Low-cost all-in-1 MoBo + CPU
sháním narychlo nějaký superlevný komp pro známého. takže nejlépe i GK na MoBo. ideálně DVI-D ale to jak zjišťuju je dnes stále děsný problém.
takže hlavně mi doporučte chipset, případně konkrétni fošnu...
uvažoval jsem něco s Intel G31 a Pentium dual-core... k tomu 2GB RAM
užití... WinXP (pak Vista) a běžná práce krom nových her.
důraz kladen na cenu. a radej asi intel
diik
Re: Low-cost all-in-1 MoBo + CPU
Pokud to nemusi bzt jen Intel, tak doporucuju bud 690G chipset (starsi) nebo pokud budes mit stesti na skladove zasoby, tak novejsi 780G. CPU napr. AMD Athlon64 X2 4000+ EE a pameti A-Data 2x 1GB 800MHz moduly.
MB:http://www.softcom.cz/produkt/gb-ma6...-matx/?flist=1 nebo http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=71316
CPU: http://www.softcom.cz/produkt/amd-a6...m-box/?flist=1
MEM: http://www.softcom.cz/produkt/a-data...-pack/?flist=1
Do 4000 by ses mel vejit v pohode.
K doskam s Intel chipsetom existuju karty s DVI vystupom - vola sa to ADD2.
Citace:
Původně odeslal
Antiloopa
Řekl bych, že si touhle konfigurací oproti Intelu nikterak nepomůže a pokud tam preference na Intel existuje, asi nemá AMD ani žádné opodstatnění... s Pentiem E2160 se vchází do 4000 luxusně...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Řekl bych, že si touhle konfigurací oproti Intelu nikterak nepomůže a pokud tam preference na Intel existuje, asi nemá AMD ani žádné opodstatnění... s Pentiem E2160 se vchází do 4000 luxusně...
jakoze 780G nema oproti G31 co nabidnout???
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
jakoze 780G nema oproti G31 co nabidnout???
Ne, celá low-cost konfigurace na platformě AMD... :p
Souhlas s Pavlisem a antiloopou. Pokud chces za minimum penez slusnou kancelarskou sestavu s rozumnou integrovanou grafikou. 780g + 4000EE je dobra volba.
Pentium Dualcore Ti nic vic nez pocit ze mas intel neprinese. Ve winXP to nepoznas ani omylem. A predpokladam ze body v PCMarku s tim asi nikdo honit nebude.
Je to srovnatelny s tim co koupis od intelu. Ja bych rekl to je vyvazenejsi vzhledem k lepsi integrovane grafice.
Ale i na tom intelu s tou g31 asi chybu neudelas. Je to asi spis o pocitu. Zasadni rozdil mezi tim neni at se tady nehadame.
Citace:
Původně odeslal
BlackMC
Souhlas s Pavlisem a antiloopou. Pokud chces za minimum penez slusnou kancelarskou sestavu s rozumnou integrovanou grafikou. 780g + 4000EE je dobra volba.
Pentium Dualcore Ti nic vic nez pocit ze mas intel neprinese. Ve winXP to nepoznas ani omylem. A predpokladam ze body v PCMarku s tim asi nikdo honit nebude.
Je to srovnatelny s tim co koupis od intelu. Ja bych rekl to je vyvazenejsi vzhledem k lepsi integrovane grafice.
Ale i na tom intelu s tou g31 asi chybu neudelas. Je to asi spis o pocitu. Zasadni rozdil mezi tim neni at se tady nehadame.
