-
Program na "ořezání" videa
Hledám něco JEDNODUCHÉHO na ořezání videosouboru. Jde o následující - mám nahrané TV vysílání (MPEG-2), ale nastavil jsem čas dle TV programu a před i po pořadu je tam pár minut reklam. To bych chtěl odstranit a "čistý" soubor uložit. Čili jde o "uříznutí" kusu ze začátku a konce. NIC JINÝHO s tím nepotřebuju dělat. Mám tu Pinnacle Studio, ale ze záhadných důvodů blbne. Nedal byste mi někdo doporučení na nějaký velice jednoduchý free program, co by tuto operaci zvládl?
-
Re: Program na "ořezání" videa
A nešel by na to použít Windows Movie Maker?
EDIT: anebo VirtualDub? http://www.dwn.cz/?sw=virtualdub
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Jednoznacne souhlas! Pokud Ti blbne Pinnacle, tak WMM, nebo VirtualDub. Ten Dub bude jeste lepsi myslim..
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Jednoznacne souhlas! Pokud Ti blbne Pinnacle, tak WMM, nebo VirtualDub. Ten Dub bude jeste lepsi myslim..
Ve VDubu jsem to zkoušel taky (sorry, zapomněl jsem to uvést), ale tam mi to hází nějakej error... WMM mě upřímně řečeno vůbec nenapadl :-D
EDIT: Tak WMM se taky nějak nechytá (vypadá to na problém s kodeky), zkusím to večer, až budu mít Win Vista :-D Tyhle XPčka jsou zdá se už nějak na odstřel :-D
-
Pocket divx encoder je free a na ořezání a případné překodování je jeden z nejjednoduších.. výstup z něj mi bere bez problému i PS3 v jakémkoliv rozlišení, umí napevno přidat do videa titulky a třeba na c2d@2.6 překonvertování 700mb filmu trvá asi 6-8minut..
a beta je tady
-
nebo zkus TMPGEnc XPress, ktery je shareware nebo trial a nebo nabizeji jako free nejakou starsi verzi, tusim dvojkove rady(aktualni je ctyrkova). je to nej program na strihrani, editaci, rekompresi videa, se kterym jsem se kdy setkal. navic umi i mkv a mpeg4 - h264.
-
Tak co, povedlo se? Nebo se teprve povede? ;-)
-
Povedlo, povedlo, WMM ve Win JehoVista to zvládá v pohodě :-D Díky všem za doporučení :wink:
-
pro ostatní k doplnění tématu: hodí se taky avidemux
-
Problemem je, ze skoro zadny z vyse jmenovanych (vsechny neznam) to neumi bez rekomprese, takze to budes x hodin komprimovat a navic dojebes kvalitu obrazu. Doporucil bych na to Womble MPEG Video Wizard DVD, ten tohle zvlada skvele, a nejhur by se to snad dalo udelat i v ProjectX. ( Na strih je to takove neohrabane, ale na druhou stranu zadarmo )
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Problemem je, ze skoro zadny z vyse jmenovanych (vsechny neznam) to neumi bez rekomprese, takze to budes x hodin komprimovat a navic dojebes kvalitu obrazu. Doporucil bych na to Womble MPEG Video Wizard DVD, ten tohle zvlada skvele, a nejhur by se to snad dalo udelat i v ProjectX. ( Na strih je to takove neohrabane, ale na druhou stranu zadarmo )
No tak rekomprese 50 minut videa trvá 35 minut, což jde... Jde o nahraný TV seriál "Řím", táta ho nějak ne a ne stíhat sledovat, tak to chce nahrávat a vypálit na DVD, že to pak skoukne... Takže kvalitu asi trochu dojebu, ale co jsem koukal na výsledný soubor, tak překvapivě zas ne tak moc, a Windows DVD Maker z toho kupodivu zdá se udělá i rozumný DVD s třema dílama na jednom.
P.S: Tak mě napadá - kdy nenažraná EU žaluje MS za to, že dává do Windows Movie Maker a DVD Maker a já tedy nemusím stahovat jiný soft, ergo "mám omezenu možnost volby"? :-D Z toho by nějaká ta miliarda na pokutě taky mohla bejt, ne? :-)
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Problemem je, ze skoro zadny z vyse jmenovanych (vsechny neznam) to neumi bez rekomprese
ale no tak, nebalamuť, jak vdub, tak avidemux UMI BEZ REKOMPRESE. :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
ale no tak, nebalamuť, jak vdub, tak avidemux UMI BEZ REKOMPRESE. :rolleyes:
ale no tak :lol:
1) je ta poznamka, ze vsechny neznam.
2) vdub to neumi zcela jiste, avidemux jsem neznal, ted jsem si ho zkusil a neco malo umi, ale na womble se zdaleka nechyta, umi strihat pouze po I-framech, takze vystrihani reklam presne na frame tak, ze nikdo nepozna, ze tam neco bylo se v tom urcite neda, nebo jsem nekde neco prehledl?
