Re: Windows 2008 Workstation
cital som o tom a zaujalo ma to dost ... nejake 3dmarky alebo testy si nerobil . . Vista vs Workstation ?? Ako idu hry a tak ..
Ja myslim ze casem nekdo udela rovnou upravenou verzi na desktop plus nejaky vychytavky a to bude zuzo,moc se tesim.
On by to ani neměl být problém, když se použije nLite...
pokud je mi známo tak nLite je pro NT-based OS....zatím skončil 2003kama...
pro Visty je vLite....takže jestli se udělá nějaká edice speciálně pro ten SRV 2008...těžko řict
Tak uz je to nejakej ten den, co jsem "workstation" edici vytvorenou s pomoci vLite videl, nicmene na notebooku mam na test klasicky Win2k8 a funguji skvele, nevidim duvod proc si pridelavat problemy jejich "vykuchanim", snad jen misto na disku, i kdyz v dobe >1TB disku... Z bezpecnostnich duvodu je stejne vetsina sluzeb nenainstalovana/zakazana.
Tak jsem dneska zjistil, ze na nich proste nefunguje moje USB TV karta od averu, ovladace v poradku, ale proste zadnej soft ji nevidi :(
Nekdo nejaky napad? :)
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Tak jsem dneska zjistil, ze na nich proste nefunguje moje USB TV karta od averu, ovladace v poradku, ale proste zadnej soft ji nevidi :(
To nevím já měl třeba problém s volantem protože v ovládacích panelech nejso herní zařízení a jejich nastavení, naštěstí součástí ovladačů je ještě Wingman program se kterým jsem se do toho nastavení dostal , obklikou a do trochu jinak vypadajícího menu ale dostal .) Nebo třeba ve správci zařízení vůbec není položka tiskáren.
Projdi si Server Manager jesli tam nenarazíš na něco týkající se toho.. může to být defaultně vyplé.
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Jsem na tom stejne s AVerTV Hybrid+FM Volar
Ovladace OK, soft ke karte (i posledni beta verze AverTV 6.2.4) kartu nevidi...
Dokaze mi nekdo rict, zda je prechod z Windows XP na Windows 2008 Workstation vyhodny a pripadne v cem?
Tak problem s TV kartama obecne je v tom, ze v 2k8 neni od M$ podpora pro BDA ovladace TV karet.
Jinak mam ten samy tuner co ty :) A jeste pak PCI od asusu.
Jinak z XP asi ne, je to spise kdybys chtel prechazet na visty, tak tohle je lepsi. Tedy pokud nemas vyuziti pro serverove sluzby...
HollyG: Dneska nebo zitra budu stavet novy pocitac a tak premyslim: WinXP vs Win2k8 a 32bit vs 64bit
Co potrebuji je IIS, ale ten, co je ve WinXP mi take staci.
Kdyz mam 4 GB RAMky, je vyhodnejsi jit do 64bit?
no vzhledem k tomu ze w2k8 zabiraji vic ramky, tak te to vyjde nastejno, ja zkousel tu workstation a mel jsem volnych 3,4GB a s XP mam 3,3GB s tim, ze W2k8 byly cista instalace.
Používám to tak, měl sem problém s driverama pro GK, ale nakonec se nějaký chytly. Jinak ok, ještě bych moh vyřešit zasekávání zvuku při větším vytížení PC.
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Tak problem s TV kartama obecne je v tom, ze v 2k8 neni od M$ podpora pro BDA ovladace TV karet.
Jinak mam ten samy tuner co ty :) A jeste pak PCI od asusu.
Jinak z XP asi ne, je to spise kdybys chtel prechazet na visty, tak tohle je lepsi. Tedy pokud nemas vyuziti pro serverove sluzby...
jiste to pujde nejak obejit, vzdyt je to "skoro" to samy jako Visty ;)
Co je Workstation vůbec za verzi? Něco zcela jinýho než XP/Vista?
