
(teda sem tam problikne par textur).
a co DXDIAG zkousels? tam mas prece primo tu rotujici kostku a zkousi to tusim DX7,8,9
Citace:
Původně odeslal
jimmy
a co DXDIAG zkousels? tam mas prece primo tu rotujici kostku a zkousi to tusim DX7,8,9
a ty aj citas, co vlastne chalanisko napisal ???
ruce rychlejsi nez hlava...omlouvam se
(a kdyz uz jsme u tech detailu - posledni post se necituje...)
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
openGlide jsi zkousel ?
openGlide? Vsak to nie je voodoo...
voodoo prece pouzivalo Glide, openGLide pouzivaly TNT a pak prvni Geforce (coz byla emulace Glidu), si vzpominam ze co neslo v directX slo v openGLide a naopak (podle karty a hry co jsi mel) :mweheh: ve starsich hrach je openGLide, tak by mu to mohlo jit aspon v tom..
EDIT : j sry myslel jsem openGlide.. opraveno
OpenGlide != OpenGL
OpenGL = Open Graphics Library