Z vyse jmenovanych bez rekomprese vubec neumi pracovat Pinnacle a ty Windows ptakoviny. TMPG neznam a nebudu kvuli tomuhle threadu resit warez, abych si ho zkusil.
-
VirtualDubMod umí pracovat s MPEG2 soubory a když se použije direct stream copy, lze uložit bez rekomprese. Není nejmenší problém cokoli vystříhnout, apod. Jediný drobný problém je s klíčovými snímky, kdy to není vždy stoprocentní.
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
ale no tak :lol:
2) vdub to neumi zcela jiste...
fakt sorry, ale klidně se budu hádat do krve, že virtualdub umí bez rekomprese. na copa tam asi tak je volba "Direct Stream Copy". :rolleyes:
Hlavně proboha neřeš jestli umí stříh jen po I nebo i P/B, jestli umí otevřít MPEG2 nebo něco jiného, to nijak nesouvisí se schopností střihu bez rekomprese, kterou prostě má a o které já celou dobu hovořím. tečka, howg.
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
VirtualDubMod umí pracovat s MPEG2 soubory a když se použije direct stream copy, lze uložit bez rekomprese. Není nejmenší problém cokoli vystříhnout, apod. Jediný drobný problém je s klíčovými snímky, kdy to není vždy stoprocentní.
peta303 hovori aspon k veci. Vazne bych rad videl, jak nekdo dokaze ve VirtualDubModu pracovat s MPEG2.
Ono to ma hned nekolik "hacku":
1) Co se tyce MPEG2, tak VDubMod umi pracovat pouze s kontejnerem PS, TS neotevre vubec a v cem vysila televize? No v TS.
2) Kdybych to nejdrive premuxoval z TS do PS v nejakem jinem programu, tak to ve VDubM otevru, ale uz to nemam sanci v MPEG2 ulozit (aspon se mi to nikdy nepodarilo). Mam na vyber kontejnery avi, ogm, mkv, pricemz u prvnich dvou dostanu hlasku: "The source video stream uses a compression algorithm which is not compatible with AVI files. Direct stream copy cannot be used with this video stream." U mkv to sice neco vytvori, ale bohuzel uplne domrvi hlavicku video streamu tak, ze vysledek neni schopno cokoli otevrit.
2 Bob van Sikorski: Pokud chces nadale michat jabka s hruskama (mpeg2 a mpeg4), pak tato diskuse z me strany asi nema smysl a hadat se muzes klidne do roztrhani tela.
Ano, VirtualDub/Mod umi bez rekomprese, ale pouze s mpeg4. Autor se ptal na "TV vysílání (MPEG-2)", takze ackoli je tva poznamka ve skrze spravna, tak v contextu tohoto threadu nema zadny vyznam.
Pokud se pletu, ci jsem se nekde vyjadril nepresne, budu rad, kdyz me nekdo opravi, mylit se je lidske a rad si doplnim znalosti, ale prosim vas k veci.
-
Přišlo mi zbytečný to sem znovu psát, ale - ano, zkoušel jsem to ve VDubu a pro můj účel je nepoužitelný. Čili k věci - Bob tu sice krásně píše o VDubu romány, ale platí to co napsal monsoon - neudělám to s ním :-D
Možná by stálo za to, pokud chcete dál diskutovat o možnostech jednotlivých programů, založit jiný thread, určitě by to bylo zajímavé, ale myslím, že zřejmě nejsem ani první, ani poslední, kdo tohle řešil a bude řešit a asi by případného zájemce o řešení nepotěšilo, kdyby tu našel dvě stránky postů "hádek do krve" :wink:
-
-
Danke, aber es funkzioniert nicht :-D
-
warum? es war gut fur meine DVB-T videos. :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
warum? es war gut fur meine DVB-T videos. :)
Kein Ahnung, muss es noch einmal, spater, probieren (und vorher Manual lesen) :-)
Arg: Nevím, linux nepoužívám, zatím to ke spokojenosti zvládá ten WMM... Jen kdyby nebyla nutná ta rekomprese... E2160 to sice počítá slušně (rozhodně líp než tenkrát Duron 1300, když jsem na něm na chudákovi převáděl DivX na DVD :-D), ale i ta půlhodina (ačkoli není problém při tom na PC dělat), je otrava...
-
Deutsche sprache ist verboten hier ! :)
Jinak prosím OT přes SZ a v případě chutí diskutovat o této problematice hlouběji, tak jinde.
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Co se tyce MPEG2, tak VDubMod umi pracovat pouze s kontejnerem PS, TS neotevre vubec a v cem vysila televize? No v TS.
TS otevres ve VDM pres soubor AVS, do ktereho das kod:
Kód:
DirectShowSource("video.ts")
Takto se da zpracovavat i WMV.
-
Už zmiňovaný Womble MPEG Video Wizard DVD je ideální nástroj (nic lepšího asi neseženeš), akorát není free, což je jeho jediná nevýhoda.