souhlasim, s tim jeste dodadkem ze podle me s g31 chybu udelas. na intel platformu neni zadnej rozumnej IGP chipset. mozna az prijde 8200 nvidie tak bude aspon neco. Ale g31 se na 780G nechyta vubec v nicem. A zbytek jak jsi psal
EDIT: bohuzel maule to nemohu
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
souhlasim, s tim jeste dodadkem ze podle me s g31 chybu udelas. na intel platformu neni zadnej rozumnej IGP chipset. mozna az prijde 8200 nvidie tak bude aspon neco. Ale g31 se na 780G nechyta vubec v nicem. A zbytek jak jsi psal
Můžeš prosím přesně popsat, jakou chybu udělá s G31 na kancelářské sestavě do 4000 Kč? V čem konkrétně se nebude na úžasný a dražší 780G chytat? ;)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Můžeš prosím přesně popsat, jakou chybu udělá s G31 na kancelářské sestavě do 4000 Kč? V čem konkrétně se nebude na úžasný a dražší 780G chytat? ;)
780G je drahsia a zbytocna, porovnavat by sa mala r690g vs. g31 a tam je to uplne jasne - rovnaka cena dosiek a na R690G mas DVI v pohode bez dalsich investicii ci karticiek. Naviac to bude menej zrat a bude to ma lepsie ovladace (intel ovladace su tak maximalne na wokna).
dik vsem za radu. vzal jsme co mi doporucil Maul. Nejak ted vic verim intelu...
Citace:
Původně odeslal
tominek
dik vsem za radu. vzal jsme co mi doporucil Maul. Nejak ted vic verim intelu...
no, kdyz 5 lidi rika amd a ty vemes intel podle maula...rozdily sice nejsou nic extra ale porad amd vychazi lip, cena/vykon u procesoru i 690G vs G31....
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
no, kdyz 5 lidi rika amd a ty vemes intel podle maula...rozdily sice nejsou nic extra ale porad amd vychazi lip, cena/vykon u procesoru i 690G vs G31....
Není to pro něj a preference end usera je klíčová... tak už do toho neryjte... :p
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
hele kdyz mi bude 30 lidi rikat ze Autocont, tak vemu Dell ci IBM..
objednal jsem to na zaklade maulovych zkusenosti predtim nez jste se tu rozepsali... od zacatku pisu ze preferuju intel.
kazdopadne vsem dik za rychlokurz toho co ted je a jak to funguje:)
ja resim posledni rok jen notasy
Citace:
Původně odeslal
tominek
objednal jsem to na zaklade maulovych zkusenosti predtim nez jste se tu rozepsali... od zacatku pisu ze preferuju intel.
kazdopadne vsem dik za rychlokurz toho co ted je a jak to funguje:)
ja resim posledni rok jen notasy
kdzy mi 30 lidi rekne, at skocim z okna, stejne vylezu dverma....:-D
prisel jsem s krizkem po funuse, ale az to bude cist nekdo dalsi s podobnym problemem tak mu to treba pomuze....
Citace:
Původně odeslal
tominek
OT: nechci nějak popichovat (nákup komponent je ve finále čistě tvoje věc), ale proč jsi to teda dal do nákupní poradny, když si nenecháš poradit? :-)
To sis tu mohl udělat anketu "koupím do 4000,- P31 + C2D, kdo souhlasí" anebo napsat SZ Darth Maulovi, aby ti napsal co koupit. Přeci jen na prvním místě by měla být cena/výkon a pak až sympatie...
Citace:
Původně odeslal
meteor
OT: nechci nějak popichovat (nákup komponent je ve finále čistě tvoje věc), ale proč jsi to teda dal do nákupní poradny, když si nenecháš poradit? :-)
To sis tu mohl udělat anketu "koupím do 4000,- P31 + C2D, kdo souhlasí" anebo napsat SZ Darth Maulovi, aby ti napsal co koupit. Přeci jen na prvním místě by měla být cena/výkon a pak až sympatie...
jak pises. je to ma vec. a poradit sem si nechal. proc jsem nepsal SZ maulovi? protoze jsme nevedle ze zrovna on mi poradi. protoze nechci psat cca 3 lidem pres ICQ kdyz je lepsi nahodit to na 4um a nekdo z nich se mi vyjadri. a protoze si to muze precist nekdo dalsi a udelat si na to nazor. bylo vybrano takze naposledy vsem diky a zamknul bych to
co do něj rejete? Chce low-cost a intel. Jediná rada, co to splňovala, byla od Maula.
Kdyby chtěl poradit low-cost sestavu, nebo aspoň kdyby AMD vyšlo podstatně levněji, pak bych vaše rozčarování chápal.