modifikace Win Server 2008 (kterej má s Vistama dost společnýho) ....viz link na CD-R.cz ;)
kamoš to zkoušel, nejelo mu vypalování (nenašlo to mechaniku), jinak mu to jelo, subjektivní pocit: "úžasná rychlost, na XP už nikdy nejdu"
jinak udělat si ze serverovýho OS je skvělá věc, já jedu na 2003. problémy nemám žádny, rychlost úžasná, stabilita perfektní... na nic si nestěžuju
Citace:
Původně odeslal
JejKey
modifikace Win Server 2008 (kterej má s Vistama dost společnýho) ....viz link na CD-R.cz ;)
kamoš to zkoušel, nejelo mu vypalování (nenašlo to mechaniku), jinak mu to jelo, subjektivní pocit: "úžasná rychlost, na XP už nikdy nejdu"
jinak udělat si ze serverovýho OS je skvělá věc, já jedu na 2003. problémy nemám žádny, rychlost úžasná, stabilita perfektní... na nic si nestěžuju
Třeba dodat, že neoficiální...
Otázkou druhou je licence případně cena, kdo licence neřeší, pro toho možná fajn řešení, pro "férové kluky" to asi moc není (aneb kupte si win2003 web edition za 10K a pak ještě ořezávejte? no nevím)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Třeba dodat, že neoficiální...
Otázkou druhou je licence případně cena, kdo licence neřeší, pro toho možná fajn řešení, pro "férové kluky" to asi moc není (aneb kupte si win2003 web edition za 10K a pak ještě ořezávejte? no nevím)
Asi tak. Mě to připadá vhodné maximálně pro studenty, kteří mají přístup do MSDNAA (i když tam Windows Server 2008 ještě není, ale předpokládám, že se tam objeví) a nebo pro ty kdo mají přístup do MSDN (ale těch je počítám ještě míň).
Každopádně já Windows Server 2008 zkoušel jedno odpoledne a měl jsem z toho docela dobrý pocit, narazil jsem ale na nefunkčnost Logitech ovladačů na myš. Teď testuju Visty a opravdu se mi zdají znatelně pomalejší.
2Prtik: Pokud budes mit 4GB, tak potom pro plny vyuziti musis mit 64bit, coz ma tu nevyhodu, ze pracuje s 32bit i 64bit knihovnama atd, tudiz to vyjde tak nastejno.
Samozrejme do budoucna muzes uz jen lehce prikoupit dalsi a polepsis si, to s XP uz ani trosicku :)
2All: Co se "Workstation verze" tyce, tak to proste jen nekdo osekal, a honosne nazval :) Osobne jsem zkousel jen neosekanou verzi...
Co se TV Karty tyce, zkousel sem jeden postup, jak tam donahrat podporu z Vist, lec nepovedlo se. Jiny postup jsem zatim nenasel. Nicmene neprekonatelny problem aka DirectX 10 vs XP to neni, otazka je, zda nekomu bude stat za to se tim zabyvat, o M$ nemluve, proc na serveru TV kartu, ze.
Ono je to hodne o tom, kdyz clovek neplanuje casty upgrady, tak vyzkouset, jestli vsechno bezi jak ma a pak pripadne pouzivat.
Co se financni stranky veci, popsali to vcelku trefne Marty a frelichl vyse.
Ceny jsem nezkoumal, ale pokud za web verzi je 10k, tak srovnani Vista Ultimate/2k3 neni zase tak spatne, ale tohle uz je asi dost offtopic.
Kdo byl na Serveronautech, má roční licenci.
Toť moje řešení. Není navždy, ale počítám, že tak dlouho mi to stejně nevydrží.
Řešil jsem problém s antivirem, snažil jsem se najít neaký který znám a zároven funguje bez problémů a bohužel jsem moc neuspěl. Jediný co se mi podařil nainstalovat byl Symatec endpoint protection ale pak jsem měl neaké problémy s padáním systému bylo to spíše HW ale protože to začalo zrovna po instalaci toho antiviru tak jsem ho zase odinstaloval. Ted teda nemám žádný, zkoušel nekdo něaký rozumný rozchodit tak aby plně fungoval a nejlépe byl alespon v testovací verzy dostupný ? Třeba nod32 bussines eddition prý funguje ale ke stažení nikde nebyl je pouze pro platící a registrované :( .
Firewall jsem až tak neřešil ale situace je tam asi dost podobnná , prozatím věřím MSWALL :)
nod32 nebo eset smart security funguje urcite, ale je to tak jak pises - pouze bussiness verze nebo by si musel "ohnout" MSI instalak jine verze aby to nebrala jako server, coz by melo take jit - hledej zde ve foru